Sex och Jävligt offside: Another finalist from the 70´s

Sex och Jävligt offside: Another finalist from the 70´s

Malmö FF är tillbaka i Champions League. Lewicki, Pena och Moisander är tillbaka i truppen och Bonke är tillbaka på listan. Återigen onsdag, gott folk!

Spelare tillbaka (NY)
På tisdagseftermiddagen kom beskedet att flera av de skadade spelarna är på väg tillbaka. Dahlin är tyvärr oklar men Lewicki, Moisander och Pena verkar kunna vara med när serien startar upp igen. Lewicki har ju kommit att bli ett viktigt kugghjul på mitten och Moisander är en kvalitativ värvning som bidrar med rutin. Pena sågs bara några imponerade minuter mot Göteborg hemma och jag tror vi alla är sugna på att se vad som kan finnas i detta nyförvärv. Skönt att inte fler spelare hamnade på  listan över långtidsskadade.


Bonke Innocent (NY)
Bonke fick alltså också fara iväg på landslagsuppdrag vilket känns välförtjänt och roligt. Kanske är jag sist på bollen med att uttrycka hur jag tycker att Bonke har växt som spelare i den nuvarande truppen och med JDT? Oavsett så är det just det jag tycker.



Allsvenskan är viktig! (NY)
Jag är ett stort fan av JDT men valet att inte försöka förändra matchbilden och att göra tidigare byten i matchen mot Hammarby förstår jag inte. Det var många slitna och ofokuserade spelare som spelade och jag tror nog att det hade behövts ny energi på ett par platser. Det är en svår balansgång att få både serien och Europa-spelet att gå ihop men i söndags kändes det som att alla glömt att Allsvenskan faktiskt är lika viktig som ett avancemang i Europa.

Biljettjakten (NY)
Nej, detta är inte gnäll utan mer ett konstaterande och en covid-trötthet. Självklart är säkerhet och friskhet det allra viktigaste men det är helt enkelt bara tråkigt med biljettjakt inför varje match. Det kommer ju troligen inte heller bli ändringar tills CL sätter igång vilket, såklart, är som det är men det känns enormt trist för staden, publiken och laget att inte kunna fylla upp arenan.
 

Andhämtning (6)
Ett landslagsuppehåll där många är iväg på uppdrag men också en period där en del får vila och hämta andan. Kanske får CL-bragden sjunka in och nya krafter hämtas på olika håll. Återigen, Allsvenskan och serieguldet är enormt viktigt och får inte slarvas bort, speciellt nu när jag tycker att truppen är så pass bred och kompetent som den ska vara.
 

Tisdag natt (1) feat. lottningen (NY)
För oss som är supportrar (och inte spelare) så finns det lite mer utrymme för att förlänga njutet av segern, segern som i att ta sig in i ytterligare ett CL-gruppspel. Det blev inte många timmars sömn mellan tisdagen och onsdagen och det var med tårfyllda ögon jag gick igenom intervjuer, klipp och krönikor under nattens gång. Veckan kryddades sen med den (något segdragna) lottningen där Malmö FF presenterades som ”…another finalist from the 70s, the final of 1979 played by Malmö as their best result…”. Ja, de få orden bidrog till några fler tårar framför datorskärmen. Själva lottningen kunde absolut blivit enklare men också betydligt svårare. Jag ser det som en styrka att vi mött både Chelsea och Juventus i närtid.
 

Det känns ju riktigt daterat att klaga eller för den delen skylla på ett konstgräs men alltså det är bedrövligt att kolla på en plast-match. MFF underpresterade självklart och borde ju satt några av de uppenbara målchanserna mot Hammarby men det kan inte nog poängteras hur plasten faktiskt förstör fotbollen. Jag hoppas innerligt att det endast är plast-lag som åker ur serien och att det bara är lag med gräsarenor som kommer upp. Ska fler lag än MFF vara med i Europa så kan det väl åtminstone vara krav på ordentligt gräs?
 

Charlotte Persson2021-09-01 12:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?