Sex och Jävligt offside: Andras resultat, andras spelare men främst MFF

Sex och Jävligt offside: Andras resultat, andras spelare men främst MFF

Ett möjligt genombrott, en backkämpe som får utdelning och en stolpspringare - där är några av veckans punkter.

Ändå seger (NY)
Det såg inte fantastiskt ut alls. Det var rätt vingligt emellanåt, och i den första halvleken märktes det på spelarnas självförtroenden att smällen mot Djurgården tog hårt. Men tre poäng är tre poäng och en seger är alltid bättre än motsatsen. Vi hänger med i toppen trots en viss krisstämpel. Det är det viktigaste. Och det nödvändigaste, en förlust mot Varberg hade gjort stor skada mer än i tabellen.


Pavle Vagic (NY)
Jag har sett liknelser med Ivo Pekalski, och jag kan förstå varför med tanke på hur Ivo en gång fick chansen på grund av skador och detsamma hände Pavle nu, men i övrigt ska vi kanske besinna oss. Ivo är en av MFF:s stora spelare i modern tid och med viss ikonstatus, så Pavle har onekligen en bit att gå. Men han gjorde ett väldigt fint inhopp mot Varberg och stabiliserade det centrala mittfältet. Han tog chansen att få starta mot AIK.

Andra resultat (NY)
Det vore ju att hyckla om man som supporter inte kan erkänna att andra lags resultat inte bara spelar roll utan också gläder en. Kalla det skadeglädje om ni vill, jag ser det som ett av supporterskapets finare delar att inte bara det egna lagets prestationer förnöjer ens vardag. Så med det lilla utlägget kan man bara konstatera att resultaten på Stora Valla i Degerfors, Ullevi i Göteborg och Strandvallen i Hällevik gjorde mig på gott humör.


Lasse Nielsen (NY)
Fick chansen efter att ha suttit på bänken i de första fyra omgångarna. Viss ringrostighet syntes, och det var väl ingen femplus-insats, men klart godkänt tycker jag man får ge honom. Fast anledningen till att Lasse Nielsen hamnar på veckans lista är att han gjorde sitt första mål på Stadion, vilket var minst sagt förlösande för matchens utgång. Dessutom befriande ärlig efteråt i tv-intervju: han hade hellre hållit nollan än gjort mål. Följde upp med: - Skönt med vinst, men det behöver inte vara så här varje jävla match. Det borde inte vara så här. Jag är glad över vinsten, men vi borde göra det bättre, det ska inte behöva vara tajt i slutet.

Sviten (NY)
22 matcher i följd sen senaste allsvenska hemmaförlusten är MFF uppe i nu. Det är rekord på vårt nya Stadion. För att slå den längsta sammanhängande sviten är det visserligen en bit upp, men vi har passerat hälften. Det var i slutet av 40-talet och början av 50-talet vi spelade 40 allsvenska matcher i följd utan förlust, något som också är rekord för hela Allsvenskan (givetvis). 18 matcher kvar för att tangera det, först ut är Kalmar om en knapp vecka.
 

Mjällby-Jacob (NY)
Det hör inte till vanligheterna att andra lags spelare får tillträde till den här Listan, men den här veckan känner vi att Mjällbys Jacob Bergström förtjänar det. Har ni inte sett målet han gjorde mot Östersund så googla det. När folk slentrianmässigt klagar över att fotbollsspelare ramlar lätt och ännu lättare får ont så ska vi ta fram den här filmsnutten på Jacob. Hur han överlevde, hur han kunde spela vidare, hur han fixade att spela hela matchen – det tillhör livets stora gåtor. Han har min och många andras fulla respekt.
 

Defensiven är remarkabelt dålig i match efter match. Till och med spelarna undrar hur det kan se ut som det gör. Om inte Jon Dahl Tomasson har förmågan att fixa det själv bör han få hjälp. Annars tror jag inte han klarar sig kvar som tränare i Malmö FF året ut. Det håller inte att släppa in så här många mål, och att spela så osäkert, i längden.

Magnus Johansson2021-05-12 12:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?