Sex och Jävligt offside: När harmoni utstrålas
Mål mot Silkeborg.

Sex och Jävligt offside: När harmoni utstrålas

Visst ser det ut att vara fint på träningslägret? Det tycker i alla fall listan.

Anders Christiansen spelar igen (NY)
Sannerligen ingen högoddsare i topp idag. Anders Christiansen spelar match igen. Behövde – såklart – inte mer än nånstans runt tio minuter innan han serverade Stefano Vecchia en utsökt passning att raka in i en tom bur. Än pratar han inte med media, och alldeles orosfritt är det inte. Lårskadan, eller förlåt, känningen, var jobbig att läsa om häromdagen. Men vi får väl lita på de rapporter som säger att det inte var så farligt.


Seger (NY)
Ja, det var bara en träningsmatch. Mot danskt motstånd som helt säkert var nedtränat och osynkat och som, precis som vi, bytte ut nästan hela laget i paus. Men som Silkeborgs egen hemsida konstaterar: ”Malmø kunne trække sig ud af kampen med en velfortjent 2-0 sejr.” Och nånstans betyder det ju nåt. För samma princip gäller för träningsmatcher som vid Yatzy med familjen, Den Försvunna Diamanten-spel med barnbarnen eller innebandy med kollegorna: man spelar inte för att det är roligt, man spelar för att vinna.

Forward (NY)
Det spekulerades i huruvida Malik Abubakari skulle få stanna, men i morse kom definitivt besked om utlåning till Viborg. Så en forwardvärvning väntar vi oss, och en forwardvärvning ser vi ut att få. För just nu pratas det så mycket om Erik Botheim att det är svårt att tro annat än att det finns substans i allt detta skvaller. Det får väl sägas vara en spelare med något oklar status, dock. Efter ett succéartat 2021 i Bodö/Glimt ser måltorkan under de ett och ett halvt åren i Salernitana ut att vara ganska kompakt. Dessutom finns det tydligen en kontraktsttvist mellan Krasnodar och Salernitana som Malmö FF hemskt gärna får undvika att bli inblandade i.

Jaja. Det finns ingen anledning att vara negativ. Potential finns där ju, och vi har tinat upp spelare från frostiga Italien-äventyr förut.

Oliver Berg (NY)
Dags att på allvar påminna oss själva om detta sparkapital, som ju gjorde så stor skillnad under de matcher han hann spela innan skadan. Oliver Berg är tillbaks och tränar för fullt. Och därmed har vi ytterligare ett vasst alternativ på offensivt mittfält.


Harmoni och fint väder (NY)
”Lägerstämning” låter egentligen inte alls särskilt trevligt, men nu är det vårt träningsläger som åsyftas. Harmoni råder. Pontus Jansson berättar att det minsann inte ska bråkas om kaptensbindeln (den tillhör AC, menar han), mff.se publicerar hemma-hos-kompisarna-reportage, och även om videoklippen från Estepona inte skvallrar om någon skinande sol är det i alla fall ganska varmt och behagligt - typ 16-17 grader, berättar vädersajterna.
 

Matchdags (6)
Det är inget ängagäng vi ställs emot imorgon. Sparta Prag leder den just nu vinterpausade tjeckiska ligan (har tagit 50 poäng på 19 matcher), blev tvåa i sin Europa League-grupp och ska möta Galatasaray i sextondelsfinal om ett par veckor. Men detta att spela emot Sparta Prag väcker ju ändå ljuva minnen ... smått absurt att det i år faktiskt är tio år sedan den där magiska sommaraftonen, där vi visste att vi kunde och det blev 2-0 till oss.

Och så blir det kanske/förhoppningsvis ett återseende med Veljko Birmancevic, som är utlånad till Prag nuförtiden. Ser ut som om han fått en del speltid och också gjort en del mål – bland annat två stycken i Europa League-avslutningen mot Aris Limassol.

Ingen renodlad offsideflagga idag, utan snarare en stilla undran. På sistone har ju en del ojat sig över det allmänna tillståndet i svensk fotboll. Visst, herrlandslaget har trampat vatten ett tag nu och känns gråare än på länge. Men är Sverige kasst på att få fram talanger ... ? Ja, kanske. Men det rimmar inte riktigt med Hugo Larssons succé i Tyskland. Eller att Momodou Sonko just sålts till Gent, att Lucas Bergvall just nu är på gång till Barcelona och AIK:s Jonah Kusi-Asare snart flyttar till Bayern München. Säkert överdrivs övergångssummor här och där, men att det handlar om stora pengar råder det ingen tvekan om. Så SÅ himla uselt kan det väl ändå inte vara här hemmavid?

Henrik Zackrisson2024-01-31 12:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?