Schyberg: "Måste lägga vårsäsongen bakom oss"

Schyberg: "Måste lägga vårsäsongen bakom oss"

Superettan har rullat igång igen och därmed är vårsäsongen ett minne blott. SAIK hade GAIS på besök i omstarten och fick med sig 0-0 i den tuffa uppgiften och så här efter matchen mot GAIS har vi fått en pratstund med lagkapten Schyberg om vårsäsongen, tankar framåt och han kommenterar också nyförvärvet Isak Bjerkebko från KFF som lovordas.

Filip, den tuffa vårsäsongen är över och sommarledigheten likaså. Hur har sommaren varit?
- Sommaren har varit mycket bra. Det var skönt att få två veckor att koppla bort fotbollen helt och ladda batterierna inför hösten.

Är det skönt att lägga våren bakom sig och blicka framåt? 
- Ja, absolut. Vi har tryckt på det inom laget att vårsäsongen måste vi lägga bakom oss och istället ”börja på ny kula”.

Vad känner du inför hösten och den säsong som återstår?
- Jag är optimistisk inför hösten. Tycker våra träningsveckor efter uppehållet har varit de bästa under hela året och vi gjorde även en bra match nu mot GAIS.

Känner ni spelare av supportrarnas frustration över att laget går knackigt?
- Jo, men det gör vi. Sen så går det inte lägga sig ned och dö bara för hur tabellen ser ut just nu, utan det är 17 omgångar kvar och dem ska vi ta vara på.

Det anfallsspel som bar frukt förra året har den här säsongen inte varit sig likt. Nu har en ny anfallare värvats, är det vad som behövs tror du?
- Jag tror absolut att Isak kommer komma in och bidra med både mål och assist. Bara på de få träningar och matcher han har varit med oss ser man vilken enorm potential det finns.

Förra säsongen var succé, denna har varit betydligt tuffare. Hur mår man som spelare och lagkapten när det går emot? 
- Det är klart att det är tungt när vi inte vinner matcher och ligger sist i serien, det går inte sticka under stolen. Samtidigt är det något de flesta fotbollsspelare har fått uppleva och behövt hantera. Det gäller bara att se framåt och jobba stenhårt på träning så tror jag att det kommer ge resultat i matcherna tillslut.

Vad känner du inför höstsäsongen som väntar, tankar framåt?
Som sagt så är jag väldigt optimistisk. Man är fulladdad med energi och extremt motiverad att göra jobbet för att hålla kvar SAIK i Superettan.

"Omstarten" är avklarad och det blev 0-0 hemma mot GAIS. Tankar om matchen så här i efterhand? 
- Tycker vi gör en väldigt stabil insats mot ett duktigt GAIS. Överlag skulle jag säga att det var en väldigt jämn match som båda lagen kunde gått vinnande ur. Vi måste jobba lite på vår effektivitet framför mål så att vi kan gå vinnande ur liknande matcher.

... och inramningen, vad säger du om den?
- Stämningen på IP var grym! Både Saikos och GAIS-fansen bjöd upp till grym stämning, vilket gjorde det ännu roligare att vara på planen, avslutar Schyberg.

Johan Videll@johan_videll2023-07-10 22:04:51
Author

Fler artiklar om Skövde AIK