Sex och Jävligt offside: Vilka nollor!

Sex och Jävligt offside: Vilka nollor!

Vinna stort, släppa in få mål och spela i Europa - fotbollslivet är fint för en himmelsblå.

Utklassningar (NY) 
Tror jag skrivit det några gånger, att skönare segrar än de som vinns med uddamålet, där de tre poängen säkrats i slutsekunderna (lex Östersund hemma 2017), finns inte. Det ligger i dess natur att en match som inneburit långt lidande och många nervösa blickar på klockan ger en känslomässig utlösning svår att konkurrera med. Men för mitt eget välmående är en utklassningsseger likt den i lördags mycket mer att föredra. Friden och lugnet, det överlägsna. Det är oerhört skönt. Min telefon ringde med fem minuter kvar av matchen: Jag svarade. Det hade jag aldrig gjort vid en ställning i matchen som andades osäkerhet. 

Hålla nollan (NY) 
För bara två veckor sen utgöt jag mig på den listans offsideplats om Malmös oerhörda svårigheter att hålla nollan. Jag skrev bland annat följande: 
”Efter segern med 2-0 mot Elfsborg under uppehållet trodde nog många av oss att nu hade laget kommit tillrätta med problemen, men icke. Jag vet inte om det är osäkerhet, oförmåga, bristande koncentration, en alltför offensiv lutning, men det måste kommas till rätta med. Helst snart, ännu hellre nu med en gång.” 
 
Utan att dra detta i långbänk, så kan man konstatera att vi har två raka allsvenska nollor sen dess. Det är roligt, det är välkommet, det är nödvändigt, och det är härligt att se.
 

Europakväll (NY)
Dags igen. Vecka ut och vecka in under sommaren och, förhoppningsvis, ett bra tag till: Europakväll. Vi tar emot HJK i andra omgången av kvalet till Champions League klockan 19.00 ikväll. Sommar och sol, internationell fotboll. Underbart. Och väldigt viktigt. För vid seger i dubbelmötet mot de finländska mästarna är MFF klara för gruppspel till hösten. Om inte i Champions League, så finns chansen i Europa League och om inte där så i alla fall i Europa Conference League. Vinn! 


Antonio Colak (4)
Inte en match utan att Colak gör mål. Inte heller mot Degerfors i helgen var det tal om annat än att han skulle sätta en chans. Och när man gör mål på sådant vis som han gjorde där (googla om ni inte sett det), då vet man att man är inne i ett stim det bara är att njuta av. Som vi alla som håller på MFF gör, liksom Colak själv förstås.  

 

Veljko Birmancevic (NY) 
Vårt nyförvärv från Serbien har haft det tufft sen han kom. Hans misslyckade dribblingar har uppmärksammats mer än de lyckade. De 10 miljonerna han kostade nämns allt oftare, var han verkligen värd de pengarna? Jag vet inte hur det har låtit i omklädningsrummet eller hur han själv resonerar, men det har inte sett ut som att Veljko har lyst upp planen med ett självförtroende. De två målen mot Degerfors gjorde nog gott för honom. Kul! 
 

Markus Halsti (NY)
Här är du beundrad och älskad, och vi kallar dig för malmöpåg trots dina finska rötter. Må välgång kanta din väg även fortsättningsvis! Men, en viss motgång kan som bekant vara bra att få uppleva ty då blir framgången desto skönare. Den motgången tar vi ikväll och nästa tisdag. Vi säger väl så. Välkommen hem, Markus - legend tillika Himmelrikets hedersredaktör.
 

Till Mjällby utlånade Amin Sarr gjorde två mål i sin första match för sitt tillfälliga lag. Jag hade unnat både honom och det gulsvarta laget att det hade räckt till i alla fall en poäng mot IFK Göteborg. Så roligt han och alla andra himmelsblå hade haft åt det. Synd.

Magnus Johansson2021-07-21 12:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?