Lagbanner
Stora gamla lilla nya Ullevi

Stora gamla lilla nya Ullevi

När den kapsejsade säsongen 2022 gick in på övertidens andra halvlek, begav sig Sandvikens IF till Göteborg och Gamla Ullevi för att rädda vad som räddas kunde av sitt kvaläventyr mot numret större superettanlaget Örgryte. Matchen vanns med 3-2 men kvalserien förlorades likförbannat eftersom man hade åkt på 0-2 i baken hemma på Jernvallen.

Dörren som sedan öppnades via Östersunds finansiella obestånd stängdes tämligen omedelbart av jämtländska transferintressenter med Tom Pripp i spetsen. 

Inte mycket har förändrats i Superettan sedan dess, men ett helt annat Sandvikens IF har tagit sig igenom återkomsten till andradivisionens serielunk med tätkänningen i behåll och står nu inför en toppstrid som, med fyra omgångar kvar, mycket väl kan leda till Allsvenskan. Första hindret på vägen är en bekant motståndare och en bekant arena. Örgryte IS på Gamla Ullevi. How the turn tables!

Landskrona, Helsingborg, Öster och Sandviken - fyra lag som gör upp om de två tillgängliga platserna mot Allsvenskan (förstaplatsen och Degerfors borträknat).
Ja, fyra lag inom tre poängs marginal. 
Ja, fyra omgångar kvar. 

Hua!

ARAR gör som man gjorde inför kvalmatcherna 2022 och ringer Skånesports Christoffer Ekmark. Han bör ha ett excelark!

-----
Alltid Rött, Alltid Rätt med Anders Sjöberg och Mathias Åberg

  » Klicka här för att lyssna

Mathias Åberg@MathiasAberg2024-10-14 17:10:40
Author

Fler artiklar om Sandvikens IF