Sex och Jävligt offside: Ett dåligt resultat och en dålig insats mot Varberg, men...

Sex och Jävligt offside: Ett dåligt resultat och en dålig insats mot Varberg, men...

Efter en vecka med en förlust, förvisso borta mot ett av världens bästa lag, och en oavgjord, även den på bortaplan mot ett lag som inte tillhör världens bästa, är det svårt att hitta ljusglimtar. Så det blir en lista präglad av själva grejen att MFF kom till skribentens hemstad.

Johan Dahlin (NY)
Det var ett dåligt resultat och en dålig insats mot Varberg, men en som inte kan lastas för det är Johan Dahlin. Man kan till och med säga att han räddade oss undan en förlust genom sitt målvaktsspel. Överlägset bäst i MFF i söndags, också bäst i laget mot Chelsea för en vecka sen. Efter matchen mot Varberg, när vi på bortasektionen rätt starkt vädrade vårt missnöje och spelarna verkade förvånas över den reaktionen och stannade kvar en bit bort och mest stod och tittade på oss, då stegade Johan fram. Lyssnade, verkade förstå, agerade som den ledare och himmelsblå kulturbärare han är. Given etta på veckans lista.

Sören Rieks (NY)
En av mina favoritspelare har enligt Expressens vanligtvis väldigt välunderrättade Daniel Kristoffersson förlängt med Malmö FF. Det nya kontraktet ska vara skrivet över ytterligare två år, till och med 2023 således. Sören har i år varit skadad av och till, kroppen håller kanske inte lika bra längre, men vi ser när han spelar sina matcher att det finns oerhört mycket kvalitet kvar hos den danske mittfältaren. Han satt på bänken i söndags men blev aldrig inbytt, vilket kan ses som lite konstigt för det var verkligen ett dåligt resultat och en dålig insats mot Varberg, och jag är nog inte ensam om att tro att Sören hade kunnat bidra till en förändring av matchbilden. Kanske sparades han till kvällens match.

MFF i Varberg (NY)
Pubsamling i centrala Varberg, och sen tidig kvällsmatch för MFF i min hemstad Varberg. Tusen personer i bortasektionen som sjöng och hejade på. Jag bor 700 meter ifrån arenan, och gick både fram och tillbaka till den. Jag såg folk jag känner igen som hade himmelsblå halsdukar och mössor på sig, en del små flaggor, jag visste inte att de höll på MFF. Så många gånger jag satt mig i bilen i Malmö efter matcher och kört de 20 milen hem, äntligen fick jag uppleva det alla Malmöbor har varannan match: nära hem. Det var ett dåligt resultat och en dålig insats mot Varberg, men att se Malmö FF i Varberg uppväger nästan det. Nästan.


Påskbergsvallen (NY)
Den är gammal (byggd 1925), den är omodern, den har löparbanor, kioskerna är inte många och utbudet rätt ringa och Varbergs Kommun har sålt ut namnet för småpengar till ett kommunalt företag (Varbergs Energi). Fast det spelar ingen roll. Här spelade jag fotboll som knatte, och när vi vid sällsynta tillfällen fick spela på A-planen med släktingar på huvudläktaren så var det lyckliga ögonblick i min barndom. Att jag en dag skulle få se Malmö FF här vågade jag nästan inte ens drömma om. Påskbergsvallen heter den i folkmun alltjämt. Det var ett dåligt resultat och en dålig insats från MFF, och gräset var nog inte som på Stadion eller Stamford Bridge, men det är trots allt gräs och inte plast.


Våra sånger nådde min sambos öron (NY)
När jag kom hem efter den cirka sju minuter långa promenaden berättade min sambo att ”ni sjöng på bra”. Hon hade öppnat verandafönstret som vetter mot Påskbergsvallen och hört våra sånger. Det var inget allmänt sorl sa hon, utan hon kunde urskilja melodier som hon kände igen från mig när jag sitter här hemma och låter för mig själv emellanåt. Det var ett dåligt resultat och en dålig insats mot Varberg, men vårt stöd kan inte spelarna klaga på.
 

Måstematch (NY)
Det var ett dåligt resultat och en dålig insats mot Varberg, men ikväll är det bara att glömma det. Vi måste vinna. Vi kan inte tillåta oss att tappa poäng för vinner samtidigt Djurgården så ligger de fem poäng före oss, och dessutom kan Elfsborg gå om ifall de vinner sin match mot Degerfors. Helt plötsligt kan inte bara guldet försvinna bort mot horisonten utan också den livsviktiga europaplatsen. Nu börjar slutet närma sig alltmer och marginalerna krymper. Det är helt enkelt en måstematch mot AIK, den första i raden. Det är inte roligt, och det känns väldigt onödigt att vi hamnat i den här situationen. Men nu är det som det är, och vi får göra allt för att hjälpa spelarna att göra sitt allt. Förhoppningsvis räcker det.
 

Vi förlorar med 4-0 mot regerande CL-mästarna på bortaplan, och såväl supportrar som en del journalister menar att MFF gick in med fel inställning. Herregud, det är inga dåliga krav vissa har på vår klubb. Att andra lags supportrar hånar oss och skrattar åt oss är helt i sin ordning, vi hade gjort (och har gjort) likadant. Det ligger liksom i sakens natur. Men att MFFare och så kallade experter anser att föreningen vaskar Champions League, att det är konstigt att spelarna inte går ut med något mod, att AC med flera i alla fall stundom bör spela ut Chelsea – det är faktiskt rätt skrattretande. Jag är stolt som fan att vi tagit oss till Champions League, vi får in en enorm summa pengar på det, och vi drar lärdomar vi förhoppningsvis/troligtvis tar med oss kommande år. Det finns inget pinsamt i det.
 

Magnus Johansson2021-10-27 12:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?