Sex och Jävligt offside: Håll grytan kokande

Sex och Jävligt offside: Håll grytan kokande

Fotbollen lyser med sin frånvaro och i brist på annat ser man en del roliga fenomen på inte minst sociala medier.

Engagemang (NY)
I dessa dystra tider saknar vi så klart fotbollen, men då vi inte kan se AC briljera på plan tillsammans med Rieks, Safari, Bengtsson och de andra som brukar göra oss lyckliga är det fint att se hur MFF hjälper Skåne Stadsmission med att ordna luncher till Malmös fattigaste. På Erics Restaurang & Bar hålls grytan kokande under överinseende av MFF:s kökschef Björn Folkesson och detta är ännu en anledning att älska vår förening.

 

Allsvenskan (NY)
Så länge den inte finns där borde den vara en stående punkt på listan.
Och när den väl startar igång utan publik blir kanske suget efter att stå på läktaren ännu större.
Jag brukar säga till min fru att vi aldrig får ta varandra för givna och efter 2020 kommer vi aldrig att ta vår älskade serie för given heller. Allsvenskan, we love you.

 

Johan Dahlin (NY)
I veckan korades Johan Dahlin till allsvenskans bästa målvakt av Fotbollskanalen. Inte oväntat, men väldigt välförtjänt för denne gentleman. Han är vår 2000-tals-Möller och för alltid en av föreningens stora. Dessutom lite omalmöitiskt blygsam, vilket känns charmigt det med. Tack för att du finns hos oss Johan!


Karantän på sociala medier (NY)
Att en massa kreativa människor med tillgång till sociala medier sitter i karantän kan bidra till mycket kul. Mina favoriter just nu är Arnold Schwarzeneggers oemotståndligt gemytliga eremitliv med med sin åsna Lulu och sin minihäst Whiskey, Raul Malos (sångare i Mavericks) instagraminlägg där han ackompanjerar sig själv med en mellotron och framför fantastiska versioner av gamla örhängen från diverse storheter och slutligen min kompis bor i Paris och har börjat bygga en cykel från scratch endast med delar som är över 100 år. En smula härlig galenskap.
 

Våren (NY)
Trots viruseländet är i alla fall våren här och solen har varit rätt barmhärtig under april och början av maj. Bortsett från den obligatoriska köldknäppen under Valborg har man kunnat vara ute och njuta av naturen en hel del. Det helar och värmer, trots allt.


 

Jobba (NY)
Jag älskar mitt jobb, men kanske ännu mer nu när jag tillhör de som faktiskt får lov att fortsätta komma till jobbet varje dag och behålla de rutiner som är så viktiga för mig.
Jag har precis som vi alla gott om kompisar som jobbar hemma, permitteras eller sägs upp. Vissa förlorar sina egna verksamheter de byggt upp under många år med hårt slit och många surt förvärvade kronor. Det är bara att vara ödmjuk inför det faktum att jag får jobba vidare som innan och jag är tacksam för det varenda dag.

 

Döden
I förrgår dog Gunnar Larsson, hedersordförande hos vår ärkerival IFK Göteborg.
Gunnar var samtida med vår hedersordförande Hans Cavalli-Björkman och en värdig kombattant till vår store bankdirektör. Hans insatser för Blåvitt är oerhörda och utan hans sätt att få IFK Göteborg att lyckas i Sverige och Europa hade MFF inte haft den nyttiga motpolen att mäta sig mot.
Nu är Gunnar Larsson ännu ett av offren för Covid-19 och denna dödens vår har skördat ännu ett offer.
Våra tankar går till IFK Göteborg och Gunnars familj.

Pontus Kroon2020-05-06 13:10:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?