Sex och Jävligt offside: Snart så

Sex och Jävligt offside: Snart så

Det är inte långt kvar nu innan nästa säsong sätter igång. Listan uppmärksammar också tre spelare.

Att se fram emot (NY)
Julafton ligger tre dagar bort, åtta dagar efter det är vi inne i 2023 och sen rasslar det på. Vi kan se fram emot första träningen 9 januari. 20 januari möter vi Randers FC i en träningsmatch, veckan därpå är det Nordsjällands tur att åka på pisk. 30 januari åker laget på träningsläger till Spanien. Väl hemma därifrån börjar snart Cupen, hoppsan snart är det mars och sen april och då börjar Allsvenskan. Det är mycket att se fram emot. Vi börjar skönja slutet och början.

Derek Cornelius (1)
Redan för en vecka sen hade min kollega Henrik med Cornelius på listan. Ryktena om en övergång till MFF var intensiva och det mesta talade för att den kanadensiske landslagsmannen skulle bli himmelsblå. Mycket riktigt, i torsdags blev han presenterad och Himmelriket hälsar 25-åringen välkommen. En vänsterfotad mittback som skrivit kontrakt till och med 2026, det låter mumma.

Eric Larsson (NY)
Man vill ju inte bli av med spelare man tycker om, men i Erics fall var det ju lite så att man unnade honom ett utlandsäventyr med ålderns rätt. Jag saknar honom fortfarande för den spelare och människa han är, fast jag blir samtidigt väldigt glad när jag nås av nyheterna att han förra onsdagen gjorde två mål i träningsmatchen mot seriekonkurrenten Ionikos för sitt Ofi Crete. Jag hoppas och tror att han njuter av livet på den grekiska ön, och fotbollsmässigt verkar det ju också funka.

Argentina - Frankrike (NY)
Söndagen den 18 december. Jag hade inför det här världsmästerskapet bestämt mig för att inte se någon match. Det höll över gruppspelet och en bit in i utslagsrundorna, men sen blev det ett par-tre matcher. Om annat av intresse hade hänt så hade jag kunnat skippa finalen, större lust att se den hade jag trots allt inte. Jag är glad, jag är mycket glad, att inget av större intresse hände. För jag kunde inte slita mig, jag njöt; det var en bit historia som jag och många med mig bevittnade. Den bästa fotbollsmatch jag sett? Nja, där finns rätt många med Malmö FF som slår denna. Den bästa fotbollsmatch där det ena laget inte var Malmö FF? Ja, kanske. Jag är fortfarande svettig. Det var en match som verkligen hade så mycket att visa upp.

Sebastian Nanasi (NY)
Till skillnad från Eric här ovan har väl inte Sebastian gjort något senaste veckan som renderar en plats på den här listan, utan här handlar det mer om att undertecknad ser så väldigt mycket fram emot att följa hans samarbete med tränare Rydström också i Malmö FF. Det här kan bli jättebra, vi är många som hoppas på det.

Himmelrikets kalender (NY)
Vet ni, det finns fortfarande runt 15 exemplar av Himmelrikets kalender att beställa. Ni som vill ha den hemskickad kanske inte hinner få den innan julafton, däremot till 2023 års början. Ni som kan hämta på Supporterhuset har en given julklapp till vem som helst som vill ha något vackert. Hur ni beställer hittar ni här.

Nä. Så här i julveckan ska man väl vara snällare än vanligt, så jag hoppar över den här punkten för en gångs skull. Och önskar er alla en riktigt god jul i stället. 

Magnus Johansson2022-12-21 12:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?