Sex och jävligt offside - Äntligen Europa!
Nu blir det internationellt spel igen!

Sex och jävligt offside - Äntligen Europa!

I morgon är det åter dags för internationellt spel vilket listan gläds åt.

Europa (Ny)
Att MFF spelar i Europa varje år är något vi vant oss vid. Vad vi dessutom har vant oss vid är att vi dessutom tar oss vidare, de två senaste åren t o m till slutspel i Europa League.
Därför är det med enorm förväntan vi nu går in i Europaspel i morgon. Truppen är fin form, allsvenskan har vi ett mäktigt grepp om och trots avsaknaden av vår internationella talisman, Markus Rosenberg, känns truppen milt uttryckt rutinerad när det kommer till internationellt spel. Gör oss stolta pågar!



 

Glappet (Ny)
Jag minns sommaren 2014 när MFF med en rasande vass vårsäsong skapat sig ett stort försprång i allsvenskan, vilket möjliggjorde en del rotation och gav förutsättningar till en maxad satsning på att ta sig in i Champions League. Åge Hareides mannar förvaltade detta på bästa sätt och resten är himmelsblå historia. Ser man till hur allsvenska tabellen ser ut idag sex år senare är det nästan en deja vu-känsla som infinner sig. Glappet ner till tvåan Elfsborg är sju poäng och Jon Dahl Tomason har kunnat rotera och spara på manskapet på ett kontrollerat sätt de senaste veckorna. Jag gillar förutsättningarna och jag gillar glappet ner till konkurrenterna.





Två man på varje position (Ny)
I och med värvningen av nygamle högerbacken Felix Beijmo vill jag påstå att vi har två kvalificerade spelare på varje position. I vår har Eric Larsson tappert stridit varenda match i det täta spelschemat och det är grymt imponerande, men i längden skulle det nog bli ohållbart. Nu får han stöd och nödvändig konkurrens och med det känns truppen komplett. Detta även om Fouad Bachirou skulle säljas, då vi på den positionen i nuläget de facto har tre spelare med Lewicki och Innocent. För ett MFF som skall hantera både serieledning och att ta sig vidare i Europa är det viktigt att vi har två bra pjäser på varje plats och nu är vi där.





Mittbackarna (Ny)
När vi fick höra att Rasmus Bengtsson inte kunde spela under våren på grund av skada blev det av naturligtvis oroligt, men är det några som har skött sig lite extra bra under våren och sommaren är det just våra mittbackar.
Oavsett om det varit Nielsen, Ahmedhodzic, Lewicki eller Brorsson har jobbet skötts med ackuratess. Faktum är att tack vare ett bra försvarsspel höll vi kvar toppkänningen under juni och början på juli när anfallsspelet var relativt knackigt.
Nu är Bengtsson åter aktuell för spel och det känns skönt inför Europaspelet.



 

Amin Sarr (2)
Det går inte att komma ifrån att den här pågen har något extra.
Speed, teknik, speluppfattning och en bra bössa med båda fötterna. Tillika är unge Sarr begåvad med ett gott självförtroende som gör att han vågar utmana när tillfälle ges.
Nu skall bara det sista slipas till så att bollen sitter i maskorna lite oftare, då har vi en fantastisk forward i truppen som få av oss ens hade koll på innan säsongen!


 

Publik (Ny)
Folkhälsomyndighetens överstepräst, Hans Helighet Tegnell, hintar nu om att det kan komma att släppas in så mycket som 40 procent av sittande publikkapacitet fr o m oktober.
Detta skulle i runda tal innebära mellan 8000-8500 supportrar på plats när MFF spelar hemma på Stadion. Det enda vi vet säkert om coronapandemin är att absolut inget är säkert, men visst vore det väl underbart om vi kunde få vara med på läktaren när vi krigar hem det 21:a guldet. Hoppas, hoppas!



Offside
Jag vet inte hur det är ställt med Johan Dahlins "överkroppsskada", men jag tycker inte om att han är borta.
Ingen skugga över duktige Marko Johansson, men det är skulle såklart vara kännbart för oss om vi går in i Europaspel och allsvensk slutspurt utan allsvenskans bästa målvakt de senaste åren.

Pontus Kroon2020-08-26 11:52:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?