Sex och Jävligt offside: Finnen, Skånederbyt och norrbaggarna
Den finske veteranen Niklas Moisander toppar veckans lista.

Sex och Jävligt offside: Finnen, Skånederbyt och norrbaggarna

Moisander
Niklas Moisander kom till MFF som 35-åring förra sommaren och det var väl många som undrade hur pass motiverad finnen skulle vara i himmelsblått. Svaret blev att finnen snabbt blev en av Allsvenskans absolut bästa mittbackar med sin lugn, sin förmåga att skapa sig själv tid och utrymme samt sin otroligt fina vänsterfot.

Tidigt i säsongen skadade sig Niklas och där och då talades det om att säsongen och kanske även att karriären var över men skadan visade sig inte vara fullt så allvarlig och i måndagens träningsmatch mot TFF stod han där, den finske granitmannen och visade att gammal är äldst.
 
Skånederby
Jag är nog inte ensam att tycka att det här sommaruppehållet varit ytterst märklig. Vanligtvis spelas ett VM-slutspel nu men pga Blatters och FIFA:s korruption fick vi istället ett väldigt oönskat Nations League-uppehåll.

Nåja, för MFF har det varit ett nyttigt uppehåll där många skadade hunnit rehaba sig i form och på måndag rivstartar Allsvenskan igen med ett klassiskt Skånederby. Ett Skånederby som de senaste tio åren devalverats i betydelse i takt med att HIF jojo-pendlat mellan Allsvenskan och Superettan. Det är inte längre en av de hetaste matcherna för året, att möta di röe men det är fortfarande lika roligt att slakta mjölkkossan och skicka dem närmare till ytterligare en sejour i Superettan. 

Sommarfönstret
Snart öppnar sommarfönstret och som vanligt lär det hända ett och annat i MFF. Förra året gjorde vi ett brutalt sommarfönster där vi fick in den peruanske landslagsmannen Peña, den finske landslagsmannen Moisander och den svenska landslagsbacken Olsson. I år viskas det om en serbisk sexa, en kalmaritisk ytter och en norskkosovansk nia. Nånting lär komma in, för är det något våren har lärt oss är att vi är tunna på vissa positioner.

Träningsmatch mot TFF
MFF och Milos värmde upp inför Skånederbyt med det lilla Skånederbyt mot TFF. Hållen nolla, två mål, varav en riktig pärla från Patriot Seijdu och en nöjd Milojevic som tror att MFF kan höja sig med ytterligare 20-30 % mot HIF. 



Sommarlov
Förra veckan gick alla Malmös elever på ett härligt och pandemifritt sommarlov. Igår var det sommarsolstånd och på fredag är det midsommarafton. Årets bästa tid är här! Njut av jordgubbar, sol och bad och en massa fotboll på härliga gräsplaner.




Norska Tippeligan
Visst är det lite kul att slänga en getöga åt norska tippeligan. Där får vi, via finfina Twitterkontot MFF Proffskoll, veta att Wolff Eikrem regerar i sitt Molde och en pånyttfödd Gische stänker in mängder av mål och assister för Sarpsborg. Då ler man lite varmt inombords.



Förhoppningsvis är både Christiansen och Lewicki snart tillbaka i full form men det oroar en väldigt mycket när man ser hur pass lite framför allt Lewicki lirat de senaste åren.

Båda centrala mittfältarna är absolut toppklass när de är tillgängliga. AC är erkänt Allsvenskans bäste och när Oscar är tillgänglig så är han en man för Janne Anderssons gulblåa landslag men frågan är hur mycket mer stryk deras kroppar tål. Jag börjar snegla åt en framtid utan dessa herrar - och visst gör det lite ont.

Fredy Espitia2022-06-22 12:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?