Sex och Jävligt offside: En saknad Oscar

Sex och Jävligt offside: En saknad Oscar

Listan ser fram emot Svenska Cupen till helgen, den undrar över Dennis, imponeras av Adi och saknar Oscar.

Svenska cupen (5)
Det börjar bli tjatigt att nämna hur länge sen det är vi vann Svenska Cupen, och skämten om det kanske inte fastnar i halsen men är på gränsen till självplågeri. Så, jag lämnar det därhän. Konstaterar att på söndag är det dags för årets första tävlingsmatch, och att det är mot GAIS i just nämnda cup. Det ska bli oerhört roligt att säsongen drar igång på riktigt, så att säga, och det ska bli spännande att se MFF i skarpt läge. Träningsmatcher mot lag som Krasnodar med flera har sina fördelar och glädjeämnen, men den riktiga hetsen och spänningen finns där ju inte.


Värvningar (NY)
Efter matchen mot ryska Krasnodar i lördags tycks de flesta överens om att det behöver värvas till en del positioner i laget. Jag ska inte lägga mig i Andreas Georgsons jobb, men min ödmjuka inställning är att det nog inte hade skadat med ett par-tre nya spelare av hög kaliber. Det ser lite tunt ut på sina håll om där blir skador på ”fel” spelare. Dessutom, icke att förakta, så är det roligt med nya spelare, och, icke heller det att förakta, ibland helt nödvändigt med lite nytt blod i truppen. Ett sådant möjligt nytillskott är Dennis Hadzikadunic, vars namn diskuterats ett tag. Nu med viss frenesi: lån eller köp? Dessutom cirkulerar det några namn för nio-positionen. Spännande tider.

Adi Nalic (NY)
Är 2022 året då Adi Nalic tar steget fullt ut och gör den succé i MFF många av oss drömt om? Det går inte att svara på. Under försäsongen har han emellertid tillhört de allra bästa i laget i match efter match. Han ber inte om ursäkt. Det är som att han släppt på bromsen och gett sig den på att han ska göra ett ordentligt avtryck. Att Malmö-ledningen tror mycket på honom bevisas av att de erbjudit en kontraktsförlängning; det här året är Adis sista annars. Jag hoppas han skriver på. Jag hoppas han gör en håll-käften-säsongen.

De yngre (NY)
Mycket naturligtvis beroende på skador har en hel del yngre fått chansen till mycket eller rätt mycket speltid. Inget ont som inte har något gott heter det som bekant. För utan den här speltiden har de inte lika stor chans att visa upp sig eller få nödvändig erfarenhet av A-lagsfotboll. Det är kul att se hur en del av dem omfamnar möjligheterna och visar att det finns en ljus framtid. Ett exempel i närtid är Hugo Larssons fina inhopp senast mot Krasnodar.

Träningsmatcher (NY)
I stort sett varje dag går det att läsa om något lag som träningsspelat, och i brist på Svenska cupen och Allsvenskan är detta ett rätt trevligt substitut. Häcken spelar 0-0 mot Sarpsborg och fler måste visa framfötterna enligt tränaren. Elfsborg åker på storstryk, och det är inte okej enligt spelarna. Göteborg förlorar mest hela tiden men har Allsvenskans näst bästa trupp så det är väl bara en tidsfråga innan allt lossnar. Och så vidare och så vidare. Man tager vad man haver och fram till helgen är det träningsmatcher.

OS (NY)
Som inte överdrivet intresserad av vintersport förvånas jag över min tv-konsumtion vart fjärde år när OS drar in. Jag förstår inte lockelsen med att titta på Vasaloppet, Vinterstudion eller slalom från random berg i Alperna. Men nu, med mitt jobb där jag arbetar många timmar i perioder och lite andra dagar, njuter jag av att sätta på teven när jag vaknar och sen låta den stå på under dagen. I detta nu, när jag skriver den här texten, har jag på damstafetten i skidskytte med svenska medaljförhoppningar (det är ett ändå ett krav för att jag ska finna något intresse). Tittar verkligen inte hela tiden under OS, men så är det plötsligt lag Hasselborg som curlar skickligt, Jonna Sundling som åker jättefort på skidorna eller varför inte en Nils från Trollhättan som krossar. Lite småmysigt får jag erkänna.


Oscar Lewicki, så saknad han är. Det är, ursäkta uttrycket, ett jävla skit att han är skadad. Igen. Under många år togs han för given, och det var nog lite så att han inte fick den uppmärksamhet och uppskattning som han var värd. Nu när han har varit borta så mycket, och när han i perioder har spelat, saknar vi honom något oerhört. Hans skadehelvete hamnar på veckans offsideplats. När han är tillbaka ska jag se till att han hamnar där uppe, på en väl framskjuten placering. Det lovar jag.

Magnus Johansson2022-02-16 12:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?