Sex och Jävligt Offside - Inte blivit lättare med sex

Sex och Jävligt Offside - Inte blivit lättare med sex

Man får gräva långt och länge för att hitta sex positiva saker just nu.

Framtidstro (NY)
Två förluster och vips så känns Malmö inte alls som den maskin som inledde serien. Och, som jag varit inne på i andra sammanhang, det är ju inte så konstigt. Vi har tappat flera nyckelspelare och behövt bygga om och arbeta med nya konstellationer. Ändå - Jag tror vi är på rätt väg. Jag är inte övertygad om att vi vinner i år men bygget vi gör just nu har jag enorm tilltro till. Vi värvar spelare med bra kvalitet och i en bra ålder. Jag tror mycket på det här bygget under Rydström. Det finns några positioner jag tror vi kan bli starkare på, men flera av värvningarna förväntar jag mig att de lyfter oss.

Nytt norskt ankare (2)
Vilket osökt får in mig på Lasse Berg Johnsen. Jag har klagat länge på att vi inte haft tillräckligt defensiv kontroll på mittfältet, men nu verkar det som att vi får in det. Jag har bara sett Berg Johnsen vid något tillfälle och egentligen inte tänkt så mycket på honom. Men av det jag har läst mig till är det en spelartyp vi saknat. En städare på mittfältet men som också har oerhört mycket fotboll i sig. En spelare som täpper till ytor defensivt men hittar dem offensivt. Det ska bli oerhört spännande att se när han får en chans att växla upp.

Svensk sommar (NY)
Visst - Inte så mycket MFF i sig, men nog är det ändå fint med en svensk sommar. Jag är i detta nu på väg hem från vår stuga utanför Kalmar och det är svårslaget. Bad, glass, jordgubbar, kubb, grill och bara njuta. Som lärare har man det ganska fint såklart med lång ledighet, men det tänker jag inte be om ursäkt för.
Och jag vill heller inte åka utomlands på sommaren. Den svenska sommaren är perfekt för mig. Lagom varm. Lagom mycket sol. Lagom mycket regn. Perfekt.

Skadeläget (NY)
Detta kunde såklart varit på offsideplatsen också när Tinnerholm, Vecchia och AC fick sällskap av Ceesay på frånvarolistan, men jag tycker ändå det börjar se bättre ut och till helgen bör vi ha både Lasse och Cornelius redo för spel från start. Det bör ge en fin konkurrenssituation och kanske då också läge att gå över till den trebackslinjen jag förväntar mig blir framtiden.
Att vi har färre skador gör såklart också att vi kan höja nivån på träningarna, vilket i sin tur förhoppningsvis har en effekt på spelet. 


Fotbolls-VM (NY)
Inte så mycket MFF såklart men nog är det alltid lite kul med fotbolls-VM. Jag kan inte påstå att jag är expert inom området, men kommer att se så mycket jag hinner. Jag tror också att det finns hyggliga chanser för Sverige även om vi ju den här gången får ses som en rejäl dark horse. Men mitt tips blir att England vinner efter finalseger mot USA eller Spanien.
Om fyra år är det dags för nästa VM - Får vi se några spelare från MFF då?
Heja Sverige!

Skadeglädjen (2)
Precis som min fina kollega Pontus finns det, trots MFFs dåliga spel, en del glädje i Allsvenskan. Jag har enorm respekt för Blåvitt, och jag känner flera fantastiska människor som är änglar, men jag kommer glädjas åt att klubben har de problem som de har. Jag kommer inte känna skadeglädje mot supportrarna jag känner men mot klubben. Så jag hoppas nog att Göteborg och AIK fortsätter ha problem. Inte minst AIK till helgen.

Två raka förluster och tappad serieledning samtidigt som lagen bakom har börjat knappa in avståndet. Det kunde varit roligare just nu. Malmö har bjudit på enkla baklängesmål och inte direkt skapat en våg av chanser offensivt. Nej, det är inte bra. MEN ändå inte lika illa som Fredrik Reinfeldts fortsatta vurmande för VAR.
Reinfeldt, och vem som helst, får tycka precis vad de vill om VAR men när man, som ordförande för fotbollsförbundet, går emot så många föreningars vilja i det här är man ute på väldigt hal is. Nu ser vi ju också klubbar i Norge som börjar protestera mot VAR. Jag har full förståelse för att domarna vill ha VAR. Inte för att de inte kommer kunna ha karriärer utan VAR - givetvis kommer de kunna ha det - utan för att det är betydligt lättare att gömma sig på planen när det finns VAR. Och jag köper det. Det är en tuff verklighet att stå där ute. Vi behöver bli bättre på att skydda dem och framförallt låta det stanna på planen och de 90 minuterna. Släpp dåliga domslut sen. Domarna gör fel ibland. Sånt händer. Det eviga fokuset på domslut till höger och vänster gräver en jävla VAR-grop vi inte kommer ur.
Jag lovar - Det kommer INTE bli mindre diskussioner om domslut för att man har VAR. Det facitet finns ju faktiskt redan.
Däremot finns det också facit hur många som faktiskt menar att upplevelsen blir sämre med VAR. Det facitet finns också.

Håll VAR borta från svensk fotboll. Skärp dig Reinfeldt.

Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2023-07-19 12:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?