Seger och förlust i genrepet

Seger och förlust i genrepet

B-laget vann mot DC United men A-laget åkte på storförlust mot Bodö/Glimt.

Malmö FF - DC United 4-1
Startelvan:
Johan Dahlin – Adrian Skogmar, Elison Makolli, Nils Zätterström, Alexander Hughes – Zakaria Loukili, Oliver Berg, Hugo Bolin – Mamadou Diagne , Isaac Kiese Thelin, Sebastian Jørgensen.

 - MFF började med att missa straff som Diagne fixat men tog ändå ledningen tidigt just genom Diagne som var pigg. Malmö öste på inledningsvis och satte även 2-0 tidigt när Hughes slog ett fint inlägg till Jörgensen som nickade in bollen.

 - Det var MFF:s reservlag men även sannolikt DC Uniteds reservlag så lite svårt att utvärdera insatsen men Malmö var klart bättre rakt igenom. De unga spelarna visade framfötterna och framförallt tycker jag att Diagne och Loukili var pigga bland de unga. Båda visade att de har intressanta egenskaper och psyke.

 - Annars tycker jag egentligen att det var gubbarna som var bäst. Oliver Berg, Sören Rieks och tvåmålsskytten Isaac Kiese Thelin. De är inte alltid snabbast, men rör sig konstant till bra ytor och framförallt är beslutsfattandet på en annan nivå.

 - Pigg insats av det unga MFF-laget mot ett DC United som fick in ett tröstmål men på det stora hela var chanslöst. Av spelarna i den här startelvan är det framförallt Dahlin och Kiese Thelin som ser ut som tänkbara startspelare mot Öster i cupen.

MFF - Bodö/Glimt 0-4
Startelvan:
Ricardo Friedrich - Jens Stryger Larsen, Pontus Jansson, Derek Cornelius, Gabriel Busanello  - Sergio Peña, Lasse Berg Johnsen - Otto Rosengren, Sebastian Nanasi, Taha Ali - Erik Botheim.

 - Lika starkt som MFF började mot DC United - Lika svagt startade de mot Bodö. 0-2 efter typ tio minuter. Två mål som tveklöst kunde ha undvikits men likväl två mål.

 - Spelmässigt var MFF med i matchen men tempot var ofta för lågt och norrmännen kunde relativt enkelt freda sig allt som oftast. Närmast var det när Stryger faktiskt gjorde mål men vinkades av för offside och när Sergio Penas avslut räddades av målvakten efter dryga timmen spelad när Malmö hade haft en fin period.

 - Istället för MFF-mål ökade Bodö på till både 3- och 4-0 efter att Malmö igen tappat boll i besvärliga lägen och sen inte skött försvarsspelet.

 - Nyttig lektion trots allt. I fjol kom Malmö ofta undan med den här typen av slarv men nu var nivån högre och då straffades MFF direkt. Så är det på den här nivån.

 - Botheim? Nja. Det är väl en bit innan han på allvar utmanar IKT som det ser ut just nu i startelvan. Men det kan ändå gå fort.

 - Lite orolig är jag dock ändå över hur dåligt jag tycker helheten fungerade defensivt. Samspelet mellan Friedrich och backlinjen har mycket kvar innan det blir bra.

 - Menmen. Dåligt genrep...

 - Framåt Malmö. Snart är det dags på riktigt.

Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2024-02-08 18:45:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?