Sex och Jävligt Offside - En trollkarl på Finnvedsvallen
Trollkarlen Taha!

Sex och Jävligt Offside - En trollkarl på Finnvedsvallen

Veckans lista är solig och glad, fattas bara annat så som MFF ångar på!

Trollkarlen på Finnvedsvallen! (NY)
Ni har varit med om det förr (inte minst mot Värnamo), man möter en underdog som lyckas göra ett tidigt mål och resten av matchen blir bara en frustrerande plåga. Anfallsvåg efter anfallsvåg bryts mot ett uppoffrande försvar och trots ett massivt spelövertag har man inte det där lilla extra som dyrkar upp motståndarnas straffområde.
Så blev det dock lyckligtvis inte i lördags, för då klev Trollkarlen Taha Ali fram och snurrade upp en halv småländsk elva innan han daskade upp kvitteringen i nättaket. Att hans 2-1 var desto enklare tillskriver jag också Tahas magiska uppfattningsförmåga. Vilken tillgång att ha denna illusionist på plan när det står och väger!

2,58 lite drygt (NY)
Min eminente list-nestor Henrik Zachrisson hade med poäng- och målsnittet 2,55 efter triumfen mot Degerfors. Till min glädje kan jag nu överträffa det med drygt tre hundradelar och i bästa fall fortsätter det på det här trevliga viset.
MFF har haft en eminent vår och hade det inte varit för att även Elfsborg och Häcken också har varit väldigt bra hade vi rusat ifrån rejält redan. Nu lever spänningen fortfarande, men det förtar inte vårt tjusiga poäng- och målsnitt.

Sebastian Nanasi (NY)
I avsaknad av Anders Christiansen har unge Sebastian verkligen klivit fram och visat vägen i vårt offensiva spel.
Sebbe finns överallt, i pressen, i skottlägen, i passningsytorna och han arbetar lika hårt som han är kreativ och det vill inte säga lite.
Att denne unge man som satt fastkilad mellan Milos torskblock och ärtor längst ner i frysen för ett år sedan nu är allsvenskans bästa offensiva mittfältare är helt underbart att se. Det enda som oroar är hur länge vi får behålla vår gyllenlockige poängmaskin.


Enkla mål (2)
Okej då, Taha Alis 2-1 var möjligen inte bara magi, utan kanske också en rejäl tavla av Värnamomålvakten. Det är delvis därför jag behåller den här punkten på listan, det är ju inte alltid vi kan promenera in bollen i öppet mål.
Samtidigt låter jag punkten kvarstå då det ger en chans att hylla Johan Dahlin som med hjälp av sin stackars kollega i Värnamo faktiskt fick en assist. Att Dahlin enligt egen utsago t o m ropade "Taha!" innan sin långa djupledsboll gör ju assistpoängen än tyngre. Bra där och välkommen in i den allsvenska poängligan Johan!


Silly Season (NY)
Då är det bara att trampa gasen i botten och börja spekulera. Silly Season är igång!
Vad kommer att hända under under sommarens fönster? Kommer Saman Ghoddos göra Pontus Jansson sällskap med en övergång från Brentford? Är danske Sebastian Jörgensen något för oss? Ligger det en riktig sommarbomb och väntar på att brisera? Får vi behålla Sebbe och Taha? Så många frågor och så få svar, men saker kommer att hända, det är ett som är säkert. Både i Malmö FF och i våra konkurrentklubbar.


Pågarna tar ansvar (NY)
När AC blev sjukskriven ungefär samtidigt som Isaac blev skadad och vi redan hade Anton Tinnerholm i sjukstugan blev jag lite orolig.
Detta är tre av allsvenskans bästa spelare, de dominerar varsin lagdel och de är alla tre ledarfigurer på olika sätt. Hur skulle det se ut utan någon av dessa generaler på slagfältet?
Faktum är att det ser rätt så bra ut. I backlinjen har Ceesay varit ett fint alternativ när vi kört fyrbackslinje och när vi spelar med treback har vi andra lösningar. På mitten är Sebastian Nanasi på många sätt en karbonkopia av en lite yngre AC och det är en fröjd att se.
Isaac är fortfarande vår enda riktiga nia, men i hans frånvaro har nämnda Nanasi, samt Ali och Vecchia gjort jobbet och poängen, uppbackade av ungtupparna Bolin och Sejdiu. Det är verkligen fint att se hur pågarna tar ansvar när "gubbarna" inte finns tillgängliga.

Jag har lite svårt att hitta någon offsidepunkt idag, då jag sitter i vår lägenhet med fönstret öppet mot Stora Södergatan i Lund, där studenterna på Katedralskolan ett stenkast bort hörs skratta och sjunga i solen, fyllda av bubblor från champagnefrukosten och av förväntan inför utspringet i eftermiddag.
Men jag lider trots allt lite av att det blir ett allsvenskt uppehåll just nu, när vi spelar så fin fotboll och vi pressar våra jagande konkurrenter till max varenda omgång. Kunde vi inte bara få fortsätta spela i stället?

Pontus Kroon2023-06-14 12:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?