Sex och Jävligt offside: Serben, finnen och övertaget

Sex och Jävligt offside: Serben, finnen och övertaget

Ny vecka, ny lista. Den här gången tar Charlotte Persson hand om den.

Veljko Birmancevic (2)
Formen och målen fortsätter och jag kan inte annat än att bli extra imponerad när en ung spelare växer in i ett lag på ett sådant fint sätt som Veljko har gjort. Assist till Sören Rieks på första målet mot Rangers igår och sedan själv målskytt bara några minuter efter. Glädjen och självförtroendet går det inte att ta miste på och hoppas att formen fortsätter.

Övertag inför returen i Glasgow (NY)
Trots det sena reduceringsmålet är det MFF som har övertaget i returen mot Rangers nästa vecka. Det blir en utmaning, men svårare motstånd har klarats av. Tisdagens match bjöd verkligen på en gedigen laginsats där speciellt försvarsspelet var mycket kompakt och strukturerat och det var längesedan jag såg ett sådant fokuserat försvarsjobb. När väl chanserna kom så kom också målen, precis så som det måste vara i viktiga kvalmatcher för att man ska kunna vinna och ta sig vidare. Det känns som att detta var årets bästa laginsats. 
 

Vem kommer och vem går? (NY)
För vilken summa lämnar Anel och när blir det? Hur gärna man än vill att han stannar så är det väl ett rent faktum att han lämnar. I veckan kom också uppgifter om att Pavle, Franz och Marko kanske är påväg bort och även rykten om att en ny spelare från Peru, Sergio Pena, är på ingång. Dessutom verkar det som att Knudsen är långtidsskadad. Missade jag något? Troligtvis. Det kan hända mycket de kommande veckorna när det gäller spelare in och ut. Spännande!


Fokus (även på) Allsvenskan (NY)
Tabellen och omgångarna är ikapp och på lördag är det bortamöte mot Halmstad. Efter mer än en veckas uppehåll från Allsvenskan så är huvudet mest i Europa, men att åter vinna Allsvenskan är minst lika viktigt. Hanteringen med att bolla goda resultat både ute i Europa och i Sverige blir bättre och bättre för varje säsong och spelartruppen och lagandan har nog aldrig varit bättre förberedd? 
 

Publiken, publiken, publiken (NY)
Lika fantastiskt som det är att vara tillbaka på plats, lika underbart måste det vara för spelarna att föras fram genom publiken igen. På ett sätt är det som att tiden har stått stilla och på ett annat så får man nästan påminna sig om hur tacksam och glad man är för att få vara på Stadion igen. Jag hoppades på 2021 men var aldrig säker och nu cyklar man där genom Pildammarna, på väg till matchen så som många andra, igen.
 

Niklas Moisander (5)
Ännu en vecka av stabila insatser från Moisander och visst vill man även slänga in en mini-hyllning till Daniel Andersson och värvningsgänget i det här läget också? Moisanders rutin och ledaregenskaper syns tydligt och bidrar till backlinjens lugn och stabilitet.
 

Kanske om jag skriver det här så hör någon mig? Jag vet att MFF gör vad de kan men att basunera ut i högtalarna att man har tvål och handsprit på varje toalett på hela arenan, det är ett skämt. Jag har varit på 4-5 matcher sedan publiken fick komma tillbaka och har alltså suttit på flertalet olika sektioner…. där finns aldrig handsprit och där finns ibland tvål. Kom igen, hur svårt kan det vara? Och om det nu är svårt, låt då bli att säga i högtalarna att det finns.

Bubblare är helt klart den sena insläppta målet mot Rangers, det blev ett helt otroligt antiklimax att det sker med endast några sekunder kvar… Ja, JDT formulerade det bra: ”stolt och frustrerad på samma gång.”

Charlotte Persson2021-08-04 12:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?