Sex och Jävligt Offside - Harmoni och hopp
Skytteligaledaren gasar på!

Sex och Jävligt Offside - Harmoni och hopp

Livet som MFF:are är lätt just nu, tillvaron stavas harmoni och hopp om en gyllene säsong.

Harmoni (NY)
Malmö FF mår väldigt bra bra just nu och det syns både på plan och på läktaren.
Efter prövningarnas år 2022 har vi fått en succéartad start på allsvenskan 2023 och gkädjen och harmonin bara sprudlar runt spelarna och supportrarna. Det är långt kvar av säsongen, men det finns ingen anledning att låta bli att njuta av nuet. Vi mår bra och det är otroligt skönt!


Skytteligaledaren (3)
Det börjar nästan bli lite tjatigt, men Isaac Kiese Thelin går just nu från klarhet till klarhet.
Efter en redan sensationellt fin start med fem mål på fyra matcher, ökade han på med ett hattrick i den femte allsvenska matchen för året och leder nu skytteligan med åtta gjorda mål. En sanslös start av en toktoppad straffområdeskiller. Vi som tvivlade lite på MFF:s nia under försäsongen sitter lydigt kvar i skamvrån.


Hemlige Arne (NY)
Stefano Arne Vecchia har gått från bra till jättebra de senaste matcherna och hans vertikala tvåfotare innan inlägget till Isaac Kiese Thelins 3-0 mot Hammarby är redan en klassiker. Var det meningen? Var det ett hopslag? Vad hände? Jo, efter ett antal olika slowmotion-vinklar kan man konstatera att vårt nyförvärv har full kontroll och medvetenhet i sin dribbling och det är såklart ett nummer ur den högre skolan. Ett trick värdigt Klasse Möllberg-figuren Hemlige Arne. Ja ni som också är i 50-årsåldern vet vad jag snackar om.


Henrik Rydström (NY)
Ja det var väl ett tag sedan vår coach gästade listan och faktum är att hans listplats är mycket mer välförtjänt nu än senast.
Denne Kalmarikon har tagit Malmöiterna med storm med sin vackra, vägvinnande fotboll och sin personliga karisma. Att se en lite fundersamt leende Rydström sitta och analysera den senaste segern har blivit lite av en extra treat för oss supportrar. Faktum är att det är lika gött att höra hans tugg som att se målen efter matcherna.


Adi Nalic (NY)
Adi Nalic värvades från Malmö FF till Hammarby inför säsongen efter att han rehabbat sig genom en svår långtidsskada.
I söndags kom han in mot sin före detta klubb och även om han inte kunde få med sig sina lagkamrater fullt ut, så utgjorde han ett hot och var trots endast en halvleks spel Hammarbys bästa spelare. Hans insats kröntes med ett distinkt mål och som den hedersman han är avstod han helt från att fira målet mot sin före detta arbetsgivare. Som supporter uppskattar jag den här typen av statement väldigt mycket och jag önskar Adi all lycka framöver i karriären.


MT96 (NY)
Vi är bortskämda med att ha Nordens bästa tifogrupp och varje gång de gör ett arrangemang blir man lycklig och stolt.
Sedan finns det de där tifona som sticker ut lite extra: Bröderna Hjertsson, Mackans avsked, Hövdingen med flera.
I söndags kunde vi lägga till ännu ett på den där allra översta nivån då man valde att hylla vår meste spelare genom tiderna, Krister Kristensson.
Mäktigt, värdigt, vackert. Tack till er alla som värnar om vår historia och lägger ner ofantligt mycket arbete för att vi andra skall kunna sitta och beröras av stolthet och kärlek. Ni är helt jävla fantastiska!


Fem raka segrar och serieledning är ju en fantastisk sak, men i morgon är det risk för en tillfällig uråkning.
Bortamatch på Påskbergsvallen mot ett Varberg som supersluge Jocke Persson har programmerat på det mest cyniska sätt kan bli ett riktigt räligt test för Rydströms pågar. Jag vet att min oro är trist och jävligt offside, men den känns mycket påtaglig.
Låt oss hoppas att vi lyckas styra runt denna lömska mina och fortsätta på den inslagna vägen, men fan tro´t.

Pontus Kroon2023-05-03 20:48:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?