Sex och Jävligt Offside: Cupen, vår livlina!
Repris tack!

Sex och Jävligt Offside: Cupen, vår livlina!

Cupen, våren och kassan är saker att glädja sig åt en vecka som denna!

Svenska Cupen (NY)
Denna tävling vi så länge kallade "cuppajävelen" är i år vår livlina ut i Europa. Hade jag hetat Björn Ranelid hade jag burit cupen "som den sista droppen vatten" och det är bara så att trots förra årets triumf i denna ärevördiga tävling är årets deltagande och utfall oerhört mycket viktigare.
För övrigt är Malmö FF med sina femton cuptitlar överlägset mesta mästare och bara av den anledningen bör vi behandla cupen med respekt. Så, efter en fin start mot Skövde är det bara att ta oss an nästa uppgift lika noggrant, för 2023 är Svenska Cupen inget man skojar bort.

Segrar (2)
Ja, vad behöver man annat än segrar som fotbollssupporter? Inte mycket om ni frågar mig.
Tävlingspremiären mot Skövde i söndags gav oss en ny seger och en stabil sådan dessutom. Cupspelet är igång, nerven finns under matcherna igen och det är upp till bevis för de av Rydström utvalda och i söndags gjorde de jobbet.
På måndag kväll är det dags för nästa match mot Luleå borta, jag ser fram emot en ny seger då.

Sebastian Nanasi (NY)
En assist i världsklass och ett mål som inte heller det gick av för hackor, var Sebbe Nanasis poängfacit efter årets första cupmatch.
Har man följt den gyllenlockige ynglingen under försäsongen (och i Kalmar under hösten) är man väl inte chockad, men väl förtjust över hur han leker fotboll just nu.
Jag tyckte Sebbe var väldigt bra under hösten 2021, med en sensationellt fin match mot Chelsea hemma på Stadion som peak, och jag blir fortfarande förbannad över hur Milos Milojevic placerade honom i frysboxen förra våren. Men skit samma, nu är vår påg tillbaka, bättre än någonsin!

Isaac Kiese Thelin (NY)
Jag har efterlyst forwardsmål och i synnerhet vill jag att IKT:s produktion skall komma igång, då han är Henrik Rydströms förstaval som nia.
I söndags öppnade Isaac MFF.s målskytte i tävlingsmatcher 2023 och det kändes väldigt skönt. Nedtagningen och avslutet såg avslappnat och mjukt ut, så som en anfallare i harmoni agerar helt enkelt. Nu hoppas jag att det fortsätter så framöver så att vi får den där stabila målskytten som ett guldlag så väl behöver.
Får vi sådär femton till tjugo mål från Isaac i allsvenskan i år ökar våra titelchanser dramatiskt.

Rikedom (NY)
MFF:s årsredovisning offentliggjordes i veckan och nya rekord i omsättning och eget kapital sattes under 2022.
Det är givetvis oerhört tryggt att MFF kan redovisa över 700 miljoner i eget kapital och ett resultat på över 80 miljoner kronor under ett år som sportsligt sett blev ett fiasko. Med brasklappar för stora personal- och driftskostnader i beaktande kan vi ändå känna oss ganska säkra på att möjligheterna att bygga ett nytt slagkraftigt lag för både SM-guld och Europaspel är goda med den här, med svenska mått mätta, unikt starka ekonomin.

Våren (NY)
Solen sken och plusgrader värmde (nåja) de drygt femtusen som avnjöt MFF:s seger mot Skövde på IP och ljuset är inte längre bara en hägring i fjärran.
De längre dagarna gör underverk för prövade skånska vintersjälar och precis som varje år sker ljusökningen i symbios med att fotbollssäsongen accelererar.
Igår eftermiddag sprang jag fem kilometer i shorts i natursköna Skrylle naturreservat utanför Lund. Solen sken, det var närmare tio grader varmt och fåglarna kvittrade runt mig där jag lufsade fram. Det är en tid att njuta och leva.


Just nu är det rätt svårt att hitta något som irriterar mig i min MFF-bubbla. Samtidigt är just det lite illavarslande.
Sitter vi nu här lite till mans och vaggas in i någon sorts Rydströmsk harmoni utan att ha någon som helst fog för vår optimism och framtidstro?
Risken är uppenbar att vi efter några segrar i träningsmatcherna och mot lilla Skövde börjar övervärdera både tränare, spelare och truppen i sin helhet.
Jag säger inte att det är så, men risken finns och det känns ju onekligen lite offside.

Pontus Kroon2023-02-22 12:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?