Sex och Jävligt offside: Avtryck

Sex och Jävligt offside: Avtryck

Gårdagens besked präglar listan.

Hyllningar (NY)
Gårdagens besked var naturligtvis genomsorgligt. Men det har i alla fall varit väldigt fint att se alla hyllningar i tidningar, på webbplatser, i sociala medier, och att Malmö FF öppnade en minnesplats. Det har speglat att det var en av stadens allra största söner som gick ur tiden.


Karaktär (NY)
Letade fram en intervju på YouTube som innehåller en sekvens där Olle Svenning, journalist och författare, viker ihop sin tidning och beskriver Bosse Larsson så här:

”Bosses förhållande till fotbollen är idealiskt. Han kan allt man måste kunna, men hans briljans används aldrig som självändamål för att vara insmickrande mot publiken utan för att gynna laget. Det finns en sorts kollektiv moral hos honom. Det tror jag sammanhänger lite med hans uppväxt. Han kommer ju från Kirseberg, en arbetarstadsdel i Malmö, som präglas väldigt mycket av en stark grupplojalitet. Man ska ställa upp för varandra utåt, men ingen ska glänsa speciellt. Den här moralen hos Bosse har skapat nån slags trygghet i hans egen person. Han har aldrig blivit förmer trots sina framgångar. Han är precis likadan, egentligen, som när jag lärde känna honom och fick se honom spela fotboll första gångerna för över tjugo år sedan.”

Tillbaks i studion frågas Bosse om sina synpunkter på det Olle Svenning säger. Bosse svarar:

”Jo, det stämmer rätt så bra. Jag har alltid försökt hålla mig på jorden. Då ramlar man inte så långt.”

---------------------------------
Avståndet ner till övriga punkter borde såklart vara större än bara detta simpla 2-till-3. Men i alla fall:

Hälsan tiger still (2)
På Malmö FF:s sillyfront väldigt lite nytt. Vet inte hur radiotystnaden ska tolkas, men håller med kollega Pontus från förra veckan: no news is good news. Vi får gärna icke-sälja spelare denna vinter.



Tillståndet i en del andra ligor (NY)
I Spanien toppar överraskningen Girona. Manchester City ligger fyra i Premier League, bakom bland andra Aston Villa. Bayern München leder inte Bundesliga. Ajax kraschade i början av säsongen och kan glömma alla tankar på kamp om ligatiteln. Inte ens Ludogorets Razgrad återfinns på förstaplatsen i sin liga just nu. Och vadådå? Ja, jag bryr mig egentligen inte så mycket om andra länders serier. Och vi är ju bara halvvägs genom ligaspelen ungefär, så kanske blir det ändå de gamla vanliga giganterna som tar hem titlarna i vår. Men poängen här är att alla – ALLA – lag, oavsett trupp och plånbok, hackar då och då. Det känns ändå som ett motargument att minnas i dessa dagar, när våra av julsnaps överförfriskade släktingar snart kan förväntas börja gagga om att det är för dållet att inte Malmö FF vinner allsvenskan med minst tio poäng varje år.

Damlaget rustar (NY)
Apropå sillystiltje gäller den bara herrlaget. Kring damerna har det rasslat en del. Allsvensk rutin i form av Nathalie Hoff Persson, Sanna Kullberg och Hanna Lofthammar har värvats in under de senaste veckorna. Och så sent som i morse berättades det om Matilda Kristell. Elitettan väntar 2024. Och 2025 ... ?



Jullov (NY)
Snart är det jul. Hoppas att du, käre läsare, får en riktigt god sådan, med alldeles lagom mycket vila, julklappar och umgänge.




Se punkt 1 och 2.

Henrik Zackrisson2023-12-20 12:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?