Sex och Jävligt Offside - Ett stort kliv, trots allt

Sex och Jävligt Offside - Ett stort kliv, trots allt

Listan reflekterar lite över det här med att studsa tillbaka och så påminner vi om Himmelrikets snygga kalender förstås.

Att studsa tillbaka (NY)
Det stöts och blöts ofta att Malmö FF borde vinna mer, oftare och med större marginal och sett till föreningens förutsättningar är diskussionen givetvis relevant.
Pengar är inte allt, men onekligen en bra sak att ha när man skall bygga ett lag och en organisation som skall vara bäst.
Samtidigt - om det inte fungerar alls ett år och det där laget som är så favorittippat slutar på sjunde plats, är det då så jäkla självklart att repa sig direkt och vinna allsvenskan året därpå? Det kanske man kan tycka, men jag vill i alla fall påstå att det är ett väldigt stort kliv och att lyckas göra det på beställning är en bedrift värd att hylla. Nästa år startar vi på en annan nivå, med andra förväntningar, men i år var det en tillbakastuds som hette duga.


Himmelrikets kalender (EVERGREEN)
Vi fortsätter att promota den snyggaste och mästerligaste kalendern man kan lägga vantarna på.
Se till att ni pryder hemmet, sommarstugan och/eller arbetsplatsen på bästa sätt och se för Guds skull till att ge bort den bästa tänkbara julklappen till dina rättrogna vänner och släktingar. Beställ så här.



Cuplottning (2)
Förra veckan gav Henrik Zackrisson förutsättningarna och nu vet vi resultatet av lottningen till Svenska Cupen.
En lite halvklurig grupp tycks det mig. Varberg, Öster och så då förra säsongens "nästan-mina" Luleå.
Varberg känns nästan lättast, trots deras nyss-status som allsvenskt lag. Hallänningarna är på dekis och hade oerhört jobbigt mot MFF i serien.
Öster känns som ett lag som håller allsvensk klass ibland och det fanns en tid mellan slutet på 1960-talet och början på 1980-talet då Växjögänget seglade upp som en riktigt otäck rival till MFF. Det gör att jag fortfarande hajar till lite när de står för motståndet. Luleå blev en svår nöt att knäcka i våras, mycket talar för att det blir ytterligare en lång resa till polcirkeln 2024 med allt vad det innebär. Kommer vi att ha bättre fokus på matchen den här gången? Nåja, nio gånger av tio vinner MFF den här gruppen, det skall vi inte sticka under stol med.


Silly Season (NY)
I skuggan av att man oroar sig för att våra bästa spelare skall köpas upp av utländska klubbar, är det nu också dags att börja spekulera i vad vi själva kan tänkas förstärka med. Det vankas ju trots allt Europaspel 2024 och vi vet alla vad det innebär i form av tätt matchande, slitna spelare och behov av spetskompetens på plan.
MFF med sportchef Daniel Andersson i spetsen har säkert en plan för vad som behöver värvas in och det lär snart vara ett virrvarr av rykten ju närmare säsongsstart vi kommer. Blir det någon riktig bomb, tro?


Jultröjan! (NY)
MFF har släppt årets jultröja och det börjar bli en trevlig tradition.
Årets stickade tjocktröja i himmelsblått, vitt och mörkblått föreställer den klassiska bilden på Bosse Larsson där han står och håller i hörnflaggan (ni som vet, vet) men i julstuk, så att den stickade Bosse håller i en julgran. Fiffigt och piffigt om ni frågar mig. Här är en länk för köp, inklusive fina bilder på familjen Busanello poserandes i tröjan!


Årets tredjetröja framröstad! (NY)
I år mailade MFF ut fem alternativ till tredjetröja under kommande säsong till sina medlemmar, så att vi kunde rösta fram vilken som skulle användas till slut. Ett kul initiativ och faktum är att så många som (ungefär) var fjärde medlem röstade. Nu är vinnaren korad och med 44 procent av rösterna vann det här förslaget. En snygg enkel vit variant med detaljerna i mörkblått om jag ser rätt. En kommande mästartröja, helt enkelt.


Idag, denna onsdag mitt i stiltjen mellan SM-guld och jul, har jag rätt svårt att hitta något jättetrist.
Efter att ha varit ute på landet i helgen och vandrat, samt  sprungit femton kilometer i skogen igår har jag förlikat mig med, ja t o m omfamnat, vintervädret. Så det kan jag inte gnälla över och att världsläget är urspårat kan man inte heller snöa (no pun intended) in på precis hela tiden. Jag får väl bara ta det där vanliga så här års, det är lite långt till den allsvenska premiären och framför allt nyfikenheten på vad vi skall ha för lag till premiären kan ibland bli smärtsamt stor. Nu är allt lite väl ovisst, om ni frågar mig.
 

Pontus Kroon2023-11-29 12:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?