Vinterns första nyförvärv på plats – mittfältare presenterad
Samuel Leach Holm får dra på sig den blårandiga tröjan igen under 2024.

Vinterns första nyförvärv på plats – mittfältare presenterad

Bosse Andersson och Djurgården agerar snabbt efter avslutad säsong. Samuel Leach Holm är klar för föreningen och har skrivit på ett längre kontrakt.

Ryktena har varit många det senaste halvåret gällande BP:s tongivande mittfältare Samuel Leach Holm. Såväl Hammarby, AIK och Djurgården har visat intresse för spelaren som, enligt Sportbladet, träffade AIK för att diskutera ett kontrakt i somras. Solnaklubben ville ersätta Bilal Hussein med Leach Holm, men det slutade med att BP vägrade sälja en av sina mest tongivande spelare till en bottenkonkurrent. 

Senare, mer bestämt i september, kunde Sportbladet återigen presentera ett nytt avslöjande – att Djurgården såg ut att vinna dragkampen och att han förväntades ansluta till laget som Bosman i och med att han stod på utgående kontrakt. 

Nu har Djurgården alltså presenterat sitt första nyförvärv inför kommande säsong, när Leach Holm presenterats för Blåränderna. Mittfältaren har skrivit på en kontrakt som sträcker sig över 2026 och ser fram emot en återkomst till Djurgården.

– Det känns helt fantastiskt, otroligt motiverande och väldigt kul. Jag är extremt taggad på säsongen 2024, säger 26-åringen till klubbens hemsida.

Bosse Andersson talar gott om sitt nyförvärv
Sportchef Bosse Andersson, som går en intensiv vinter till mötet, är nöjd över att ha första pusselbiten på plats.

– Samuel är en riktig djurgårdare som nu kommer hem. Han var ju med i vår verksamhet för ett antal år sedan och har gått en lång väg. Ser man till den här säsongen har han varit en av de spelskickligaste mittfältarna i Allsvenskan - en duktig passningsspelare som vill framåt och är väldigt rörlig. Sedan har han väldigt höga ambitioner med sin fotboll, han vill alltid vara involverad på planen och tar ett stort ansvar. Samuel har många bra fotbollsår framför sig och det ska bli väldigt roligt att följa hans framfart under de kommande säsongerna, säger Bosse Andersson. 

Det har cirkulerat många rykten kring Djurgårdens vinterfönster och det ser ut som att flera spelare kommer få lämna efter besvikelsesäsongen 2023. I synnerhet mittfältet tycks förändras rejält, där exempelvis Lucas Bergvall väckt europeiska storklubbars intresse. En spelare av Leach Holms dignitet lär konkurrera om en plats i startelvan, där det redan råder stor konkurrens. 

Leach Holm spelar som central mittfältare och har burit BP den senaste säsongen i kampen att hålla sig kvar i Allsvenskan. Han har representerat Djurgården på U17- och U19-nivå och även spelat för Sollentuna FK, Västerås SK samt Dalkurd en kort sejour.

* * *

Är du nöjd med värvningen? Kommentera gärna, men tänk på att hålla en god ton. 

Victor Tjärnsvedvictor.tjarnsved@gmail.comTwitter: Vtjarnsved2023-11-29 18:10:00
Author

Fler artiklar om Djurgården