Sex och Jävligt Offside - Damerna, Sebbe och Guldchansen

Sex och Jävligt Offside - Damerna, Sebbe och Guldchansen

Damerna avancerade till allsvenskan, herrarna kan vinna allsvenskan och Sebastian Nanasi showar i landslaget.

Damerna (NY)
Malmö FF har ett lag i allsvenskan på damsidan igen efter att vi vann borta mot Örebro i helgen och det är oerhört bra för både vår förening och för staden Malmö.
Resan har gått fort från division fyra år 2020 till allsvenskan kommande säsong 2025, men det ligger mycket hårt arbete bakom och en väl genomtänkt satsning.
En del kanske tycker att det är något man kan kräva av ett lag med Sveriges största fotbollsförening i ryggen, men det är en sak att ha höga krav på sig och en annan att leva upp till dem och leverera. Och leverar gör våra tjejer i högsta grad, hatten av och se nu till att göra kaos i allsvenskan!

Sebastian Nanasi (NY)
Unge Herr Nanasi upplever ett fotbollsår som framstår som en sorts pojkdröm eller en seriestory i Buster.
Efter en helt fenomenal vår och sommar i allsvenskan hamnade han i Ligue 1 i Frankrike och där leker han fotboll lika obekymrat som i Malmö och gör toital succé.
I måndags kväll fick han startdebutera i landslaget och då tackade han genom att göra två mål och vara bäst på plan. Det är nästan overkligt hur bra vår lille Sebbe har blivit och hur självklar han är internationellt, men det är bara att njuta av att följa en enastående karriär i vardande.

Guldchansen (NY)
Det är oerhört nära nu, det tjugofjärde SM-guldet.
I själva verket är vi en fokuserad och effektiv MFF-insats från att få fira redan på lördag i Västerås.
Vi vet att vi leder allsvenskan och att Västerås ligger sist trettioåtta poäng bakom oss, så det är fullt rimligt att anta att vi blir mästare uppe i gurkstaden.
Givetvis kan man aldrig vara säker när det kommer till fotboll, men jag tillåter mig att glädjas åt att guldchansen är oerhört stor just nu.

Hugo Bolin (NY)
Det finns en lite deppig Hugo i landslaget, vilket jag återkommer till, men det finns också en väldigt glad Hugo och det är Hugo Bolin som fick göra debut i blågult
i måndags. Det blev ett inhopp i åttiotredje minuten vilket givetvis var för kort tid för att göra något direkt avtryck, men det var säkert en väldigt härlig känsla för årets genombrottsman i Malmö FF att få springa in på plan som landslagsman. Välförtjänt och riktigt kul, och dessutom gör det säkert gott för Hugos självförtroende, vilket i sin tur ger ännu starkare prestationer i MFF.

Europa League (NY)
På grund av att jag och Mäster Zackrisson hade den dåliga smaken att ha semester samtidigt belv det ingen lista förra onsdagen. Så i stället för att kommentera segern mot Qarabag nere i Baku låg jag på playan på Mallorca och han armbågade sig fram i New Delhis gatugytter.
Hursomhelst, nu är i alla fall jag tillbaka i Sverige och jag vill tacka pågarna för att man såg till att studsa tillbaka snabbt efter den bleka insatsen mot Rangers.
Nu är vi med igen och tabellen är än sålänge både nedslående och munter på en gång. Vi ligger efter Elfsborg, men å andra sidan är vi före Manchester United, men det kanske inte är någon större bedrift längre? Sex matcher återstår och alla känns ganska ovissa och bara det är ju väldigt kul.

Camp! (NY)
På tal om Europa är nu Himmelrikets första Camp sedan 2022 inbokad och klar. Den tjugosjätte till tjugonionde november finns vi på plats nere i Budapest för att följa vårt blåa lag och våra supportrar när vi skall möta Ferencvaros. De som reser är undertecknad och min mångårige Måndagskompis John Börén och det vi inte har i ungdomlig snabbhet kompenserar vi förhoppningsvis med farbroderlig rutin. Himmelriket har även en Camp till längre fram, men jag låter de som ansvarar för det spännande uppdraget tillkännage det när det är dags.
För mig och John återstår att komma på ett lämpligt namn, så hjälp oss gärna med förslag på typiska ungerska företeelser och ting.

Det blev ännu en lätt bortkastad landslagssamling för Hugo Larsson.
Ytterst lite speltid och han verkar inte ens vara nära en startplats i Jon Dahl Tomassons blågult just nu.
Jag är på Hugos sida här, även om jag tänker att han nog hade mått bra av att hålla en lite lägre profil utåt.
Vis av förra samlingens tumult var Hugo inte lika bokstavligt tydlig den här gången, men mellan raderna sipprar frustrationen fram och det är både förståeligt men också lite destruktivt. JDT är ingen saftochbulle-coach som ändrar sig för att man klagar så det är nog bäst att bara knyta näven i fickan och se till att vara redo när startchansen kommer. För det gör den, den saken är helt klar. Hoppas bara att Hugo har tålamodet för det vore synd för både honom och svensk fotboll om en av våra största mittfältslöften sedan Therns dagar skulle bestämma sig för att bojkotta landslaget.

Pontus Kroon2024-10-16 12:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?