Sex och Jävligt offside: Idel gräddbullar

Sex och Jävligt offside: Idel gräddbullar

Dagen efter en fet tisdag. Det är dags för Listan!

Seger (NY)
Trots resultatets oväsentlighet i en försäsongsmatch, det diffusa värdet i att låta alla vara med och även med tanke på att tisdagens motstånd numer hör hemma i en lägre division… Vad mycket bättre det känns när Malmö vinner igen!



Semmelmatch (NY)
Dubbla skärmar på hemmakontoret och avspark 13.30. Perfekt timing med den formellt schemalagda kafferasten 14.00. En svart kopp och en luftig vetebulle med färsk grädde och krämig mandelmassa i en gudomlig symbios. När det nu inte är tillåtet att frysa tårna av sig intill sidlinjen, så kan alternativen ibland vara fullt tillfredsställande.   


Anel Ahmedhodzic (NY)
Det slog mig igår att processen inletts. Även om inget är klart (åtminstone officiellt klart) så är Anels dagar i den himmelsblå tröjan på väg att gå mot sitt slut. Varje match fram till sommaruppehållet är en match närmre avskedet, lyckönskningarna och med en stark önskan om ett lyckligt återseende. Sorgligt, rörande och glädjande på samma gång.


David Edvardsson (NY)
18-åringen fick inte bara en plats på mittfältet mot Falkenberg, han såg också till att göra någonting med den! Med en kontrollerad bollbehandling och ett vårdat passningsspel såg han ut att höra hemma där, utan att varken låta sig skuggas eller bländas av sin närmste kollega Anders Christiansen.
 

Knowledge (5)
Även nyuppflyttade juniorerna Mubaraak Nuh, Sebastian Nanasi och Noah Eile fick chansen på Gamla IP. De två förstnämnda såg till att skriva in sig i målprotokollet. På bänken satt också Melker Ellborg.
Det har framkommit att det unga gardet i år får i uppgift efter varje match att studera spelet och därefter presentera sin analys för tränarstaben. Ett sätt att kunna ta till sig JDTs spelidéer även när antalet egna matchminuter inte blir så många när tävlingssäsongen drar igång.
 

Svenska Cupen (NY)
Är det rimligt att investera en massa energi och känslor i en turnering som man ändå aldrig kommer att vinna? Är det vettigt att se fram emot en final som till slut kommer att schabblas bort? Är det verkligen på allvar när de senaste 30 åren varit så skrattretande?
Svar ja, på allt. Nu drar 2021 igång på riktigt. På söndag, mot Västerås. Framåt Malmö!
 

Härvan om matchfixning i en allsvensk match 2019 rullar vidare. Den åtalade spelaren, då i Elfsborg men med välkända kopplingar till Malmö FF står åtalad för tagande av muta och spelfuskbrott. Sedan tidigare har han varit avstängd från all idrott på svensk mark. I dagarna kom beskedet att FIFA stänger av honom även på utländsk mark. Ett väl motiverat beslut, men obehagskänslorna är stora för den personlig tragedin och den lika smutsiga baksidan av den industri vi brukar kalla fotboll.

John Börén2021-02-17 12:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?