Schyberg: "Får vi ordning på defensiven så kommer det lossna offensivt"
Schyberg, en av två skyttekungar i SAIK hittills under säsongen med två mål framåt.

Schyberg: "Får vi ordning på defensiven så kommer det lossna offensivt"

Vi har tagit oss en pratstund med lagkapten Filip Schyberg inför matchen i Sundsvall på lördag där SAIK i omgång nio fortfarande är på jakt efter säsongens första trepoängare.

Två poäng på åtta matcher är vad Skövde AIK har med sig inför avspark på NP3 Arena på lördag. Med den prestationen är man tabelljumbo och bristen på trepoängare börjar bli frustrerande. 

GIF Sundsvall är tabelltia och har lyckats spela in tio poäng hittills och formen hemmalaget har med sig inför hemmamatchen mot SAIK är en poäng på de tre senate. Allra senast nollades de mot ÖIS på Gamla Ullevi (1-0-förlust) och samma omgång kammade Skövde också noll och det hemma på Södermalms IP där de hade en viktig match mot bottenkollegan Trelleborgs FF. 

Ingen rolig säsongsinledning, det har vi slått fast tidigare och det är något som lagkapten Schyberg håller med om. Vi har fått en pratstund inför matchen i Sundsvall och i denna intervju är det en optimistisk lagkapten som tror på bättring framöver.

Denna säsong har inte börjat så bra och just nu är det jumboplacering i tabellen. Vad är din syn på lagets inledning och hur vill du kommentera tabellplaceringen? 
- Det är klart att vi känner att vi inte kommit upp i närheten av den nivå vi vill hålla. Starten på serien är vi inte alls nöjda med, men jag tror alla i laget har ambitioner om att prestera betydligt bättre än vi har gjort hittills. Serien är lång och vi kommer jobba stenhårt på träning varje dag för att få ordning på saker och ting.

Du är tillsammans med Hugo Engström lagets interna skyttekungar då ni står på två mål vardera hittills. Ovan roll kanske, men just offensiven är väl något ni behöver få igång och speciellt effektiviteten framåt. Håller du med? 
- Ja, absolut. Vi har pratat mycket om att vara hetare i båda boxarna. Under säsongsinledningen har vi inte riktigt gjort mål på de chanser vi fått offensivt, och släppt in alldeles för enkla mål defensivt, men jag tror att får vi ordning på defensiven så kommer det lossna offensivt också.

I de två senaste matcherna på Södermalm har insatserna varit bra, men däremellan kom en mindre smickrade insats mot Gefle borta. Uddamålsförlust hemma mot Örebro och senast Trelleborg där ni var värda minst en poäng i båda matcherna och kanske till och med tre, men det blev noll båda gångerna – hur bittert är det? 
- Det är klart det är surt. Seniorfotboll handlar om att vinna och ta tre poäng, men det har vi inte gjort. På lördag hoppas vi att en bra prestation ska leda till tre poäng också.

Isak Vidjeskog har kommit in och tagit för sig på planen, delvis som målskytt, men också som ”tuff spelare” då han synat gult kort i de två senaste matcherna. Vad har du att säga om honom som ny lagmedlem och som spelare?
- Jag tycker Isak har kommit in i laget på ett ett perfekt sätt. Det är en grym spelare och även en riktigt bra kille i omklädningsrummet. 

GIF Sundsvall borta i nästa test på lördag eftermiddag. Hur laddar ni inför den uppgiften och hur ser veck-an ut inför avresan mot Sundsvall?
- Vi har tränat på bra i veckan, tycker jag. Det känns som alla i laget är medvetna om att det inte finns någon annan utväg än hårt jobb på träning varje dag. Gör vi det så är jag övertygad om att det kommer lossna och vi börjar vinna matcher, avslutar Schyberg.

Johan Videll@johan_videll2023-05-25 21:21:40
Author

Fler artiklar om Skövde AIK