Sex och Jävligt Offside - Glöm inte att njuta
Gör som AC - njut av att vara MFF:are

Sex och Jävligt Offside - Glöm inte att njuta

När till och med undertecknad beskriver hösten som härlig så vet man att det finns mycket positivt att hämta i MFF-tillvaron just nu.

+40, fd +38, samt +10 (2)
Nej, det handlar inte om de snabba temperaturväxlingarna som tagit oss mer eller mindre från högsommar till "plocka-fram-vinterkläder"- stadie ii vad som känns som en blinkning. På förra veckans lista skrev kollegan Henrik om MFF:s härliga målskillnad och om ett potentiellt rekord som hägrar. Självklart måste detta följas upp och jag konstaterar med glädje att plussiffran stigit ytterligare, och nu är uppe i 40. Och, som om inte detta vore nog så drog ju sången igång i söndags som förkunnade avståndet ner till tvåan: "Mästarna mästarna - för vi har 10 poäng - ner till nästa gäng. Troligen känner (nästan?) ingen som läser här inne till låten "Det är inte lätt att va ödmjuk" (Mats Rådberg) men för mig poppar den upp när jag tänker på tabelläget just nu. 

Resebokningar till Västerås (NY)
Nu är jag ingen expert, men jag tror sällan att resor till Västerås nånsin varit en så stor snackis som de är i MFF-kretsar just nu. Såklart vill så många som möjligt vara på plats när guldet bärgas (ja, till och med denna jinx-hare vågar skriva "när", inte om). Och det kan ju vara så att det blir just där, borta mot Västerås som det händer. Även om det i skrivande stund är ytterst osäkert om undertecknad kan resa till detta (ytterst tillfälliga) Mecka så unnar jag såklart alla dem som reser upp att få fira. Men innerst inne skulle jag hellre se att det sker på hemmaplan, så att ännu fler, hela Stadion, får jubla tillsammans. 

Njut! (NY)
Någon som inte är insatt i Allsvenskan och svenska lag i Europa, om som gått in och läst på sociala medier efter en del av MFF:s matcher, till exempel Rangers, skulle nog tro att vi är riktigt illa ute. Ja, jag kan också se att spelet inte fungerat i vissa matcher. Ja, det finns vissa saker som kan kännas lite oroande inför kommande Europamatcher. Men jag kan inte riktigt förstå hur man orkar lägga så mycket fokus på negativitet och oro. Det är bra att vi har höga ambitioner även när det kommer till Europaspelet också, och vi ska självklart ha höga krav på vårt lag. Men jag vill ändå påminna om att inte glömma att njuta av den härliga situation vi befinner oss i. Vi har vunnit cupen. Läget i tabellen är ljuvligt (se punkt 1). Vi är i gruppspel i Europa League. Det är ju faktiskt helt underbart! 

Härlig höst (NY)
De som känner mig någorlunda väl sätter nog kaffet/ölen i vrångstrupen när de läser de båda orden tillsammans från mig, en genuin höstmotståndare. Men i år försöker jag att anamma mer positiva känslor kring denna årstid och det underlättar helt klart om man kopplar ihop den med MFF. Förra året var jag vid den tiden inne i en tung period pga postcovid. Orken var nästan obefintlig, jag var tvungen att stanna hemma från flera hemmamatcher vilket var riktigt tungt och också gjorde att jag inte riktigt kunde ta till mig av guldglädjen fullt ut. I år mår jag bättre, om än inte helt återställd. Dessutom så har duggar hemmamatcherna tätt nu några veckor med spel på dubbla fronter och det känns inte riktigt lika tungt att bli tvungen att följa någon enstaka från TV-soffan. Jag följer helt enkelt mitt eget råd från tidigare punkt - jag njuter!

Oliver Berg (1)
Han får vara med även på denna veckans lista den gode Oliver. Jag är lite för blödig för den ibland ganska hårda jargongen kring fotboll och spelare. Jag lider när jag ser spelare gå igenom perioder som den Berg haft, där man ser att de verkligen vill och kämpar - utan att gnälla, men det verkligen inte vill sig. Och jag blir både arg och får ont i magen när spelaren dessutom ska behöva ta emot buande och hån från läktaren. Därför blir jag också glad ända in i själen när det vänder. Sån otrolig skillnad det är att se Berg på planen nu, inte bara i prestation men i kroppsspråk och attityd. Från att ha sett ut som att han nästan ville gömma sig är han nu otroligt aktiv inte bara i spelet utan också i att peppa medspelare och i att leda och styra. Tänk vad mycket självförtroende kan påverka. Det ska bli riktigt spännande att se Oliver Berg i höst och vinter. 

Närheten som aldrig får försvinna (NY)
Igår var det äntligen dags för ett besök vid hybriden och MFF-träning igen för mig och sonen. Det var länge sedan vi var där senast men nu hade han en studiedag, jag passade på att ta en semesterdag och vi begav oss till Malmö för att börja dagen vid Stadion. Det blåste så man nästan fick hålla i sig för att inte flyttas med, det var nog tidernas kortaste träning. Men vad gjorde det? För, även om både han och jag tycker om att se själva träningarna, så var ju ändå höjdpunkten för honom att möta spelarna vid grinden, en efter en och artigt be om att få ta bilder med dem. Och såklart fick han det. Vissa stannade till och med till så att han inte skulle missa dem, och favoriten Johan samlade ihop ett par spelare till en minigruppbild. Jag vet att jag tjatat om detta tidigare. Men jag uppskattar den här närheten till våra spelare så otroligt mycket och det är så viktigt för barnen, framtidens supportrar. Oavsett hur mycket klubben växer och vilka framgångar vi får så hoppas jag att det aldrig försvinner.

Precis som förra veckan så är det inte helt enkelt eller självklart att utse en offside i dessa tider. Men, i hemmamatchen mot Mjällby dök det upp något som gjorde mig en smula irriterad. Det finns otaliga exempel på när våra motståndare uppenbart maskat, där målvakter hållit i bollen så länge att det vore fullt rimligt att det se lite mossa växa på den. Men nu, plötsligt, så åkte Johan på en maskningsvarning. Jag säger inte att han inte höll i bollen länge. Men om detta var varning så borde vi ha sett en galen mängd gula kort delas ut till höger och vänster och alla andra håll tidigare på Stadion. Samma regler för alla? 

Åsa Flykt2024-10-02 12:30:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF