Säsongsbetyg 2011 - Anfallet
Det sa bara Bang Bang, resten är historia.

Säsongsbetyg 2011 - Anfallet

Efter att en minnesvärd säsong nått sitt slut och 29 matcher blivit betygsatta är det dags för den avrundande betygsättningen för året - säsongsbetygen. Här ger bl.a. GF sitt slutgiltiga betyg till spelarna, men du kan också själv vara med och ge dina säsongsbetyg längst ner på sidan! Idag var det dags för den sista delen av betygsättningen när anfallarna ska få sitt betyg.

Klicka här att se SAMTLIGA spelares matchbetyg och snittbetyg från 2011.

Betygskala:
1 - Dålig
2 - Godkänd
3 - Bra
4 - Mycket bra
5 - Landslagsklass

Viktor Lundberg
  Säsongsbetyg: 2
  GF snittbetyg: 2,05
  Matcher: Starter: 17, inh: 7
 


Lundberg fick en hel del förtroende av Alm under säsongen men lyckades aldrig riktigt bli en tongivande del i AIK:s spel. O andra sidan handlar mycket av Lundbergs spelstil om att blixtra till, men då måste han också utnyttja den förmågan bättre än vad han gjorde denna säsong. Två mål och en assist på 24 matcher är ju trots allt inget jättefacit av en offensiv mittfältare/anfallare som förväntas skapa poäng. Den kämparanda som Lundberg alltid visar upp ska han dock ha en eloge för.

Ibrahim Teteh Bangura
  Säsongsbetyg: 5
  GF snittbetyg: 3,60
  Starter: 16, inh: 1
 
 

Bästa målskytten sedan 1993, dyraste försäljningen i klubbens historia och bäst snittbetyg i laget. Allt detta på en halv säsong. Inför säsongen var Teteh ett osäkert kort men redan efter första matchen från start mot Mjällby, där han gjorde två mål, fick man vibbar av att detta kunde bli något extra. Och något extra blev det. Den enorma harmoni, glädje och enkelhet som ständigt sken om Teteh gjorde att man nästan kunde känna sig trygg i att han förr eller senare skulle göra mål, vilket han också gjorde. Den korta tiden Teteh var i AIK ägde han allt och alla, helt enkelt.

Mohamed Bangura
  Säsongsbetyg: 5
  GF snittbetyg: 3,17
  Starter: 19, inh: 1
 


Mohamed Bangura gjorde ett helt sjukt 2010 och förväntningarna inför 2011 var bland de högsta vi har haft på en spelare på länge. Mohameds inledning på säsongen höll inte 2010-klass och kanske inte riktigt levde upp till de lite Maradona-höga förväntningar en del hade på honom. När sedan Mohamed började hitta ett ordentligt samspel med Teteh på topp började 2010-klassen återvända och det anfallsspelet vi då fick se Råsunda kan vi tacka gud för att vi varit med om. Eller så kan vi tacka Mohamed, som hade störst påverkan på kreativiteten, målen och det mesta offensivt i laget.

Admir Catovic
Säsongsbetyg: 1
GF snittbetyg: 1,60
Starter: 4, inh: 9

Admir Catovic lyckades tyvärr inte med mycket denna säsong. Catovic gör helt enkelt inte det som man förväntar sig av en anfallare då han nästan aldrig lyckas hota ordentligt framåt och skapa chanser för sig själv eller för andra. Tyvärr hade Catovic fruktansvärt svårt att skapa någonting över huvud taget i år.

Kwame Karikari
  Säsongsbetyg: 2
  GF snittbetyg: 2,50
  Starter: 9, inh: 9
 


Karikari slängdes snabbt in i Allsvenskans hetluft efter att han kommit från fotbollsplaner utan gräs i Ghanesiska divison två, och de spåren har varit tydliga i Karikaris spel hela säsongen. Killen har en fantastisk fotbollsfysik men är långt ifrån "mogen" i sitt spel och sin spelförståelse. Kwame har ändå visat sig vara ett hot med sin fysik och sitt ständiga slitande men tyvärr är han fortfarande en bit ifrån den erfarenhet och spelförståelse som en dag ska göra honom till en av de bästa.


* Christian Kouakou spelade för lite för att få ett säsongsbetyg.
* Pontus Engblom och Flávio var utlånade hela säsongen.

* Notera att du också kan ge Andreas Alm ditt säsongsbetyg längst ner på omröstningen. Där får läsarna det enda ordet.

***
Sätt dina betyg:

Jesper Åströmastromjesper@hotmail.com2011-11-02 09:00:00
Author

Fler artiklar om AIK

Hoppet om Europa lever trots derbybaksmällan
Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen