Sammanfattning av Superettans tolfte omgång

Ljungskile - Qviding 2-1
Ljungskile besegrade som väntat Qviding på hemmaplan. Efter en chansfattig inledning tog hemmalaget ledningen i den 21:a minuten. Efter en hörna placerade Michael Thomas in ledningsmålet för hemmalaget. Direkt i inledningen av den andra halvleken kvitterade gästerna genom Isa Bagci. Hemmalaget replikerade fem minuter senare och återtog ledningen genom Johan Patriksson. Efter det kontrollerade Ljungskile matchen och laget borde ha gjort något mål till, sett till dem chanserna man skapade.

Öster - Ängelholm 0-2
Öster förlorade på hemmaplan mot Ängelholm och där med bröts hemmalagets svit på tre raka segrar. Den första halvleken bjöd på få klara målchanser och mestadels handlade om ett ställningskrig på mitten. Öster var närmast mål i den första halvleken och laget hade en boll inne, när Patrik Bojent skruvade en hörna direkt i mål. Domaren blåste dock bort målet.
Ängelholm var det laget som började den andra halvleken bäst och i den 56:e minuten tog man ledningen genom Sebastian Andersson. Öster jagade en kvittering, men var aldrig riktigt nära. Med tio minuter kvar av matchen fastställde Sebastian Andersson slutresultatet och säkrade segern för Ängelholm.

Brage - Västerås 2-0
Brage tog en säker seger när Västerås besegrades på hemmaplan. Brage var klart det bättre laget genom hela matchen. 1-0 kom redan i den sjätte minuten och det genom Niklas Forslund. Västerås gjorde ingen vidare bra insats och laget hade otroligt svårt att få fart på sitt offensiva spel i den här matchen. I den 20:e minuten ökade hemmalaget på till 2-0, när bollen hamnade hos Vyacheslav Jevtushenku som satte dit tvåan.
Västerås hade några bra lägen i den andra halvleken att reducera, men lyckades inte med det. Brage kunde ganska enkelt kontrollera matchen och segern var aldrig hotad.

Degerfors - Brommapojkarna 1-0
Degerfors tog tre tunga poäng i toppmötet mot Brommapojkarna. Båda lagen bjöd upp till dans, vilket ledde att publiken på Stora Valla fick se bra och underhållande fotboll. Bortalaget inledde piggast och pressade tillbaka Degerfors, som jämnade ut spelet efter ett tag. Några mål blev det inte i den första halvleken trots att det skapades en del bra lägen.

Även den andra halvleken bjöd på bra spel. Båda lagen skapade en del chanser och i den 70:e minuten kom segermålet för hemmalaget. Efter en fin anfall föll en hemmaspelare lätt i straffområdet. Domaren blåste för straff. Den efterföljande straffen chippade Niklas Klingberg förbi Nordfeldt i målet.
Efter målet var det Degerfors som skapade en del chanser, men BP var ett ribbträff ifrån att kvittera. Degerfors kunde dock med lite tur hålla undan och nu leder man serien.

Assyriska - J-Södra 1-0
Assyriska tog en viktig seger hemma mot J-Södra. Hemmalaget dominerade matchen, men segermålet kom först i slutet av matchen. Haris Laitinen fick en passning och placerade snyggt in segermålet för hemmalaget.

Hammarby - Värnamo 1-0
Hammarby tog tre viktiga poäng, när man besegrade nykomlingen Värnamo på hemmaplan. Hammarby gjorde ingen vidare första halvlek, men sett till hela matchen så var segern rättvis.

Värnamo inledde matchen bra och var det laget som styrde spelet. Hammarbys försvar såg inte alls stabilt ut i den första halvleken och med lite mer skicklighet kunde Värnamo ha tagit ledningen i den här matchen.

Trots ganska dåligt spel från Bajens sida kunde man ta ledningen i matchen. Värnamos målvakt Bill Halvorsen tappade ett inlägg framför fötterna på Sinan Ayranci som tryckte in bollen i krysset.

I den andra halvleken var det bara ett lag på plan. Bajen kom ut som ett helt nytt lag och dominerade spelet totalt.

Bill Halvorsen i Värnamo målet tvingades till flera kvalificerade räddningar i den andra halvleken. Bajen skapade chans på chans, men laget var allt för ineffektiva. Sett till dem chanserna som Bajen skapade i den andra halvleken borde man ha vunnit med tre-fyra bollar.
Värnamo i sin tur skapade inga kvitteringslägen i den andra halvleken och Bajens seger var aldrig hotad.

Landskrona – Åtvidaberg 3-2

Åtvidaberg åkte på en smärtsam förlust på bortaplan mot Landskrona. Hemmalaget fick en drömstart. I den 2:a minuten tappade Prince bollen på mitten och BoIS ställde snabbt om. Thomas Raun spelade fram Fredrik Svanbäck som kom fri och rullade in 1-0.

Åtvidaberg hade svårt att få igång sitt eget spel och lagets passningsspel var under all kritik. Trots det kunde Åtvidaberg kvittera i den 28:e minuten genom Anton Tinnerholm.

Nio minuter senare återtog hemmalaget ledningen. Svanbäck skickade in bollen framför målet. Ajsel Kujovic knuffade Steinar Strömnes som fick bollen på sig och gick sedan i mål.

Åtvidabergs spelare och ledare protesterade, men till ingen nytta.
En kvart in i den andra halvleken kvitterade Åtvidaberg och återigen var det Anton Tinnerholm som slog till.

Efter det hade Åtvidaberg ett par bra lägen, men det var hemmalaget som fick sista ordet. I den 88:e minuten slog Mathias Andersson till och säkrade tre poäng för BoIS.