Sex och Jävligt offside: JIB, tur och tröjan
Jo-Inge Berget försvarar våra färger och vårt emblem.

Sex och Jävligt offside: JIB, tur och tröjan

Jo-Inge Berget
Gårdagens Europamatch var inte en av föreningens bästa, om man uttrycker sig milt. Det var slarvligt, det var lojt och det var ofokuserat. Tur då att vi har JIB som visade vägen med sin inställning, assist och med att försvara Norra Läktaren när nån inslänning fick för sig att muppa sig mot ståplats.
Norrmannens kontrakt går ut efter säsongen och jag hade gärna sett att den förlängs med nått år till.
 
Tur i oturen
Vet inte om man ska kalla det för otur eller inte men att förlora mot Sundsvall som hade två skott på mål var verkligen inte optimalt när vi jagar vår tredje raka guld. Tur då att alla toppkonkurenter också tappade poäng. Häcken kryssade, Bajen torskade derbyt, AIK förlorade hemma för första gången på två år och vi tappade inte jättemycket till toppen. Flax!


Siby
Inför säsongen försvann Bonke Innocent och en ständigt skadedrabbad Oscar Lewicki har inte gjort sårskilt många minuter i år, så MFF har tvingats spela den mer offensivt lagda Erdal Rakip på den positionen, vilket han gjort med beröm godkänt. Men nu har vi äntligen fått in en uttalad defensiv mittfältare, även om han mer eller mindre kan spela över hela banan och så gjort i sin tidigare klubb Paris FC, i malierfransosen Mahamé Siby, som med sina 191 cm ska bilda lås framför backlinjen. Det kan skapa den stabiliteten vi saknat stora delar av säsongen.

Hemmaborg i Europa
Gårdagens (knappa) seger var MFF:s 29:e på Nya Stadion och 20:e vinst. Utöver det har vi åtta kryss och en förlust (mot La Liga-femman Granada). Ett otroligt starkt hemmafacit i europeiska sammanhang.

(Punkten är helt och hållet stulet från Tony Ernsts Twitter.)

Anels transfersaga
Historiens (nåja) segdragnaste transfer verkar äntligen hända. Anel Ahmedhodzic verkar till sist ha hittat en klubbadress i Championship-laget Sheffield United. Priset lär ligga på knappa 40 miljoner (svenska kronor, för att vara tydlig) och kan öka ytterligare med bonusar om laget tar sig till Premier League. Vi önskar Anel lycka till och hoppas se honom tillbaka i den himmelsblå tröjan om några år.

Räknefel
De händer ju att man då och då räknar lite fel på sin budget. Man trodde man skulle klara sig på x antal kronor under semestern, eller att reparationen av bilen skulle bli billigare och sen kommer räkningen och man tar sig för pannan. Mer sällan är man med om det motsatta, t.ex. att man skulle få 30 extramiljoner från Uefas Champions League-pott men istället fick 80. Ingen dålig vecka om vi dessutom kan räkna in de 40 miljonerna som kommer från Anels övergång.



MFF:s tröjor brukar vara ett hett omdebaterat ämne bland supportrar när en ny släpps. Folk har åsikter om kanintänder, rövlappar, ränder, kragar, knappar osv. osv. Smaken är som baken och jag själv har mina tydliga referenser om hur jag vill att en fotbollströja ska se ut. Men att skända klubbemblemet som Eric Persson en gång tog fram för att alla skulle veta att vi är från Malmö är inte alls OK. Tredjetröjan har den konstnärliga friheten att vara lite urflippad men att svärta skölden är ett enormt misstag. Gör om, gör rätt.

Fredy Espitia2022-07-06 12:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?