Sammanfattning av Superettans tredje omgång

Sammanfattning av Superettans tredje omgång

Åtvidaberg – Degerfors 1-2

Degerfors svarade för riktigt skräll, när man på bortaplan besegrade Åtvidaberg. Redan i den 4:e minuten tog bortalaget ledningen genom Peter Samuelsson. Åtvidaberg kvitterade genom Kristian Bergström i den 34:e minuten. Åtvidaberg hade en del försvarsproblem i den här matchen. I den 42:a minuten utnyttjade bortalaget det dåliga försvarsspelet och Erik Jernberg satte dit 2-1 till Degerfors.

I den andra halvleken jagade Åtvidaberg ett kvitteringsmål, men trots flera bra lägen lyckades man inte kvittera.

Assyriska – Öster 0-0

Assyriska fick nöja sig med bara en poäng mot Öster. Assyriska hade det mesta av spelet, men lyckades inte spräcka nollan. Öster försvarade sig bra, men Assyriska var uddlösa framåt.

Västerås – Ängelholm 1-2

Västerås åkte på sin tredje raka förslut, när man på hemmaplan föll mot Ängelholm. Ängelholm tog ledningen genom Mikael Dahlgren, med bara två minuter kvar av den första halvleken. Västerås som gjorde en bra match kom tillbaka och kvitterade i den 58:e minuten genom Mattias Mete. Efter det skapade hemmalaget en hel del chanser, men det var bortalaget som avgjorde matchen med två minuter kvar. Sebastian Andersson blev Ängelholms match vinnare.

Brommapojkarna – Falkenberg 2-1

BP tog en ny seger när Falkenberg besegrades med uddamålet. Den första halvleken var ganska händelsefattigt. Hemmalaget tog ledningen i den 22:a minuten. Aziz Corr-Nyang drev upp bollen i anfallet och spelade in bollen till Saihou Jagne som behärskat placerade in ledningsmålet.

Den andra halvleken bjöd på lite bättre spel och några fler målchanser än den första. I den 67:e minuten kvitterade Falkenberg efter ett självmål. Tio minuter senare kom målet som avgjorde matchen. Aziz Corr-Nyang  spelade fram Miiko Albornoz, som på volley dundrade in segermålet.

Ljungskile – Hammarby 4-1

Hammarby svarade för en svag insats när man på bortaplan föll mot Ljungskile med klara 4-1. Hammarby började dock matchen bäst, men sedan tog hemmalaget över och i den 15:e minuten tog LSK också ledningen. Efter en hörna lyckades Runström rädda bollen på mållinjen, men bollen letade sig fram till Gabriel Altemark-Vanneryr som nickade in 1-0.

Tio minuter senare bröt Bajen ett Ljungskile-anfall och Andreas Dahl spelade fram en djupledslöpande Christer Gustafsson. Nick Noble rusade ut för att hindra Gustafsson, men den unge anfallaren rullade behärskat in bollen vid sidan av LSK-målvakten.


Hemmalaget replikerade snabbt: ett inlägg från Ljungskiles högerkant gick via Robin Wikmans fot och in i mål.

I den 51:a minuten satte Michael Thomas dit 3-1 efter att bollen hade studsat runt i Bajens straffområde och tio minuter senare hade Johan Patriksson styrt in 4-1 efter ännu en tilltrasslad situation.

Brage – Värnamo 2-2

Brage inledde matchen väldigt piggt. Redan efter treminuter dribblade sig mittbacken Niklas Sandberg enkelt genom Värnamos mittfält och passade till Johan Eklund som blev fälld strax utanför straffområdet. Frisparken slogs av Daniel Åkervall som inte lyckades träffa mål.

I 20:e minuten gjorde Mattias Wiklöf en raid genom mittplan och bollen gick till slut till inkast. Ett långt inkast från Tobbe Johansson som gick in i straffområdet. Sist på bollen var mittbacken Niklas Forslund som fick sätta sitt första mål för säsongen.

Lite oturligt för hemmalaget kunde Värnamo kvittera till 1-1 efter att Gerhard Andersson i Bragemålet gjort en kanonräddning från nära håll som gick till retur och via stolpen in i mål.

Brage fortsatte att vara det spelförande laget i den första halvleken och i den 36:e minuten slog Daniel Åkervall till och gav hemmalaget på nytt ledningen.

I den andra halvleken jämnade Värnamo ut spelet och i den 53:e minuten kvitterade man genom Viktor Claesson. 2-2 slutade matchen.

Qvidning – J-Södra 1-1

J-Södra var klart det bättre laget under hela matchen och sett till målchanser borde man vunnit det här matchen. Robert Walker gav J-Södra ledningen i den 70:a minuten. Isa Bagci fixade enpoäng till Qviding med bara fyra minuter kvar av matchen.

Landskrona – Sundsvall 1-2

Landskrona har inte fått den starten på serien som man velat ha. Förlust mot Hammarby i den förra omgången följde laget upp med en ny förslut mot Sundsvall på hemmaplan. Matchen bjöd inte på någon vidare underhållning. Det var mestadels avvaktandespel som publiken fick se. Första målet kom i den 36:e minuten. Ari Freyr Skúlason slog en hörna som skruvades mot mål. BoIS målvakten kom ut och boxade bollen på egen spelare och in i mål. I den 71:a minuten svarade Ajsel Kujovic för en fin framspelning till Fredrik Olsson, som satte dit kvitteringen. Fem minuter senare satte Emil Forsberg 1-2 i öppet mål och Sundsvall tog alla tre poäng. 

Almer Ljutika2011-04-25 23:33:42
Author

Fler artiklar om SvenskaFans