Sex och Jävligt offside: En from förhoppning om öppenhet
Så här såg det ut vid första träningen 2018.

Sex och Jävligt offside: En from förhoppning om öppenhet

Ny tränare på plats och årets första träning blott några dagar bort. Ska inte säga att det våras, det vore att överdriva, men det går i alla fall åt rätt håll.

Lösning på tränarfrågan (NY)
Det var knappast första gången vi höjde på ögonbrynen över ett tränarval. På den fronten har de senaste åren inneburit en del överraskningar och, inte sällan, ett visst knorrande i supporterled. När Kvällsposten under fredagförmiddagen förekom den officiella presskonferensen med ett par timmar och berättade att Milos Milojevic var vår nye huvudtränare tyckte jag mig kunna märka en viss förvånad tveksamhet i kommentarsfältens och forumets mottagande. Fast det verkade också som om opinionen svängde något allteftersom, kanske i takt med att det hela sjönk in. Mitt eget största frågetecken var detsamma som många andras: det till synes osnygga avslutet hos Hammarby. Hur det egentligen var med det gav presskonferensen inget svar på. Men Milojevic menade att det fanns två sidor av saken, och Andreas Georgson sade att Malmö FF fått de svar man behövde.

Jaja. Milojevic kommer såklart att bedömas på sina resultat. Hur det blir med dem återstår att se. Det är januari, och det finns ingen anledning att tänka något annat än att det kan att bli bra, det här.


Andreas Georgson (NY)
Han satt på podiet på tränarpresskonferensen, den nye sportchefen, och jag tycker han skötte det med den äran. Han svarade utförligt och är duktig på att ge ett ärligt och transparent intryck – vilket han för övrigt också gjort i både Sydsvenskans podd och intervju på fotbollskane.se. Snart nog lär vi också få se det första nyförvärvet.



Öppenhet (NY)
Och apropå det där med transparens: i höstas publicerades i alla fall vid något tillfälle en uppdatering kring skadestatus. Och även om den var korthuggen och odetaljerad innebar den kanske, möjligen, med stor risk för övertolkning, ytterligare en liten förhoppning om ökad öppenhet. Jag slipper exempelvis gärna det där tramset med att spelare som smällt korsbandet sägs ha ”underkroppsskador”.


Ismael Diawara på landslagsuppdrag (NY) 
Medan vi går och huttrar och väntar på första träningen här hemma i grådasket är Ismael Diawara nere i Kamerun – 34 grader idag, enligt väderprognosen – och gottar sig. Eller, ja, han är ju inte där för den goa värmens skull, utan för att han är en del av den Mali-trupp som spelar Africa Cup of Nations. Idag klockan 14 ställs hans lag mot Tunisien. Förmodligen sitter Diawara på bänken, men det måste ju sannerligen vara spännande ändå.

Första träningen (NY)
Ifjol fick vi inte vara med på igångkickandet av säsongen. Pandemirestriktioner gäller även under innevarande års januarimånad, men utomhus går det, åtminstone i skrivande stund, fint att låta människor samlas. Därför kan vi besöka Malmö IP på måndag för årets första träning. Som ju mest brukar handla om lite smånätt bollande, lojt tvåmålsspel och, inte minst, spelarpresentationer. Vore inte heller överraskande med en intervju med vår nye tränare också. Och framförallt andas ju det här tradition: ett avstamp, en nystart med en air av oskrivna blad och purfärska förhoppningar över sig.

Vem blir nummer 70? (NY)
Under säsongen 2021 blev Jonas Knudsen, Antonio Colak, Veljko Birmancevic, Lasse Nielsen, Malik Abubakari och Sebastian Nanasi spelare nummer 64-69 att göra ett allsvenskt mål för Malmö FF på Stadion. Så vem blir nummer 70? Ett ännu inte presenterat nyförvärv? Sergio Peña? Någon av de många ungdomarna? Frågorna blir hängande i luften minst några månader till.  

Det är vinter, det är grått, det är tungt, det är pandemi. Emellanåt känns det som att allt roligt är över för alltid. Det får räcka så.

Henrik Zackrisson2022-01-12 12:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?