Sex och jävligt offside: Guldracet är igång
Vi har jublat förr i kamper mot Elfsborg.

Sex och jävligt offside: Guldracet är igång

En lite försenad onsdagslista med bland annat guldrace, Ali, Otto och Pontus.

Guldracet (NY)
Tre matcher kvar. Nio poäng att spela om. Två lag som har det i egna händer - ett lag som måste hoppas att övriga tabbar sig, men likväl är med i kampen. Regn, rusk, vind från sidan och 2 grader varmt. Nerverna utanpå kroppen och en ständig stresskänsla i kroppen under 90 minuter.
Det är helt enkelt en helt underbar situation. Det är det här vi drömmer om. Matcher som betyder något. Ett guld som står på spel. Det är nu legender skrivs. Det är nu hjältar skapas. Det är nu guldet ska hem. Framåt Malmö!


Otto Rosengren (Ny)
Att komma som en ung påg till Malmö FF, eller för den sakens skull vilken klubb som helst, för en stor övergångssumma är ingen smal sak. När man dessutom då ska ersätta en spelare som Hugo Larsson och kanske även delvis Anders Christiansen är det såklart inga små skor som man ska försöka fylla. 
Och än är han kanske inte där att han dominerar Allsvenskan, men nog finns det rätt mycket att le över när man ser honom spela. Han är en mittfältare som kan ge både offensivt och defensivt. En spelare med mod att dra på skott från närmare 30 meter när han precis blivit inbytt och som hittar en tunnelpassning för att servera en lagkompis i straffområdet. En spelare som tar för sig både med fötterna och käften. Vår pissunge helt enkelt. Framåt Otto! 


Alis show
Ja. Man kan lägga fokus kring att Taha Ali sällan gör poäng mot bra motstånd. Man kan lägga fokus på att han ofta följer upp en dribbling med en felpassning. Man kan göra det.
Men man kan också lägga fokus på vilken otrolig entertainer han är. Vilket sanslöst självförtroende han har som inte tvekar att försöka sig på en ny dribbling när han precis har misslyckats fem gånger i rad. Han är inte en spelare som kommer göra poäng i 30 raka matcher, men han är en spelare som kommer vara jobbig att möta varenda gång. Han kommer vara en spelare som vi i publiken kommer jubla över varenda match. Han är kanske inte den mest effektiva spelare jag sett, men han är kanske den mest underhållande sett till rent showmaterial. Fortsätt ös Ali - Framåt Taha!


Pontus är tillbaka (8)
När vi sjönk längre och längre tillbaka mot Kalmar blev det tydligt att vi saknade något. Vi saknade en ledare som kunde trycka upp laget. En ledare som kunde förmå laget att tro på det igen. Mot Varberg var han tillbaka och det var uppenbart att han behövdes. Inte bara för att vi har skadeproblem i backlinjen utan även för att vi behöver hans vinnarskalle. Vi behöver hans ledarskap.
Pontus är en spelare som brinner - ibland för mycket - men totalt sett är han en spelare vars attityd, ambition och kunnande betyder otroligt mycket för vår avslutning här. Om vi vinner eller inte återstår att se men att han kommer vara viktig för oss är jag inte ett dugg orolig för. 


Europa säkrat
Efter fjolårets miserabla insats i serien har vi kunnat studsa tillbaka och nästa säsong är vi tillbaka i Europa. Topp tre är säkrat. I min värld är alltid Allsvenskan viktigast, men nog är det något speciellt med Europakvällar. Det kommer bli hur kul som helst att vara tillbaka.
Eric - Ditt arv består - Di blåe spelar i Europa nästa år.




FCKs straffmiss (NY)
Man kan se det som en att jag är en liten människa som kan glädjas åt andras olycka. Så må det vara. Men jag vill ogärna att FCK har mer framgång än nödvändigt. Att fixa en poäng på Old Trafford hade varit en otrolig fin bedrift så det är klart att jag blev glad när Jordan Larsson av alla människor stegar fram och missar. Mycket uppskattat. 

Det ska i sammanhanget sägas att FCK gjorde en otroligt bra match mot United och borde fått med sig minst en poäng. De borde nog nästan vunnit. FCK spelar en väldigt fin fotboll och har kvalitet på varenda position. Ska vi kunna utmana FCK behöver vi åtminstone inte unna dem någon framgång. Det får räcka som det är! 


Skador och mög
Så var säsongen också över för Oliver Berg. Den här punkten är inte alls för att vi ska tycka synd om oss själva utan den handlar bara om hur tråkigt det ändå är när vi får de här skadorna och andra besvär.
Tinnerholm borta säsongen ut. Christiansen borta säsongen ut. Gudjohnsen likaså. Och nu också Oliver Berg. Bortsätt vår unge islänning pratar vi om tre spelare som kunde och sannolikt hade varit fundamentala för vår avslutning. Spelare som besitter både kvalitet och attityd som ger något extra. Lite osäker på hur Berg hanterar stormatcher som de kommande tre men Tinnerholm och AC är ju tveklöst spelare som lyfter sig i den typen av situationer - Det har vi sett gång på gång. Nu får de vara viktiga vid sidan. 


Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2023-10-25 13:50:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?