September månads spelare: # 1 Isak Pettersson
September månads spelare: # 1 Isak Pettersson

September månads spelare: # 1 Isak Pettersson

Det händer mycket runt IFK i September! Det verkar som en positiv tendens börjar uppenbara sig. 4 matcher med 2 vinster och 2 oavgjorda och 8 poäng med målskillnaden 7-4 med hem i bagen. En bidragande orsak är då Månadens spelare Isak Pettersson som enligt våra betyg har varit bäst i September.

När det bestämdes att försvarsarbetet skulle förbättras, så gäller det då hela laget. Målvakten får ju ofta stå för alla insläppta mål, men han är den mest utsatte i förvaret för allas kritiska blickar. När Isak kom till IFK, där då Mats Elfvendahl redan fanns och verkade för att målvakten ska bli en extra spelande back, så passade det utmärkt för Isak.

Under September har vi återigen fått se detta spel från Isaks sida. Dels hans otroligt snabba reflexer och dels hans ofta långa säkra framspelningar som vänder hela spelet, exempelvis vid 2-0 målet mot Djurgården.
För amerikanska utespelare i hockey finns begreppet GVG, Game Vinning Goal, den som gör det mål som efter matchen blev det avgörande målet. För målvakter skulle det då, tycker jag, finnas ett GSG, Game Saving Goal, vilket Isak har gjort ett flertal gånger under September.  

Allt detta är ju en del av det förbättrade spel som gjort att vi helt plötsligt är tillbaka på andraplatsen igen, det kanske vi inte ska ta så bokstavligt, när tabellen haltar, men går resultaten vår väg har vi möjlighet att ligga kvar där när alla spelat 22 matcher.

Betygsskala: 
5=Landslagsklass
4= Mycket bra
3= Bra
2= Godkänd
1= Underkänd

Djurgården borta 3
Prövades egentligen inte nämnvärt och gjorde därför inte bort sig. Släppte in ett mål men från det läget vore det snarare svagt av Kujovic att inte sätta den. Isak var viktig i uppbyggnaden till 0-2 med en träffsäker långpass till Egzon, och det uppmärksammades i målfirandet.  Betygsättare: Markus Hälje.

Malmö hemma 3
Kunde inte göra något åt Malmös mål, då det var övriga spelare som tappade markering. Försökte sätta igång spelet snabbt när han vann boll. Sattes inte på speciellt mycket prov i övrigt. Betygsättare: Jonatan Hanell Didriksson.

Kalmar borta 4 - Matchens IFK:are
Det tål att sägas att ett 1-2 hade förändrat matchbilden och ett 2-2 tvingat IFK att forcera. Men nu slapp de göra det. Om vi tillåter oss att förenkla fenomenet fotboll så förhindrade Isak två mål i baken, vilka återigen inneburit förlorad ledning. Därför Matchens IFK:are ikväll. Betygsättare: Markus Hälje.

Östersund hemma 4 – Matchens IFK:are
Stod för åtminstone två jätteräddningar, där man nästan hade räknat in baklängesmålen. Det första målet han släppte in var han verkligen helt chanslös på och blev även helt ställd vid det andra och kan inte lastas för det heller. Höll IFK kvar i matchen när laget var tillbakapressade.  Betygsättare: Jonatan Hanell Didriksson.

Anders Petterssonj.anders.pettersson@telia.com2020-09-29 15:05:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås