Sex och jävligt offside: IKT, JDT, HIF och AC
Isaac och Anders är båda med i veckans lista men på olika ställen.

Sex och jävligt offside: IKT, JDT, HIF och AC

Matcherna duggar tätt men onsdagarna är fortfarande vikta för listan. Veckans sex och offside!

Dubbelmötet (NY)
Nästa vecka möter vi AIK inte en utan två gånger, först i den uppskjutna kvartsfinalen i cupen och sedan i Allsvenskan. Båda lagen maskerar formen fint inför detta dubbelmöte. AIK har två segrar varav en derbyviktoria mot upphaussade Hammarby men också en ordentlig kölhalning mot IFK Norrköping. Malmö å andra sidan har gjort tre bra halvlekar och tre riktigt svaga och har i och med detta samlat ihop en seger och två kryss.

Sen blir det intressant att se hur man formar laget inför dessa två möten. MFF är redan klara för Europaspel och ”behöver inte cupen” medan det är den enda vägen ut i Europa för Gnaget. Å andra sidan, ska AIK komma hit och vinna? Sällan pinkar trähästar. Och i det Allsvenska mötet har ingen av lagen råd att halka efter från mer än man redan har gjort.?
 

IKT (NY)
Isaac Kiese Thelin startade inte i premiären då Gische sett vass ut på träningen och mot Häcken var han helt frånvarande från truppen. Anledningen: han och hans partner väntade barn och fick två tvillingflickor. Alltså fick startpremiären vänta till söndagens drabbning mot Varberg.

Provocerande nog märktes ingenting av att han har två nyfödda tvillingar hemma som borde störa nattsömnen och vända tillvaron upp och ner. Isaac visade att han är en otrolig target som kunde ta ner mer eller mindre alla bollar på bröstet och han kränkte en för honom otrolig vecka med att få göra säsongens första mål och rädda en pinne åt ett decimerat Malmö. Synd bara det inte var ett segermål.
 

JDT (NY)
Det är ingen drömstart han har fått, vår nye coach. Visst vann vi tämligen enkelt mot Mjällby men de två kryssen därefter måste ses som riktigt tråkiga missräkningar. Men ska vi va sånna som ser glaset halvfullt istället för halvtomt så fick vi se MFF göra en grym första halvlek mot Häcken och enbart en markeringsmiss av Anel på tilläggstid skiljde oss från att ta med oss alla tre poängen den Hissingen.

Mot Varberg försätter AC laget i en tråkig situation men tycker ändå att Jon Dahl Tomasson försöker. Han kastar in Gische och behåller Isaac. Han tar in Nalic. Det räckte inte  denna gång mer än till en delad poäng mot nykomlingarna från Varberg men det visade oss lite om hur JDT tänker fotboll.

Ola Toivonen (NY)
Toi Boi blev klar för du blåe innan premiären men skulle inte vara i matchform förrän fjärde omgången. Vi är där nu!
Ola har meriter som få men jag vet inte om den finaste är att han blivit vald till Eredivisies fulaste spelare. Inte för att vi saknar karaktärsspelare då...

 

Känslor (NY)
Det är naturligtvis inte samma sak att se MFF från soffan. Det är rätt frustrerande att inte känna att man kan vara där och påverka sitt lag att gå framåt eller för den delen hjälpa domaren att förstå att det han precis gjorde var fel.

Men visst fan är det fint att få känna alla de känslor man ändå känner när Malmö spelar boll. Frustrationen över en felpass, ilskan över ett insläppt mål - glädjen vid ett mål. Hur man biter naglarna och kollar på klockan. Lidelse och eufori. Och för varje dag som går så kommit vi närmare den dagen vi alla får stå där tillsammans. Tänk er det kalaset.
 

HIF (NY)
Efter två raka poängtapp är det verkligen inte läge att va kaugi’ men alla vet också att den enda sanna glädjen är skadeglädjen. Att HIF inlett den Allsvenska säsongen med två storförluster och bara en pinne på tre matcher raka torsk får en att hånskratta lite gött.

 

Det är såklart aldrig OK att som kapten försätta laget i skiten för att man tappar humöret så som Anders Christiansen gjorde mot Varberg med två gula på två minuter. Men det är inte heller första gången en Malmökassen tappt huvudet så att säga. AC har pudlat och tyckte han var ”en fucking idiot” samt bett om ursäkt till laget. Gör vi som knugen: vänder blad och går vidare.?
 

Fredy Espitia2020-06-24 12:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?