Sex och Jävligt offside: Ri(e)ksberget

Sex och Jävligt offside: Ri(e)ksberget

Årets sista ordinarie lista är här.

Alla medlemmar (NY)
I torsdags ramlade det in en julhälsning från Malmö FF via mejl. Där berättades det också att vi nu är över 9300 medlemmar i Sveriges finaste förening. Det är glädjande. Ju fler desto bättre, och som medlem har du en chans att påverka smått som stort i och med att vi är en medlemsstyrd förening. Nu blir det reklam. Har du funderat över att bli medlem men ännu inte kommit till skott, eller du kanske funderar över vad du egentligen ska köpa till moster eller farbror eller bror eller dotter i julklapp, varsågod: Här blir du medlem.

Jo Inge Berget (NY)
Den här tiden på året krävs det inte mycket för att som spelare hamna på en veckolista. Å andra sidan krävs det verkligen jättemycket för att bli årets spelare i stjärntäta Malmö FF. Det blev Jo Inge Berget, vilket vi skrev om i lördags. Varför? Det korta svaret är att han har varit bäst och jämnast. Andra spelare kan ha haft högre toppar vid enstaka tillfällen, men ingen annan har presterat så mycket under så lång tid. Eller som Anel Ahmedhodzic beskrev Jo Inge när jag pratade med honom härom månaden:
- Han är en häst. Det är som en häst på kanten som springer upp och ner. Han är en väldigt intelligent spelare och hans passningar resulterar ofta i farliga chanser. Varje gång han slår ett inlägg eller sätter en passning blir det farligt. Kolla noga på honom nästa gång, det är sant det jag säger.

Sören Rieks (NY)
Snön är borta. Mörkret är totalt. Grus på vägarna vilket gör det rätt så livsfarligt att cykla. Det är långt till våren, till sommaren. Tycker man detta är jobbigt, så kan man alltid tänka på våra fina dansk Sören Rieks. Som när han gjorde bägge våra mål mot IFK Göteborg på Ullevi, och som när han hyssjade åt den gapande hemmapubliken. Sören är en klasspelare, vi älskar honom, han gör så mycket nytta. Han kom till Malmö för att få vinna titlar och få spela i Europa, något han dubbelt upp fått uppleva (vilket bevisar att det finns en himmelsk rättvisa). Han förtjänar en plats på årets sista ordinarie lista. 

MFF i Europa (NY)
Vi vet, tack vare det allsvenska guldet, att MFF ska kvala till Champions League 2022. Om Sverige hade haft åtminstone något lag till som visat framfötterna i Europa hade vi inte behövt kliva in i kvalomgång 1, vilket nu är fallet eftersom Sverige som nation är så lågt rankad. Men vi ska inte klaga, blott konstatera att vi får chansen till ännu ett gruppspel nästa år om än med en massa kvalomgångar först. Trevligt då är att vi är seedade i alla fall i de första två, och om gudarna ler mot oss och stjärnorna står rätt kanske vi också kan bli det i omgång tre (vilket innebär att vi möter lättare lag än motsvarande Glasgow Rangers som vi hade i år). Ni läser mer om det här.

Himmelrikets kalender (NY)
Helt slutsåld nu. Alla exemplar har skickats eller levererats till Supporterhuset. Stort tack till alla som köpt ett eller flera exemplar, ni bidrar generöst till att Himmelriket har möjlighet att skriva från Turin, London och andra städer där MFF spelar fotboll. Ni som inte fick tummen ur eller tänkte att det nog inte är mycket att ha en sådan däringa kalender, men kommit på andra tankar: Om ett år släpper vi en ny.

Jul (NY)
Med julafton blott två dagar bort vill den här Listan passa på att önska er alla en riktigt fin helg. Och hoppas att den är generös och vänlig mot er, vare sig ni firar högtiden eller ej.



Covid-smittan med alla mutationer sprider sig igen efter en sommar och höst som fick oss att hoppas att det var så gott som över. Det känns lite tröstlöst, ska det någonsin ta slut? Vad göra? Jag vet inte. Men till att börja med kan ju alla som inte vaccinerat sig masa sig till sin närmaste vaccinationscentral och få först en och sedan ytterligare en spruta, och ett halvår senare en tredje. Sen får vi hoppas att våren och sommaren gör att det lättar runt om i världen. Den här pandemin kan faktiskt dra åt fanders!

Magnus Johansson2021-12-22 12:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?