Sex och Jävligt offside: Mästartakter

Sex och Jävligt offside: Mästartakter

Listan fortsätter njuta av guldet förra veckan. Men den tar också avsked och hoppas på tillfrisknande.


Mästare (1)
Förra veckans listetta hamnar åter överst. Och konstigt vore väl annars; vi fortsätter att njuta av vårt guld, vår serieseger. Som jag skrev i min Måndag morgon för två dagar sen, den föregående veckan sen 4-0 mot Sirius har varit förträfflig. Till och med vinden har varit himmelsblå har det tyckts och lagt sig bakom ryggen i stället för den sedvanliga käftsmällen oavsett vilket håll man cyklar åt. Malmö FF är bäst i Sverige, vi är mästarna. Så fint och så härligt.


Mesta mästare (NY)
Guldet vi vann är det tjugoförsta i ordningen (jag är här snäll mot de andra lagen och räknar alltså inte de tre seriesegrarna på 80-talet som istället för guld gav slutspelslotteri). Vi drygar ut ledningen i Maratontabellen och vi utökar titelförsprånget till IFK Göteborg (21-18). Fortsätter vi i samma takt är vi på god väg mot den tredje stjärnan på bröstet, och vill man enkelt åskådliggöra det så kan man uttrycka det som Himmelrikets chefredaktör Ulf Nilsson: vi har lika långt dit som Hammarby har till sin första.


Sören Rieks (NY)
Det finns väl ingen MFF-spelare i årets trupp som jag inte tycker om. Kraven på att gilla någon som representerar vår fina förening är inte högt ställda. Gör de sitt jobb och gör det så gott de kan och dessutom inte beklagar sig om de inte får spela, då är de i mina ögon sympatiska. Det sitter liksom i tröjan de bär. Men det finns ju alltid några som sticker ut lite extra, så är det och så har det alltid varit. Sören Rieks är en sådan spelare. Han kom till oss för att han så hett eftertraktade en ligaseger och trodde kanske inte att det skulle spelas tre säsonger innan drömmen äntligen slog in. Att det 2018 och 2019 inte blev några titlar fick han minsann höra från tidigare kamrater och supportrar i IFK Göteborg, framför allt när den föreningen lyckades vinna mot oss i cupfinalen i somras. Men nu så, äntligen. Därför gjorde det lite ont i mig att läsa hur han efter guldmatchen tog sig till en hamburgerrestaurang och åt för att sen åka hem och ta sig ett par öl. Är man i Sörens ålder (33) och har väntat så länge, så är man värd en rejäl segerfest med medspelare, vänner och supportrar. Detta förbannade coronaår gav honom en hamburgare och ett par öl i hemmet. Vi får se till att vinna även 2021 så att han och övriga förhoppningsvis får den rejäla uppskattning och partajande de så innerligt är värda.

Rotationsläge (5)
Med tanke på offsideplatsen kan det bli ett läge att rotera som inte styrs av kvalitet så mycket som vad som helt enkelt finns att tillgå. Hur gärna jag än vill se MFF gå rent de sista tre matcherna och utöka vår 10-poängsledning, så kan man se det som lite spännande att se hur laget skulle fungera med en hel del yngre mot ett kanske ordinarie Hammarby på söndag. Om inte annat kan vi i så fall för en gångs skull gå in till en allsvensk match som underdogs. När gjorde vi det senast? 

 

Daniel Bäckström (NY)
Det är väldigt sällan en assisterande tränare ses och hörs eller får ta ansvar för lags framgångar och bakslag, och Daniel Bäckström är inget undantag. Men han som vid ett snabbt ögonkast utseendemässigt liknar Markus Rosenberg (i MFF är det inget minus) har gett ett såväl tryggt som sympatiskt intryck. Han har varit matchcoach för oss vid ett enda tillfälle och den matchen slutade 4-0 mot Sirius. Flickvän och familj lockar i Stockholm och det är väl naturligt att dessa kommer före fotbollen, och dessutom lär han ligga allt närmare en huvudtränarroll vilket inte är aktuellt i Malmö för tillfället, så Listan önskar honom ett stort lycka till. Och skickar ett tack för vad som gjorts det här året.
 

Himmelriketkalendern (NY)
Ni har väl inte missat Himmelrikets årliga kalender? Vi säljer den för att få in pengar så att vi kan rapportera om MFF från läger och Europaspel, och varenda krona är välkommen. I år har vi inte kunnat lämna Sverige, men vi hoppas att vi 2021 får möjlighet att resa med laget. Det ska sägas att pengarna inte går till löner (man får inte det om man skriver på ideell basis), mat och dryck utan till flygbiljetter i första hand och boende i andra hand. I övrigt står den/de resande för alla utgifter. Hur man beställer? Klicka här så ser ni hur lätt det är. Tack på förhand!
 

Egentligen är det ett landslagsuppehåll vi är inne i nu, men sett till Anders Christiansens (och fler därtill) insjuknande i corona så kom den allsvenska pausen minst sagt lägligt. I och med att han kände av symtomen efter matchen mot Sirius, och det efter mängder av segerkramar, valde MFF att stänga ner sin fotbollsverksamhet helt och hållet. Nu hinner spelare och ledare testas och de smittade förhoppningsvis tillfriskna, och framför allt: inte sprida det vidare. Jag vill inte tänka på vad som hade hänt om detta hade skett i somras när det spelades tre matcher i veckan. 

Magnus Johansson2020-11-18 12:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?