Sex och Jävligt Offside - En bra helg
Arne kan slå en frispark!

Sex och Jävligt Offside - En bra helg

MFF är i topp igen och det passerar givetvis inte obemärkt på veckans lista.

Serieledning (NY)
Hastigt och lustigt toppar Malmö FF den allsvenska tabellen igen och det vore direkt lögnaktigt om jag skulle påstå att jag räknade med det inför den gångna helgens omgång. Vårt trackrecord på Tele2 är ju inte alltför imponerande och att Elfsborg skulle städa av Kalmar hemma i Borås såg jag som en självklarhet. Be aldrig mig att tippa, men vad är väl bättre än en positiv överraskning? Ja, det skulle väl vara två positiva överraskningar då. MFF vann och Elfsborg förlorade och nu står vi här i en den gamla välbekanta positionen, högst upp. Låt oss stanna där sju omgångar till vettja!


Stefano Vecchia (NY)
Äntligen var han med från start igen och saken är klar, Stefano Vecchia tillför en extra dimension till MFF:s offensiva spel.
Teknisk med tyngd, snabb med kontroll och sist men inte minst, en högerfot av allra yppersta klass. Det sistnämnda fick vi njuta av då vår egen "Hemlige Arne" smekte in en frispark av internationell klass över muren och ner i närmsta hörnet till 2-0. Äntligen är vi farliga på fasta situationer runt straffområdet igen och det är ett vapen som kan visa sig avgörande i höstspurtens tajta matcher.

De norska Bergen (NY)
Inför säsongen förlorade vi (till min stora sorg) norske Berget, men under sommaren har vi fått in de norska Bergen, Oliver Berg och Lasse Berg Johnsen och de är inte bara en tröst för förlusten av deras landsman utan de är också ett par toppar i truppen som faktiskt gör skillnad.
I matchen mot Hammarby var deras samarbete centralt utomordentligt bra och medan LBJ höll ordning framför vår egen backlinje, stökade Oliver till det framför Hammarbys dito.
Glittertind och Galdhöpiggen i all ära, men våra himmelsblå Berg glimmar minst lika vackert just nu.

Otto Rosengren- (infriade) förhoppningar (2)
Min listmentor Henrik Zackrisson hade förhoppningar om att Otto Rosengren skulle märkas mot Bajen efter sina skadeproblem och ja, man får väl säga att unge Herr Rosengren gjorde just detta - med besked!
Efter ett inhopp i andra halvlek där Otto initialt såg pigg och passningsskicklig ut, löpte han helt sonika in bakom Bajens backlinje på ett fint instick från Sebbe Nanasi och avslutade med en sublim chip till 3-0 precis framför den tvåtusenhövdade MFF-klacken!
Ottos första allsvenska mål är gjort och listans förhoppningar får anses infriade.

Johan, skriv på, skriv på, skriv på (NY)
Rykten gör gällande att MFF och Johan Dahlin närmarsig en överenskommelse om en förlängning av vår målvakts kontrakt.
Jag hoppas innerligt att detta rykte stämmer och att Daniel Andersson snart med ett patenterat brett leende deklarerar att det är klart.
Dahlin har varit allsvenskans bästa målvakt i år och det kan inte nog understrykas hur viktig han har varit för att hålla kvar ett ganska svajigt MFF i toppen. Inte minst under backlinjens stora personalomsättning har Dahlin varit konstanten som trots allt fått det att fungera.
Johan, skriv på, skriv på!


Nervös men häftig höst (NY)
Tabelläget med de tre tidigt utkristalliserade topplagen MFF, IFE och BKH håller i sig och i helgen stack MFF åter upp i topp medan Häcken bet sig fast som toppkandidat. Jag hoppas inte, men räknar med, att det kommer att förändras fler gånger under de kommande sju omgångarna, men oavsett kommer det att bli en stentuff, nervös och oerhört häftig toppstrid.
Att MFF har Häcken borta och Elfsborg hemma de sista två omgångarna tyder på att vi med stor sannolikhet kommer att ha allt i egna händer till slut. Jag får nästan ont i magen bara jag tänker på den dramatiken.

Det svenska landslaget har inte bara den dåliga smaken att tvinga allsvenskan till trista uppehåll, man är tillika ett synnerligen risigt gäng som enligt de vänner jag har som fortfarande orkar bry sig, tydligen spelar bedrövlig fotboll. Jag konstaterar bara att Janne Andersson verkar vara inne på tomgång sedan länge och vår förbundskapten tappade mig redan när han tog med svensk fotbolls sämste sportchef genom tiderna (Andreas Granqvist, HIF) i spelartruppen till något mästerskap för något år sedan utan någon som helst rimlig anledning. "Granen" var vid tillfället överviktig, skadad och enligt diverse Helsingborgare en flitig gäst på stadens nattklubbar. Ett härligt föredöme för en landslagstrupp.
I brist på så mycket annat att gnälla över idag ställer jag helt enkelt blågult i offsidefällan.
 

Pontus Kroon2023-09-20 12:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?