Sergio Peña klar för Malmö FF
Den peruanske offensive mittfältaren Sergio Peña är klar för Malmö FF.

Sergio Peña klar för Malmö FF

Den senaste veckans rykten och spekulationer visade sig stämma. Den peruanske offensive landslagsmittfältaren Sergio Peña har skrivit på för MFF i ett kontrakt som sträcker sig tom 2024.

Sergio Peña föddes den 28 september 1995 i Perus huvudstad Lima. Som 18-åring (2014) flyttade han till spanska Granada CF där han tog plats i B-laget, samt lånades ut till Alianza Lima och Universidad San Martín (2015-2017).

2017-2019 spelade han totalt 51 matcher för Granadas A-lag och för Tondela i den portugisiska ligan. I somras startade Sergio Peña samtliga matcher för sitt Peru under Copa América där laget tog sig till semifinal. Under hela turneringen kamperade han på det centrala mittfältet ihop med den tidigare MFF:aren Yoshimar Yotún.

– Jag är glad över att få möjligheten att representera en klubb som Malmö FF. Min vän Yoshi Yotún har berättat mycket om Malmö FF, om staden och supportrarna. Jag såg flera av lagets matcher när han spelade här. Nu längtar jag till jag själv får kliva ut här och spela, säger Sergio Peña till mff.se.

Närmast kommer senor Peña från Nederländerna där han tillbringat två år i Eredivisie-laget FC Emmen. Där spelade han totalt 55 matcher och gjorde 11 mål.

Nu väntar alltså spel i den himmelsblå tröjan för den peruanske landslagsmittfältaren. Malmö FF arbetar för att få Sergio Peña spelklar till hemmamatchen mot IFK Göteborg i Allsvenskan, 14 augusti.

– Sergio är en spelskicklig mittfältare som är väldigt trygg med bollen. Han har en fin passningsfot och gjorde ett jättefint mästerskap nu i somras för Peru, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson till mff.se.

– Han har erfarenhet av att spela och prestera på hög nivå och har under de senaste åren i sin karriär varit en framstående spelare i de klubbar han representerat. En generellt sett väldigt bra fotbollsspelare som har sina främsta kvalitéer i passningsspelet, avslutar Daniel Andersson.

Himmelriket önskar Sergio Peña lycka till i Himmelsblått och tipsar om att gå museituren med Staffan Tapper. 

Fredrik Hedfredrik.hed@gmail.comTwitter: @fredrikhed2021-08-04 13:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?