Sebastian Andersson klar för Kalmar FF

Sebastian Andersson klar för Kalmar FF

Det har varit mer eller mindre klart en tid nu. Men äntligen har de små, små frågetecknen rätats ut till utropstecken. Stora sådana! Ängelholmsforwarden Sebastian Andersson har valt Kalmar FF som nästa steg i karriären och ett fyraårskontrakt med början i januari 2012 har undertecknats.

Kalmar FF har gjort klart med vad man tidigare har benämnt den sista pusselbiten i lagbygget inför 2012. Jagade anfallaren Sebastian Andersson deklarerade redan för ett par veckor sedan att hans fotbollsframtid låg i Kalmar FF, och nu är affären klar. 20-årige Andersson ansluter till Kalmar vid årsskiftet och hans kontrakt gäller fyra år framåt i tiden.

Sebastian Andersson har inte haft någon spikrak väg till det rampljus han i år har fått se sig själv i. För två år sedan nobbades han en framtid i sin dåvarande klubb Helsingborgs IF och fick börja om i Ängelholm – där han en gång i tiden började sin bolltrillarkarriär. 2010 blev det 22 matcher (varav 15 från start) i Superettan med fem mål och tre assist som följd. ÄFF slutade på tolfte plats i serien, just ovanför det negativa kvalstrecket. I år har hela det västskånska laget gjort en kanonsäsong och Andersson var med sina tolv mål och fyra assist en högst bidragande orsak till den remarkabla tredjeplatsen. I kvalet till Allsvenskan föll man som bekant i ett dramatiskt dubbelmöte mot Syrianska.

Efter Sebastians succésäsong har flertalet allsvenska klubbar haft ögonen på honom. Det skrevs rentav att Djurgården hade rott en affär i hamn gällande forwarden, men så var ju inte fallet. Även Helsingborg, GAIS och Malmö har nämnts i spekulationerna kring talangen, men KFF gick alltså vinnande ur kampen om namnteckningen.

Röda Bröder önskar Sebastian Andersson varmt välkommen till Småland och Kalmar FF!

Gabriel Bobeckgabrielbobeck@gmail.com2011-12-08 21:58:08
Author

Fler artiklar om Kalmar FF