Sex och Jävligt Offside - En tung värvning

Sex och Jävligt Offside - En tung värvning

Matchdags i morgon och en ny högerback på plats, nu börjar det bli kul igen!

Jens Stryger Larsen (NY)
Så blev han klar då till slut, Jens Stryger Larsen, vårt senaste danska tillskott i truppen. 32-åringen är välmeriterad internationellt och känns som en oerhört viktig pusselbit i en trupp som avslutade säsongen 2023 med en vänsterfotad vänsterback som högerback. Låt vara att Martin Olsson skötte det med den äran, men i längden känns det inte riktigt hållbart. Sett till att Europa väntar och Anton Tinnerholm fortfarande rehabbar sin ljumske och unge Adrian Skogmar behöver växa till sig lite är Stryger Larsen en riktig jäkla pangvärvning. Att han dessutom är god vän med AC gör inte saken sämre.


Sportsliga ledningen (NY)
När nu vår tunga högerbacksvärvning har landat känns det liksom dags att säga några ord om Daniel Andersson.
Vår sportchef har som vi vet en viss förkärlek till de lite äldre, men riktigt kompetenta spelarna och jag gillar det. Det är såklart underbart när vi får upp våra egna talanger rätt in i startelvan som Svanberg eller Hugo, men jag har inga problem med att vi samtidigt värvar rutinerad klass som handplockas in i startpositioner.
Viktigast är alltid att vinna och när vi skall ut i Europa är rutin ovärderligt. Jag ser verkligen fram emot hur vår starka och erfarna trupp komer att slipas av Henrik Rydström under vintern och våren, jag tror vi har något väldigt starkt på gång.

Malik Abubakari (NY)
Vår unge powerforward är tillbaka efter sin utlåning och jag hoppas personligen att han får chansen att konkurrera om en plats i MFF.
Han har en del kvaliteter som är spännande och han känns som ett viktigt alternativ till Isaac Kiese Thelin som fick dra ett enormt lass förra året. Med en lite mer slipad Abubakari kan man kanske vila IKT ibland så att han slipper en liknande dipp som han fick under sensommaren i fjol.
Jag har kanske för höga förhoppningar Maliks utvecklingspotential, men något säger mig att där finns en hel del att hämta.

Våren? (NY)
Då jag tränar inför Copenhagen Marathon i maj har jag fått späka mig rejält de senaste veckorna för att få ihop tillräckligt med löpmil.
Iklädd lager-på-lager har jag halkat runt i snömodd och minusgrader och det har känts som ett hån att man valt just denna vintern för att träna upp sig inför ett långlopp.
Så kom vändningen! På något dygn regnade snön och isen bort och i förrgår sprang jag i shorts från Lund till Södra Sandby och tillbaka i sex-sju plusgrader. Vilken känsla!
Jag är inte helt bakom flötet, så rubriken på den här punkten får tas med en rejäl nypa salt, men även om inte våren är här duger det gott med grå, mild skånsk vinter.

Europamognad (NY)
Jag var inne på det under punkt två, men jag tycker väldigt mycket om vilka spelare vi har i truppen när jag spanar fram emot Europakvalet.
Vi har ett väldigt rutinerat gäng med massor av internationell erfarenhet och det är så enormt viktigt. Just detta att inte storögd bli tagen av stundens allvar i playoffmatcher mot tufft utländskt motstånd är A och O när vi skall ta oss in i gruppspelet. Vi vet hur just attityden och immuniteten mot att imponeras av namnkunniga lag har gjort att vi lyckas, och ofta är nyckeln att man har varit med förr, i internationella klubblag och i landslag. Många bölar över vår åldersstigna trupp, men jag tycker att den ser ut som en precis lagom gegga av tjurig rutin som kommer att bli skitjobbig för våra kommande motståndare.

Matchdags (NY)
I morgon är det äntligen dags! Malmö FF gör träningsmatch-premiär mot danskt motstånd i gammal god stil och man tar emot Silkeborg på Klostergårdens IP i Lund, endast tre minuters cykeltur hemifrån mig. Fantastiskt trevligt att jag dessutom råkar vara ledig så att jag har möjlighet att avnjuta matchen på plats.
Den första träningsmatchen är i vanlig ordning inget man skall bygga några större förväntningar på eller dra några växlar av, men ändå, det skall ju bli spännande att se vad mästarna kan visa upp efter uppehållet. Framförallt är det ren och skär lycka att det nämnda uppehållet äntligen är över!

Jag har ärligt talat inte mycket att klaga över den här veckan, men jag tar rygg på list-nestor Zackrissons offside från förra onsdagen.
Det är inte rättvist att en så lojal och fin kille som Oscar Lewicki skall drabbas av en korsbandsskada när han hade kämpat sig tillbaka till en plats som en viktig truppspelare och kugge i Rydströms maskineri. Detta kunde blivit en säsong som hade passat Oscar utmärkt då det täta matchandet hade gett en spelare med hans rutin och mångsidighet massor av spelminuter, men i stället väntar ett rehab-år. Det gör ont i hjärtat att tänka på.

Pontus Kroon2024-01-24 12:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?