Sex och Jävligt offside: Decembervakuum

Sex och Jävligt offside: Decembervakuum

... men det var i alla fall medlemsmöte igår! Det lyser upp i denna händelselösa månad, tycker listan.

Daniel Andersson (NY)
Inga avslöjanden, ingen dramatik på gårdagens medlemsmöte. Men det är ändå alltid en fröjd att lyssna på den lätt lakoniske Daniel Andersson. När han fick segersiffrorna från sina år upplästa för sig av Peter Sohlmér kommenterade han med "skulle vatt nåt guld till, tycker jag". Han beskrev mörkret efter förlusten på Hisingen, och apropå den match som sedan följde berättade han att han tänkte sig att "titta fram tills Elfsborg gör mål, sen huttar jag ut TV:n". Som väntat gavs inga svar på frågorna om varför vi inte har fler forwards i truppen - "vi har försökt optimera laget, men vi får se hur det blir nästa år" - eller varför vi inte presterat särskilt bra mot andra topp-fyra-lag - "vi har våra teorier, men jag kommer inte att gå in på några detaljer. Men det är en bra fråga!"

Nånstans känns det som att vi inte behöver vara överdrivet oroliga.


Sparkapital (NY)
Vann gjorde vi i år, och vi gjorde det trots att tre av våra nyckelspelare inte kunde vara på planen. Dras då dessa ess fram ur träningsoverallsärmen nästa år? Ja, att Oliver Berg kommer tillbaks från sin knäskada finns det ingen som helst anledning att tvivla på. Ska vara tillbaks i träning i månadsskiftet januari-februari, vill jag minnas att jag läst. Och visst känns det positivt kring Anders Christiansen? Hade ju också varit trevligt med glada besked kring Anton Tinnerholm, som ju dessvärre gett begreppet ’bakslag’ ett ansikte i år. Låt oss hoppas.


Publiktillströmning (NY)
Redan innan medlemsmötet visste vi att 2023 blev ett publikmässigt rekordår, med 20075 åskådare i snitt. Dessutom berättades nu att 92% av befintliga årskortsinnehavare redan förnyat dem, och att flera hundra väljer att göra sin kort tillgängligt för andra när man inte själv kan gå. Inte så konstigt allt detta, dock. Malmö FF är en sevärd sak.


Noa Bachners 'Den sista utposten' (NY)
När vintermörkret och matchlösheten omfamnar oss är det trevligt att ägna sig åt en grej vi gamla människor gärna gör; nämligen att läsa en bok. Jag har just avslutat Expressen-journalisten Noa Bachners ’Den sista utposten’. Kort sammanfattat handlar den om hur Sverige står ut i en genomkommersialiserad fotbollsvärld, och om hur historien har fört oss hit. Ni som gärna vill ha en Malmö FF-koppling i listans punkter får den här: i boken pratas det om Malmö FF. Hursomhelst är detta rekommenderad läsning.


Brandlarmsförbättring (NY)
Kanske ganska självklart, men ändå positivt att föreningen noterat att det är allt annat än optimalt att det nuvarande brandlarmsmeddelandet blockar ut all annan kommunikation. Det ska man fixa, berättades på medlemsmötet. Från åhörarhåll påpekades också att det är en tillgänglighetsfråga att se till att meddelanden inte bara går ut i högtalarna, utan också i skrift.


100 år (NY)
Det var ju väldigt snyggt att vi just i år, 2023, tog vårt 23:e guld. Ser ingen anledning till att inte förlänga denna symmetri över 2024. Alla torde vara överens om att det vore utsökt lämpligt om seriesegern detta jubileumsår - allsvenskan fyller 100 - också tillfaller landets över tid bästa klubb. Flest guld har vi, och ledningen i maratontabellen är numera 174 poäng.


I förra veckans offside pratade kollega Pontus om att det inte finns så värst mycket att gnälla över, mer än att det är långt till den allsvenska premiären och att ovisshet alltid råder så här års. Och ja, jag har väl inget direkt att tillägga där ... jag tittar ut genom fönster, ser arktiskt beckmörker och tänker att jag inte behöver leta efter nåt att gnälla över.

Henrik Zackrisson2023-12-06 12:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?