Sex och Jävligt Offside: Hej Henke!

Sex och Jävligt Offside: Hej Henke!

Vår nye tränare är på plats och han platsar givetvis på veckans lista.

Henrik Rydström (NY)
Självfallet får mannen som just landat Sveriges finaste jobb ståta på förstaplatsen den här veckan.
Det mesta som går att säga om MFF:s nye tränare är väl redan sagt och nu är det bara en dryg vecka till dess att Henke Rydström äntrar träningsplanen på Stadionområdet.
Förväntningarna och kraven är höga och visa som vi är av den gångna säsongen, vet vi att det kan bli motvind i orkanstyrka om inte resultaten kommer in i hygglig takt.
Men än så länge råder i alla fall viss konsensus i Malmö om att vi åtminstone har gjort en riktigt spännande och lovande coachrekrytering. Hej och välkommen Henke!

Mattias Svanberg (NY)
I skuggan av diktaturjippot i Qatar har det svenska landslaget spelat lite och en som mer och mer känns som en fin offensiv kugge i blågult är vår egen Mattias Svanberg. Målfarlig och finurlig och med stort självförtroende charmar han Janne Andersson och för min del är det enbart på grund av de gamla MFF:arna jag ibland orkar se en landskamp. Så tack Mattias för att du håller mig en aning à jour med vad som händer i svenska landslaget.


Kommande hemvändare (NY)
Anton Tinnerholm är redan tillbaka och Pontus Jansson har vi väl räknat in inom de närmsta åren.
Nu talar även Robin Olsen och Emil Forsberg om en framtid hemma i Malmö FF. Även om det dröjer några år till känns det fint att veta att så gedigen fotbollskvalitet så småningom kommer att tillföras den himmelsblå truppen. Robin Olsen har många goda målvaktsår i sig och Emil Forsberg har i många år varit en av Bundesligas klasspelare och kommer sannolikt vara helt magnifik i allsvenskan den dag han återvänder.

(NY)
Jultröjan
I fjol lanserade MFF en härlig jultröja och kombinationen av bekvämt varmt julplagg, lite töntig Clark Griswald-känsla och att ha ett unikt MFF-plagg gjorde att jag gillade den väldigt mycket. Nu har en ny tröja lanserats för 2022, även den snygg och i lite mer elegant stil. En "must have" för varje jul- och MFF-älskare. Själv hoppas jag på att man från MFF:s sida verkligen kör ut en ny modell varje år även framöver så att vi som glöggar, rimmar och glimmar lite extra i december kan satsa på en unik tröjsamling.

Himmelrikets kalender (1)
Även denna vecka ber vi att få göra reklam för Himmelrikets eminenta kalender, späckad med Peter Linds bästa bilder från säsongen.
Perfekt att hänga på jobbet, i köket eller ge till nära och kära. Själv brukar jag slå in ett ex och lägga med när vi spelar julklappsspelet med familjen då mina två (i övrigt utomordentligt fina) bonussöner håller på IFK Göteborg. Jag vill ju så gärna att de skall få något lite extra härligt på julafton.
 Här hittar du mer info och de löjligt enkla beställningsinstruktionerna.


AGDA
Ja, det här har verkligen varit en säsong som gett oss anledning att klaga högljutt på vår sportsliga ledning. Inte minst jag har varit, och är, ytterst kritisk till hur vi har genomfört säsongen och det finns en uppsjö av saker som måste fungera oerhört mycket bättre bättre kommande säsong.
Med detta sagt, så skall det också ges beröm när saker blir rätt och man skickligt lotsar kluriga affärer i land. Förra veckan gjorde man klart med både Tinnerholm och Rydström och det tror jag väldigt få MFF:are är missnöjda med, så från hjärtat, snyggt jobbat Andreas Georgson och Daniel Andersson! Nu gäller det att ni inte slappnar av igen.

Infantino visade för öppen ridå att han lever i en nordkoreansk bisarrovärld, ölen förbjöds, regnbågsfärger bannlystes och ordet "love" får på inga villkor synas.
Landslagen som deltar i Diktatur-VM tvingades under hot och utpressning från maffiasyndikatet FIFA att vika ner sig och vågade inte använda symboler som främjar människors lika värde, kärlek och respekt. Tydligen är detta kontroversiella värden i oljediktaturen Qatar och genomkorrumperade FIFA är dess lydiga vakthund.
Så länge detta smuts pågår är det svårt att hitta en annan offsidepunkt.

Pontus Kroon2022-11-23 12:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?