Sex och jävligt offside: Pandemislut och hybris
Målkungen.

Sex och jävligt offside: Pandemislut och hybris

Vi väljer att se glaset halvfullt idag, denna restriktionslösa lillördag.

Pandemins slut (NY)
Pandemins slut!
Jo, för så är det. Från och med idag slutar alla tradiga restriktioner att gälla och den verklighet vi tvingats leva under de senaste 23 månaderna kommer snart vara ett minne blott. Äntligen kommer barn och ungdomar få träna som vanligt och få spela cuper och säsonger. Äntligen kan man få sitta med ett gäng på fler än åtta på ett uteställe och inte behöva gå hem vid elva. Och äntligen kan vi släppa ängsligheten över att publikkapaciteten kommer att minskas på grund av smittspridningsrisken. Skönt att mardrömmen är över! 


Bredden
Vi har spelat ytterligare en träningsmatch, denna gång mot Lokomotiv Moskva och än en gång kryssade vi. Men det som fick mig att höja på ögonbrynen var att trots att vi inte ersatt Colak, att vi tappat Sarr, att Lewicki, Rieks och Peña saknades i mitten och att Eric Larsson, Knudsen och Moisander alla saknades längst bak så kunde vi ställa upp med en riktigt stark elva. Eller vad sägs om Dahlin, Beijmo, Nielsen, Chalus, Olsson, Rakip, AC, Nanasi, Berget, Nalic och Birmansevic..

Patriot Sejdiu (NY)
Det är alltid fint att se en av våra egna ta sig upp till A-laget och göra avtryck där. Unge Patriot har med två mål på två träningsmatcher visat att det bor en stor fotbollsspelare i honom men för att verkligen ta nästa steg så måste Patriot få en massa speltid och det lär han få med en utlåning. Bra för Patriot och bra för klubben som nästa år får en spelare som på allvar ska kunna konkurrera med Erdal, AC och de andra gubbarna om en plats på mitten. Och MFF tror väldigt mycket på Sejdiu som nyss fick ett förlängt kontrakt över 2024.


Anels förlängning (NY)
Det var många som frågade sig vad f-n Anel Ahmedhodzic skulle göra i ett bottenlag i franska ligan. Och dessutom på lån! Ett lån med köpobligation som kan dras tillbaka om Bordeaux skulle åka ut, vilket får ses som troligt när man har Europas sämsta försvar i topp fem-ligorna. Men då gick sportchef Andreas Georgson ut och berättade att MFF i samma veva förlängt Anels kontrakt med ett år. Så skulle det vara så att Bordeaux åker ut och Anel hamnar i Malmö igen så hamnar inte klubben i en sämre situation än vad man är nu utan en betydligt bättre. Fint av Anel att visa så mycket klubbhjärta.


Svenska Cupen
Om 11 dagar drar den igång, hemma på Gamla IP mot förra årets banemän GAIS (som sedan åkte ur Superettan, synd). Och som ni säkert har koll på så är det ett jämnt år i år vilket betyder att vi ska ta oss hela vägen till final, precis som vi gjorde 2020, 2018 och 2016. Vad kul det ska bli hörni!


Hybrisen
Det här är den bästa tiden för supportrar. Det är denna tid på året allt är möjligt, då laget ska bli mästare och då den nya killen i laget ska visa att han minsann är en målspruta. Det lustiga är att alla lags supportrar tänker så. De tror på allvar att det i år ska vara året då de petar ner de himmelsblå från tronen och att deras era ska börja. Det är lite sött men också en väldigt viktig del av säsongen så att vi till fullo kan utnyttja hånerätten när vi i slutet av säsongen återigen stoltserar med ett guld och ett Europaspel (och kanske, kanske rent av ett cupguld). Ja, ni ser, hybrisen är total även här i början av februari.

Ingen har väl missat att Joseph Elangas grabb (som ska lira i Malmö precis som farsan!) haft sitt genombrott i självaste Manchester United denna vinter. Ynglingen har under nye tränaren Ralph Ragnick fått mer o mer speltid och förutom mycket energi på planen har han även hamnat i målprotokollet. Bland vissa United-supportrar har till och med en liten ramsa dykt upp till tonerna av Rythm is a dancer. Men här om dagen spelade Man United en FA-cup match mot Middlesborough som man torskade på straffar och syndabocken blev Anthony Elanga som var den ende att missa sin straff. Och som ett brev på posten så kom de rasistiska kommentarerna på sociala medier direkt. Det är 2022 men fortfarande så har vi ett gäng Neanderthalare som måste påminna oss om vilka ägg det finns i världen. Tragiskt.

Fredy Espitia2022-02-09 12:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?