Sex och Jävligt Offside - Cupspel och powerduo

Sex och Jävligt Offside - Cupspel och powerduo

MFF ångar på i Svenska Cupen och är retro både med forwards och tröja.

Cupspelet (NY)
Kvartsfinal och semifinal avklarade med den äran!
Efter att Norrköping kläddes av med 5-2 hemma på Stadion väntade en förmodat tillknäppt semi på Örjans Vall i Halmstad mot Ante Johanssons knipsluga HBK.
Och jo, första halvlek blev en tålamodsprövande uppmjukning av sega hallänningar, men när väl bubblan sprack i andra blev det åter en klang- och jubelföreställning.
Di Blåe är i final efter ett, så här längt, föredömligt genomfört cupspel.

Liverpool à la 80-tal (NY)
Jag växte upp med Tipsextra på 1980-talet och Liverpool blev mitt engelska lag. På den tiden rullade "Reds" boll på ett sätt som nästan var förnedrande för motståndarna. Det gick ofta en tjugo-trettio passningar inom laget innan Ian Rush till slut petade in bollen i mål. MFF:s andra halvlek mot HBK fick mig att tänka på den där retfullt självklara överlägsenheten. Kvaliteten i Malmö FF:s trupp just nu är fantastisk med svenska mått mätt, fråga bara Halmstadcoachen Magnus Haglund.


En riktig forwardsduo (NY)
Det känns så otroligt retro med en tvåmannakedja utan en självklar nia, ett 4-5-1, eller ett 4-3-3, men nu är det ett reellt alternativ för Henrik Rydströms MFF.
Med två klassanfallare som Erik Botheim och Isaac Kiese Thelin kan vi i vissa matcher köra med båda två och det kommer inte att bli trevligt för våra motståndarbacklinjer. Ju mer speltid dessa två får tillsammans och ju mer det klickar med all mittfältskreativitet de understöds med, desto mer kommer vi att se något som påminner om Ijeh-Skoog, Lindman-Dahlin eller Masse-Lasse. Håll i hatten!

Målskyttar (2)
Jag relaterar väl till stor del till den ovanstående punkten, men nog är det något visst med att forwards gör sina mål och i och med det levererar precis det de är avlönade för. Förra veckan gladdes kollega Henrik Zackrisson åt Sebastian Jörgensens islossning och denna veckan gnuggar jag händerna åt att vi har den regerande allsvenska skyttekungen och en ny anfallare som redan innan allsvenskan har startat har kommit igång med sitt målskytte.
Det är inte bara viktigt för Eriks och Isaacs självförtroende utan också för att hela laget skall kunna jobba i lugn och ro. Ett vinnarlag behöver målskyttar och vi har många!

LBJ (NY)
Vår norske mittfältspresident, Lasse Berg Johnsen, blir bara bättre och bättre för varje match han gör i den himmelsblå tröjan.
Han är ettrig och frän i duellspelet och i takt med att han har en lite högre utgångsposition i plan är blir han mer och mer ett offensivt hot tillika.
I semifinalen mot Halmstad visade han även att han kan ge oss ännu ett viktigt vapen, nämligen distansskyttet. LBJ:s mäktiga mörsare var inte bara ett vackert mål utan också en påminnelse om att man inte går säker för Malmö FF även om man kryper ner djupt och krymper ytorna.

Tröjan (NY)
Jag var försiktigt positiv till den nya tröjan när jag såg de första bilderna, men efter att ha sett den "in action" i matchen mot Halmstad är jag och många med mig eld och lågor. Kragen och ärmmuddarna med diskreta ränder är snyggt retro och ger lite brittisk tipsextrakänsla och den ser klassisk ut samtidigt som detaljerna är tillräckligt tydliga för att lyfta fram förnyelse. Och filmen man presenterade den med på sociala medier... ja vad säger man? Fantastisk!
Bra jobbat alla inblandade!


Kanske kan det här bli en präktig jinx till vår fördel, så kom ihåg denna lilla klagosång om cupfinalen hamnar i Malmö.
Men, och det är ett massivt MEN, allt talar för att finalen åter hamnar på plastmattan på Tele2. Det är helt makalöst hur lottningen alltid går i 08-lagens favör när det är ett dylikt i final. Statistiken är bedövande och att folk både på skämt och på allvar pratar om att det är riggat är inte konstigt på något sätt.
Det är alltså bara att ställa in sig på att finalen spelas i Stockholm.
Eftersom det redan är uppenbart att det är där finalerna skall spelas vore det väl lika bra att lägga alla cupfinaler i förbundets egen jordgubbsask så slapp vi i alla fall se cupfinaler avgöras på plast. Inte sant?

Pontus Kroon2024-03-20 12:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?