Sex och Jävligt offside: I väntan på återstart
Förra gången vi mötte Göteborg såg det ut så här.

Sex och Jävligt offside: I väntan på återstart

Silly-rykten och lite smått påbörjad nedräkning till den allsvenska återstarten – där är vi nu, och vid detta uppehåller veckans lista sig.

Nummer 1Serieledning (NYGAMMAL)
Speluppehåll. Ett par veckor kvar till semestern för oss vanliga dödliga. På jobbet den där lite märkliga kombinationen av göra-klart-stress och tillbakalutad sommarnedvarvning. I allsvenskan befinner vi oss där vi hör hemma: i serieledning. Återstarten, som nu är blott tio dagar bort, kan ses som en utmärkt möjlighet att befästa denna tätposition.

Nummer 2Otto (NY)
I fotbollssammanhang innebär namnet Otto inga jättepositiva konnotationer för min del. Det första som poppar upp i huvudet är Mål-Otto – alltså Degerfors gamle forward Ulf Ottosson, mannen som i praktiken spelade bort oss från guldstriden 1997. En annan är tyske managern Otto Rehhagel, som via patenterat dödgrävarspel ledde Grekland till EM-guld 2004 (honom är jag inte bitter på, dock). Men detta namn får förhoppningsvis en positivare klang snart. För visst tänker vi oss att Otto Rosengren blir officiell MFF-spelar vilken dag som helst nu? Tycker det känns som en lovande värvning. Verkar ju vara en stabil karaktär också. Att bli kallad ”pissunge” av Sebastian Eriksson i TV (eller ”i streamingtjänst” får man kanske skriva nuförtiden) bemötte han i sin egen intervju just efter med oberört ansiktsuttryck och ett iskallt ”jag gillar att man visar känslor”.

Nummer 3Silly i övrigt (NY)
Ännu ett par veckor till transferfönstret officiellt öppnar. Men även om nya spelare inte kan bli spelklara förrän den 7 juli kan det ju göras klart med dem innan dess. Vi väntar exempelvis på en dansk ytter från Silkeborg, nån form av nyheter kring Saman Ghoddos och tidender kring de i nuläget utlånade spelarna (och jahapp, väntat besked om Felix Beijmo damp ner nu på förmiddagen). Mer lösryckta rykten brukar dyka upp; i år har dessa innefattat en japan. Daniel Andersson och kompani verkar stå stadiga i silly-tvärdraget. Och klubben har i veckan också i samband med SDS' artikelserie om fotbollens smutsiga affärer fått beröm av Fredrik Gårdare, före detta ansvarig för polisens ’aktionsgrupp idrott’, för att ligga ”långt fram när det kommer till att avstå från att göra affärer där det finns inslag av kriminella herrar eller där man kan misstänka att ens pengar går in i kriminella nätverk”.


Nummer 4Tillbaks från semestern (NY)
Ibland lägger MFF:s kommunikationsavdelning ut filmer som värmer hjärtat. Ett sådant kom häromdan. Det visade hur några av spelarna återvände från sin korta semester. Framförallt var det trevligt att se en glad Anders Christiansen vara med i ett av dessa små snabba klipp från parkeringen utanför Stadion.


Nummer 5Officiellt: MFF värvar ... (NY)
… lyder inledningen på fotbollskanalen.se:s rubrik. Och ja, det är ju silly, så det hinner susa till lite i huvudet. Den här gången handlade det om 16-årige Kenan Busuladzic från Oskarshamn. Eftersom jag har skamligt usel koll på svenska ungdomslandslag vet jag absolut noll och intet om honom. Men det låter ju lovande att även PSV Eindhoven var intresserat. Förhoppningsvis ett råämne som Henrik Rydström kan sätta sina förädlingständer i.


Nummer 6Heldag (NY)
På söndag kan den som så önskar parkera sig på Stadion under en ansenlig mängd timmar. Först derby mot FC Rosengård 1917 för damlaget, sen träningsmatch mot IFK Göteborg för herrarna. Är lite kluven inför detta att spela den typen av match mot en allsvensk konkurrent – vi ska ju snart möta dem på riktigt, liksom – men det kanske är en finfin idé.


Linjeman med offsideflaggaChampions League-kvalet lottades igår. Andra omgången i Conference League-kvalet, där svenska lag stiger in, lottas idag. Det hela är tämligen ointressant i år. Samtidigt svider det att det inte engagerar. För vanligtvis sitter jag och stirrar som hypnotiserad på lottningsbollarna under dessa nervöst utdragna procedurer.

Men nästa år, då jävlar.

Henrik Zackrisson2023-06-21 12:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?