Segern satt långt inne mot Syrianska FC
Söker straffläggare var Thomas Piermayr

Så kom den efterlängtade segern. En straffspark i slutminuterna blev avgörande

Efter en ganska låst och mållös första halvlek blev det betydligt mer öppnare i den andra – och då kom också målen.
Gästerna vaskade visserligen fram matchens första riktigt heta målchans. Men Syrianska-spelarens skott tog i ribban och gick över.
I stället var det hemmalaget som gjorde matchens första mål
Provspelaren Navid Nasseri som kom in i halvlek hittade Chidi Omeje i 60:e min, som enkelt rullade bollen förbi en utrusande Syrianska-målvakt till 1-0.

Ledningen stod sig sedan frm till 76:e min innan gästerna kvitterade till 1-1 genom Charbel Georges, som fick iväg ett avslut som
Tim Erlandsson i hemmamålet inte kunde hålla.
Med drygt tre minuter kvar av ordinarie tid fälldes Anel Rashkaj i straffområdet. Domaren tvekade inte utan pekade på straffpunkten.
Fram stegade Thomas Piermayr som satte segermålet utan krusiduller.
Sasa Matic var sedan nära att utöka ledningen då han fick friläge på tilläggstid, men gästernas målvakt kunde avvärja avslutet.
Domare: Jim Petersson Motala
Bollpojkar: Eskilstuna City
Publik: C:a 150 som uthärdade den råkalla blåsten denna eftermiddag.