Sex och Jävligt offside: Blixtrande halvtimmar och ryggmärgsreflexer
Jubel mot Värnamo.

Sex och Jävligt offside: Blixtrande halvtimmar och ryggmärgsreflexer

Det har varit årsmöte och vi har kvalificerat oss till kvartsfinal i svenska cupen. Där har ni huvudnumren på dagens lista.

Vänsterkanten (NY)
Från ungefär minut 15 och fram till första halvlekens slut var vi väldigt bra i lördags. Kvickare, rappare, skickligare än våra motståndare, som inte alls hann med utan under den perioden fick finna sig i att bli tämligen överkörda. På mig imponerade vänstersidan mest - med Martin Olsson, Veljko Birmancevic och en utdroppande Sebastian Nanasi. Att spelet jämnade ut sig i andra halvlek kan jag trots allt leva med. Nivån som hölls när det var som bäst känns lugnande.

Hugo Larsson passar (5)
Vårt färskaste stjärnskott får hänga med på listan en vecka till. I lördags blev det ett inhopp på drygt tjugo minuter, och ett par detaljer att gilla: för det första, sättet han viker kroppen över bollen och emellanåt väljer skruvad yttersida för att sätta sina passningar. Och för det andra, den delikata genomskäraren till Veljko Birmancevic, på läppen och på ett från ett tillbakasläpp från Abubakari, till det friläge som nog borde inneburit 3-0. Men som via en målvaktsbenparad bara resulterade i en stolpträff.

Kvartsfinalslottningen (NY)
Jag har en ryggmärgsreflex som efter varje Malmö FF-lottning lockar och pockar mig till gnäll. VI FICK DET JÄTTESVÅRASTE IGEN, vill jag förorättat och uppgivet utropa och likt en antikens gråterska falla till marken. Men jaja, nu drog vi AIK. Det var kanske inte det lättaste. Men kanske inte det svåraste heller? Framförallt kan vi konstatera att det var ett märkligt skrällfritt gruppspel, varifrån alla topp-åtta-lagen gick vidare. En konsekvens av detta: i den andra lottningsskålen fanns inga solklara vinstlotter, utan fyra ganska likvärdiga och goda allsvenska lag. Och vi har hemmaplan i kvarten. Inte för att det lottades fram, det är en fördel vi spelade oss till. Men i alla fall.

Johan Dahlin blir intervjuad (NY)
Det var årsmöte i fredags. I inledningen togs spelartrupperna (dam och herr, i tur och ordning) fram på podiet. Några ord växlades med respektive tränare och lagkapten. Var tanken. För Anders Christiansen var inte på plats, gissningsvis på grund av sjukdom i familjen. Istället kallades Johan Dahlin fram till mikrofonen. Och det blir ju ofta bra, på ett eller annat sätt. Det är lätt att få intrycket att han inte gillar intervjuer, men det kan precis lika gärna vara att han älskar dem. Till synes motvillig, men svårläst, lakonisk, sävlig … och rolig. 

Ett stilla årsmöte (NY)
Apropå det där årsmötet: Det går knappast att säga att diskussionens vågor gick höga. Det presenterades och föredrogs i lugn takt. Ett par inkomna motioner godtogs visserligen inte i sina originalutformningar, men det som klubbades genom behöll likväl mycket av andemeningarna i dem. Känslan var att vi bevittnade en välmående förenings summering av ett lyckat fjolår. Och ja, vem behöver egentligen konflikter, tandagnissel och stormiga uppträden?

Ola Toivonen (NY)
På nyförvärvsfronten intet nytt, men att en långtidsskadad spelares återkomst närmar sig känns på många vis faktiskt ännu bättre. Ola Toivonen är tillbaks i träning och matchtruppsdeltagande är förhoppningsvis inte långt borta.



Går förstås utmärkt att reta sig på att Adi Nalic fick tre matchers avstängning för det röda kortet mot Ängelholm. Eller oroa sig över Anders Christiansens ljumskar. Och vad är egentligen detta jättekonstiga om förlorade miljoner i det konkursade Näsfjället som plötsligen dök upp idag?

Ja, den här spalten borde kanske bliva vid sin läst. Men fotbollsrelaterade problem har onekligen en anstrykning av futtighet över sig just nu.

Henrik Zackrisson2022-03-09 12:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?