Sammanfattning av Superettans tionde omgången

Brage - Åtvidaberg 1-0
Brage besegrad Åtvidaberg på hemmaplan och hakade på toppstriden. Det var Åtvidaberg som inledde matchen bäst och skapade fyra-fem riktigt heta målchanser i den första halvleken. Närmast mål var Magnus Eriksson som prickade ribban. Hemmalaget skapade sin första chans i den 27:e minuten och på den gjorde man mål. I den andra halvleken jagade Åtvid en kvittering. Prince Ebuagwu hade en boll inne, men målet dömdes bort för offside. Prince hade även en boll i ribban. Brage kunde med en stor portion tur hålla undan till en viktigt seger.

Assyriska - Falkenberg 2-1
Efter tre raka förluster tog sig Assyriska samman och besegrade Falkenberg på hemmaplan. Assyriska var det bättre laget och i den 5:e minuten tog man ledningen genom Elvis Santana. Tre minuter senare ökade Haris Laitinen på till 2-0, med en fin slagen frispark. Stefan Rodevåg reducerade för bortalaget i den 24:e minuten. Den andra halvleken kontrollerad hemmalaget och segern var aldrig hotad.

Degerfors - Västerås 4-1
Degerfors tog en säker seger mot Västerås på hemmaplan. Niklas Klingberg gav han alster ledningen på straff i den 31:à minuten. 2-0 kom i början av den andra halvleken och det var Tobias Solberg som noterades för målet. I den 62:a minuten ökade Degerfors på till 3-0 genom Christopher Brandeborn. Markus Danielsson reducerade för Västerås på straff i den 68:e minuten. Med två minuter kvar fastställde Marcus De Bruin slutresultatet. Noterbart är att Niklas Klingberg svarade för ett mål och två assist.

Ljungskile - J-Södra 2-3
J-Södra besegrade Ljungskile på bortaplan i en match som bjöd på mycket dramatik. Efter en mållöst första halvlek tog gästerna ledningen i den 53:e minuten, efter ett självmål. Robert Valker ökade på J-Södras ledning i den 67:e minuten. Då vaknade hemmalaget och reducerade i den 71:a minuten genom Alexander Mellqvist och fyra minuter senare kvitterade Michael Thomas på straff. Med sex minuter kvar avgjorde Branimir Hrgota i J-Södras favör.

Landskorna - Ängelholm 0-0
Det blev oavgjort i derbyt mellan BoIS och Ängelholm. Den första halvleken bjöd på bra spel och en del målchanser. Ängelholm skapade lite mer än hemmalaget, som var trots det närmast ett mål. I inledningen av den andra halvleken träffade Patrik Åström ribban.

Brommapojkarna - Qviding 4-0
Brommapojkarna körde över Qviding på hemmaplan och matchen var avgjord redan efter drygt en halvtimme. En 27:e minuten tog hemmalaget ledningen, när Garbriel Petrovic hittade Pablo Pinnones Arce som satte ettan. Fem minuter senare ökade Pontus Åsbring på till 2-0 och i den 34:e minuten gjorde Arce sitt andra mål för dagen när han satte dit trean. Aziz Corren Nyang fastställde slutresultatet i den 70:e minuten.

Öster - Värnamo 2-0
Öster besegrade Värnamo med 2-0. Öster började matchen bäst och i den 17:e minuten pricksköt Freddy Borg in ledningsmålet. Efter målet tappade Öster lite av sitt spel och Värnamo var framme vid några tillfällen och hotade. Hemmalaget avslutade halvleken bra och var nära 2-0. I den andra halvleken började bortalaget bäst och man skapade en del chanser. Istället för en kvittering ökade Öster på till 2-0, genom Freddy Söderberg i den 60:e minuten. Det blev även slutresultatet i den här matchen.

Sundsvall - Hammarby 3-3
Sundsvall och Hammarby bjöd på underhållande spel och en hel del dramatik. Hemmalaget började matchen bäst och i den 22:a minuten nickade Roger Risholt. Med fem minuter kvar av den första halvleken kvitterade Hammarby genom Sinan Ayranci. I inledningen av den andra halvleken jagade hemmalaget ett ledningsmål. Det var dock Hammarby som tolv minuter in i den andra akten tog ledningen. Max Forsberg svarade för en fin presentation, när han lobbade in ledningsmålet för Hammarby. I den 68:e minuten ökade Hammarby på sin ledning. Sebastian Castro-Tello drog till med ett skott som Niklas Larsson ska greppa tag i. Men bollen gick mellan händerna och in i mål. Hemmalaget gav dock aldrig upp. Fyra minuter senare reducerade Pontus Engblom för hemmalaget. Hammarby hade en del problem i försvaret i den här matchen och med fem minuter kvar av matchen slog Engblom till på nytt och räddade en pinne åt sitt lag.