Sex och Jävligt offside: Välkommen, välkommet

Sex och Jävligt offside: Välkommen, välkommet

Den senaste veckan har vi fått se nyförvärv, comebackande spelare och återvändare på både läktare och vid sidan av planen. Listan gillar, och uppmärksammar, det.

Publiken tillbaka (NY)
Det blir några tusen som får se MFF ikväll. Det var några tusen Norrköpingsbor som fick se sitt lag möta oss i lördags, och precis som spelarna säger: Det är en väsentlig skillnad. Innan den här pandemin tror jag ingen kunde säga just hur mycket publik betyder, nu råder det ingen tvekan. Ni som är på Stadion senare idag, sjung och gapa och hoppa och låt utav bara helvete. Vi är välkomna tillbaka!


Europakväll (NY)
Första kvalmatchen till årets Europaspel väntar, och Riga FC från Lettland står för motståndet. Man älskar ju detta lika mycket varje år. Hemmamatch, sommarkväll, gruppspel lockar och förhoppningsvis väntar i slutändan nya lag och spelare som man ibland bara känner till namnet om ens det, bortamatch veckan därpå, resa dit (normalt sett). Fantastiskt, nu njuter vi. Och sen vinner vi. Europakvällar alltså – alltid lika välkomna!


Andreas Georgson (NY)
När jag såg rubriken på pressmeddelandet att Andreas Georgson hälsades välkommen tillbaka till Malmö FF var min första tanke att här var lösningen på Malmö FF:s alla baklängesmål; han skulle hjälpa Jon Dahl Tomasson genom att ta hand om fasta situationer och defensiven. Jag trodde väl egentligen inte det, Andreas kommer knappast hem till Malmö igen för att agera hjälptränare. Vilket visade sig stämma. Ny sportchef för herrarna i föreningen (Daniel Andersson får nödvändig avlastning samt titeln Sportdirektör) och det här tror jag blir jättebra i längden. Välkommen hem, Andreas!


Oscar Lewicki (NY)
Så efterlängtad. Det gamla uttrycket ni vet, man saknar inte kon förrän båset är tomt. Alla förstår att jag inte jämför Oscar Lewicki med ett nötkreatur, men har vi någonsin behövt bevis för hans betydelse så har vi fått det nu efter denna nästan halvårslånga frånvaro. Inbytt i paus i lördags, ingår i startelvan ikväll enligt JDT; må han nu hålla sig skadefri. Du är så välkommen tillbaka, Oscar!
 

Antonio Colak (NY)
Även om vi förlorade mot Norrköping kan vi knappast lasta vår tysk-kroatiska anfallare för det. Med sina två mål gjorde Antonio Colak sitt för att MFF skulle lämna Östergötland med tre poäng. Tyvärr räckte inte det, men att han inte bara gjorde dem utan också på det sättet (kvalitet rakt igenom) lämnar positiva vibbar inför den närmaste framtiden. Var i övrigt med mycket och bra i spelet, och kan som sagt inte lastas för förlusten. Värvad för att göra mål, gjorde två. Det var mycket välkommet!
 

Nyförvärv (NY)
För sex dagar sen: MFF lade ut en hint och ett foto om att ett nyförvärv skulle presenteras, men inte har väl finländaren Niklas Moisander så bruna ben spekulerades det omedelbart? Det visade sig att det inte var han heller utan en 21-årig anfallare från Ghana vid namn Malik Abubakari. Värvad från den portugisiska klubben Moreirense, och det är möjligt att Daniel Andersson skulle svara mig att vet man något om fotboll så känner man till Abubakari om jag hade frågat honom vem denne unge spelare är. Men jag hade väl fått stå där med dumstruten på i så fall, för jag aldrig hört talas om honom.  Förhoppning förstås: att det blir en succé. Välkommen till MFF, Malik!

Några timmar senare kom så pressmeddelandet att tidigare nämnde Moisander också han var klar för MFF. 35 år, tidigare landslagsback, megarutinerad, många år i Tyskland och Holland bland annat, ledare på planen och i omklädningsrummet. Det här blir nog jättebra. Välkommen till MFF, Niklas!
 

Det känns både förutsägbart och tråkigt att på den här nesliga platsen behöva ta med Malmös dåliga vana att släppa in mål, men vid sidan av själva förlusten i lördags mot IFK Norrköping är den defensiva svajigheten klara veckans offside. Efter segern med 2-0 mot Elfsborg under uppehållet trodde nog många av oss att nu hade laget kommit tillrätta med problemen, men icke. Jag vet inte om det är osäkerhet, oförmåga, bristande koncentration, en alltför offensiv lutning, men det måste kommas till rätta med. Helst snart, ännu hellre nu med en gång. Det hade varit välkommet.

Magnus Johansson2021-07-07 12:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?