Sex och Jävligt offside: Efter lite letande, så ljus

Sex och Jävligt offside: Efter lite letande, så ljus

Det mesta är skit för tillfället, men det går att hitta ljuspunkter om man letar riktigt noga.

Stötta i motvind (Ny)
Det är prekärt nu. Läget alltså. Tre raka förluster skojar man inte bort, och de som menar att vi ändå kommer vinna det allsvenska guldet och att vi ska sitta lugnt i båten: ja, de börjar bli allt färre. Det är förvisso inte som 2018, vilket många jämför med. Då var vi bottenlöst usla och förlorade mot förlorarlag efter att dessutom spelat dåligt. Vi hamnade i botten och var närmare superettan än förstaplaceringen. Så illa är det inte nu. Men med det sagt, allt är åt helvete och inte mycket är kul. Hela ens liv påverkas av detta att MFF förlorar och gör det för jämnan dessutom. Lyckligtvis finns det människor som inte fungerar som undertecknad, som helst gräver ner sig i en håla och svär och lever tills MFF vinner igen. Dessa människor, folk från Supras Malmö och Rex Scania, drog igång en träningsmanifestation i måndags. I med- och motgång som det heter. Eller, stötta i motvind om man så vill. Snyggt. Behövligt.

Cupfinalen (Ny)
Det är svårt att gå in till morgondagens cupfinal med alltför många positiva tankar. Vi har en tuff match i benen, vi har många tillbaka från skador vilka säkerligen inte är helt hundraprocentiga ännu, vi har tre raka förluster och ett självförtroende som nog inte är helt på topp, vi möter ett Hammarby som får spela på sin hemmaplan vilken är den förhatliga Tele2 Arena, och vi har en nutida cuphistorik som man skäms för. Så det är inte mycket som talar för en seger och en femtonde cuptitel. Men vad kan man göra annat än att hoppas och tro? Lägga sig på förhand? Nä. Tills motsatsen är bevisad kämpar jag med att tänka att det kommer att bli en fantastisk torsdag.

Förbättringspotential (Ny)
Jag har som sagt grävt ner mig i en grop där jag ligger och svär över sakernas tillstånd. Jag sover inte bra, jag ser mörkt på framtiden och det finns verkligen inga halvfulla glas och är det någon som säger att det gäller att vara optimistisk nu och tro på framtiden så ber jag vänligt men bestämt den personen att uppsöka ett varmare ställe. Men eftersom den här listan ändå ska innehålla sex ljuspunkter, så inser jag ju givetvis att det finns förbättringspotential. I mörkret jag befinner mig i just nu ser jag ingen cuptriumf och har svårt att se att vi åker till Degerfors på söndag och hämtar hem tre poäng hur lätt som helst. Men, ingen historia är skriven ännu. Plötsligt kanske vi lyckas göra mål, plötsligt kanske vi får tillbaka ännu fler spelare så att andra kan få vila. Plötsligt kanske vi vinner. Och plötsligt blir man kanske glad igen. Kanske.

Hjältar (Ny)
(Varning: Nu blir det ett stycke högtravande text.)
Ni spelare som gett oss så mycket, så många guld och gruppspel i Europa. Ingen nämnd och ingen glömd. Ni är hjältar. Jag har hyllat er så mycket. Ni har bevisat att ni kan. Ni håller fortfarande, ni visar det bara inte hela tiden och kanske inte heller samtidigt. Ni är lite ålderdomliga en del av er, men ni har fotbollen i era hjärtan och ni är alltmer himmelsblå så länge som ni har varit hos oss. Jag betvivlar inte att ni mår mer eller mindre lika uselt som jag och många andra supportrar, ni vill ju inte heller förlora och ni vill inte heller annat än att Malmö FF fortsätter vinna titlar. Ni är, som sagt, hjältar. För alltid. Så vinn, ge oss cupen och ge oss Degerfors innan sommarlovet. Bara gör det. Hjälteglorian blir än större då.

Stadions gräsmatta (Ny)
Jag har skrivit om den tidigare, så sent som för bara ett par veckor sen senast. Men det tål att upprepas, Stadions gräsmatta ser helt galet fin ut. När så många lag spelar på plast och några på betong (Djurgården och Hammarby) är det fint att vi har en grön och jämn gräsplan att erbjuda. Där är vi alla fall bäst i Sverige för tillfället.

Ismael Diawara (Ny)
Nu hamnar vår reservmålvakt inte på listan för att han gjorde en supermatch mot Häcken, utan för att han gjorde en helt okej insats. Efter förra matchen mot Djurgården där han, nu vill jag vara snäll, inte hade sin bästa dag så är det ändå bra gjort att göra en så stabil insats (tillsammans med en fantastisk räddning – den i andra halvlek). Ismael kan inte lastas för förlusten i söndags. Han förtjänar en plats på veckans topp för sin mentala styrka.


Tre raka förluster, där den senaste kom hemma mot Häcken i söndags. Behöver den här punkten verkligen motiveras?

Magnus Johansson2022-05-25 12:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?