Sex och Jävligt Offside - En välmående 114-åring

Sex och Jävligt Offside - En välmående 114-åring

Malmö FF fyller år på lördag och det är en pigg och välmående förening som kan fira sin 114:e födelsedag.

Grattis på födelsedagen! (NY)
På lördag fyller vår älskade förening 114 år och det är väl bara att konstatera att svensk fotbolls flaggskepp åldras som ett fint vin. Det blir bara bättre med åren. En sanning med modifikation förstås, vi är ju inte och nosar i Europatoppen längre av skäl som är svåra att påverka för ett lag från de sämre ligorna på vår kontinent, men på väldigt många andra sätt har klubben utvecklats enormt. 
Jag tror att våra grundare och våra tidigare ordföranden som gått ur tiden tittar ner på oss från sina molntussar och är stolta över vad de skapade och över vad föreningen är idag. På lördag har alla MFF:are anledning att fira en sällsynt välbehållen hundraplussare.


Tävlingsseger (NY)
Det var inte någon sprakande tillställning i lördags mot superettanlaget Öster, men det blev en trygg seger till slut med 2-0.
Det är skönt att vi är igång med tävlingsmatcherna och det är fr o m nu resultaten är det som gäller och inte det luddiga begreppet "prestation". Jag har allltid fokuserat på att MFF skall vinna sina matcher, det räcker så. Kommer segerpoängen med bländande spel är det givetvis kul, men kommer bara det bländande spelet utan poäng är det i mina ögon inte värt ett jota.
Så, med detta sagt, vi gjorde jobbet mot Öster och det känns alldeles utmärkt!

Jens Stryger Larsen (NY)
Vår nye höger- och wingback, Jens Stryger Larsen, börjar bli varm i kläderna och chockade sin nya hemmapublik med att nicka in vårt andra mål i lördags. En magnifik hemmadebut på Stadion för dansken som nu vet hur det är att göra mål framför Norra Läktaren Malmö.
Sett till vår prekära högerbackssituation 2023 känns det lite extra trevligt att konstatera att Stryger verkar hitta rätt snabbt.


Ekonomin fortsatt god (NY)
Trots en rejält mindre omsättning på grund av uteblivna Europaintäkter gjorde MFF plusresultat 2023 och har nu ett rekordstort eget kapital som överstiger 700 miljoner kronor. Det är ett styrkebesked så gott som något och det är också ett bevis på att vi så smått har lärt oss den otroligt svåra konsten att gasa och bromsa samtidigt. MFF har investerat rätt rejält i spelare det gångna året, men samtidigt har man sett till att inte sväva iväg och ta ansvarslösa beslut. Det sammantaget gör att vi har en trupp som enligt vissa är allsvenskans starkaste någonsin, samtidigt som vårt kapital växer. Det känns tryggt och bra.

Sparkapitalet (NY)
Trots rubriken är det slutsnackat om pengar. Med sparkapitalet menar jag alla de spelare som av olika skäl inte kunde delta i tävlingspremiären i lördags. Det är en häftig samling lirare och trots att Henrik Rydström satte ut en elva på plan som de flesta allsvenska klubbar bara kan drömma om så fanns t ex AC, Moisander, Vecchia, Rieks och Ali inte ens med i truppen. Det kommer att bli en jävulsk konkurrens i MFF den kommande säsongen och jag ser fram emot att se vilka som kommer att visa framfötterna mest.
 
Ny cupmatch (NY)
Det är aldrig bra när försnacket handlar om hur dåliga förutsättningarna är för en match.
Det blir lätt så när gräs-i-februari-bortskämda Malmö FF skall åka de hundrafemtiotvå milen till Luleå för att spela i en inomhushall med undermåligt plastunderlag, men det får inte ta överhanden. Det är tävlingsmatch igen och en chans för MFF att fortsätta vägen mot en sextonde cuptitel och det skall vi njuta av.
Jag hoppas att man tar sig an uppgiften ödmjukt och positivt och inte slarvar bort någon poäng för att man får stå ut med lite strapatser på vägen.


Offside
Ettanfotbolls ordförande Johan Englunds ängsliga maktspel mot Torns IF efter att lundaföreningen lagt ut en bild på en clownsminkad Fredrik Reinfeldt i ett lätt sarkastiskt X-inlägg är bara för ynkligt. Turerna skildras här av Olof Lundh och det är helt klart ett pinsamt agerande av Englund.
Det är ingen som tjänar på att det är så lågt i tak i svensk fotboll, allra minst en förbundsordförande som redan ses med stor skepsis och vad jag förstår är det inte en ovetande Reinfeldt som ligger bakom Englunds hotfulla ton mot Torns IF, utan Ettanfotbolls bas agerar vakthund på eget bevåg. Trams!

Pontus Kroon2024-02-21 12:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?